بیشترین افزایش قیمت در ماه جاری نسبت به ماه گذشته، مربوط به اقلام گوجهفرنگی با ۱۵.۹ درصد افزایش، پیاز با ۱۵. ۸ درصد افزایش و سیب درختی زرد با ۹.۵ درصد افزایش بوده است.
این آمار یعنی آنکه سبد معیشت مردم هر ماه ۵ درصد نسبت به ماه قبل خود گران میشود و از طرفی قدرت خرید و سطح رفاه از دست میرود. این میزان روی دهکهای پایین درآمدی و حقوقبگیران ثابت بیشترین تأثیر را دارد.
در آذر ماه گوشت گوسفند، گوساله، مرغ، شیر، ماست، پنیر، تخممرغ و انواع میوه و حبوبات مصرفی خانوار که بیشترین حجم سبد مصرفی خانوادهها را تشکیل میدهد در حال افزایش است و خبری از توقف بالا رفتن قیمتها یا ثبات نیست.
طبق جدول فوق بسیاری از خوراکیها بیش از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشیافته است. در این میان موز با ۱۵۶,۴ درصد، سیبدرختی زرد ۱۱۱ درصد بیشترین افزایش قیمت را دارند.
همچنین تورم نقطه به نقطه که نمای واقعی از تورم جامعه بیان میکند در آذر ماه امسال برای کل کشور به ۳۷,۴ درصد رسید. این تورم مقایسه تورم آذرماه سال ۹۶ با آذرماه ۹۷ را در نظر گرفته و میزان تغییرات قیمت کالاها را بررسی میکند.
تورم نقطه به نقطه اما در استانها شرایط دیگری دارد. بیشترین میزان این تورم مربوط به استان ایلام با رکورد ۴۴,۴ درصد است یعنی خانوارهای ساکن این استان ۷ درصد بیشتر از میانگین کل کشور شد.
پس از آن کردستان با ۴۴,۳ درصد در ربطه دوم قرار دارد.
سومین استان که بالاترین میزان تورم را دارد به سیستان و بلوچستان بازمیگردد. طبق این گزارش ۱۳ استان از مجموعه ۳۱ استان کشور نرخ تورم نقطه به نقطه بالاتر از میانگین کشوری دارند که شرایط خوبی به نظر نمیرسد.
کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه به ترتیب مربوط به استانهای قم، کرمان و هرمزگان است. دیگر استانها نیز شرایط میانهای نسبت به صدر و ذیل جدول تورم نقطه به نقطه دارند.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری آنا ، تاریخ انتشار: 11 دی 1397 ، کدخبر: 348832 ، www.ana.ir