پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۰۹۳۳۷
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲
کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: قطعا شناسایی و حفاظت و صیانت از این ذخایر ژنتیکی به عنوان سرمایه ملی و ظرفیت‌سازی در استفاده بهینه از آن‌ها، نقش بسزایی در ارتقاء اقتصاد کشاورزی استان خواهد داشت.

شعار سال: آزیتا نخعی گفت: در سال ۹۶ اطلس ذخایر ژنتیکی محصولات باغی خراسان جنوبی را با حمایت رییس مرکز تحقیقات تنظیم و به چاپ رساندم.

وی افزود: این کتاب، نسبتا جامع و با رویکرد حفاظت از منابع ژنتیکی که هدف آن معرفی پتانسیل‌ها، ظرفیت‌ها و سیمای تنوع زیستی محصولات باغی بومی استان است، تهیه شده است.

این کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی با بیان اینکه در مرکز تحقیقات سعی کردیم با انتشار این کتاب، کاری ارزشمند و ماندگار را به جا گذاریم، تصریح کرد: تحقیقات انجام شده در این کتاب در صورت تکمیل و ترویج می‌تواند پیامدهای مثبت گسترده‌ای برای سطوح مختلف کشاورزی، غذایی، دارویی و محیط زیست داشته باشد.

نخعی ادامه داد: این مجموعه حاصل جمع‌بندی نتایج طرح‌های تحقیقاتی چند ساله این مرکز در زمینه شناسایی و جمع‌آوری ذخایر ژنتیکی زرشک، عناب و توت و بررسی موردی محصولات دیگر از جمله انجیر، انگور، خرما و گلابی است که می‌تواند به افزایش آگاهی بهره برداران و برنامهریزی پایه‌ای برای حفظ این منابع، کمک کند.

وی بیان کرد: استان خراسان جنوبی با توجه به وسعت زیاد، موقعیت خاص و استراتژیک جغرافیایی از جمله محصور شدن در بیابان‌های خشک ایرانو وجود باغات بسیار قدیمی در دره‌ها و کوهپایه‌ها، دارای پتانسیل‌های با ارزشی از جمله منابع ژنتیکی گیاهی با ویژگی‌های خاص و مقاوم به تنش‌های شوری، خشکیو مواد موثره منحصر به فرد است که در طول زمان به دلایل متعدد از جمله گرایش به سمت کشت تک محصولیو ارقام تجاری برتر بسیاری از این ارقام بومی در خطر فرسایش و نابودی قرار دارد.

این کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی تصریح کرد: زرشک، عناب، زعفران و انار از جمله مهم‌ترین تولیدات باغی استان هستند به گونه‌ای که ۹۸ درصد زرشک و ۹۵ درصد عناب کشور در این استان تولید می‌شود.

نخعی ادامه داد: خراسان جنوبی مقام اول کشور را در تولید زرشک، عناب و سنجد و مقام دوم در تولید زعفران را دارا است.

وی یادآور شد: قطعا شناسایی و حفاظت و صیانت از این ذخایر ژنتیکی به عنوان سرمایه ملی و ظرفیت‌سازی در استفاده بهینه از آن‌ها، نقش بسزایی در ارتقاء اقتصاد کشاورزی استان خواهد داشت.

این کارشناس ذخایر ژنتیکی گیاهی اظهار کرد: در حدود ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته طرح‌های تحقیقاتی بسیاری در مورد ذخایر ژنتیکی انجام شد، اما به صورت یک مجموعه نبود و این ایده باعث شد که این مطالب تحت یک مجموعه کامل ارائه شود.

نخعی با بیان اینکه این کتاب در راستای افزایش آگاهی بهره برداران و ارتقاء کشاورزی استان تالیف شد، افزود: ذخایر ژنتیکی گنجینه‌ای گرانبها در دست بشر برای دستیابی به امنیت غذایی است.

وی بیان کرد: امید است این مجموعه بتواند در تحقق این امر مهم راهنمای خوبی برای محققان، مروجان، سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بوده و با حمایت مسئولان تکمیل شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت تولید آنلاین، تاریخ 2 خرداد 98، کد مطلب: 9308: www.tolidonline.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین