پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۵۰۳۰
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۷
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی، آخرین وضعیت هجوم گسترده ملخ صحرایی به استان‌های کشور، میزان خسارات و عملیات مقابله با این آفت را تشریح کرد.

شعار سال: سیدمحمد موسوی اظهار کرد: موج اول هجوم گسترده ملخ صحرایی از کشوهای جنوبی از اوایل بهمن سال ۱۳۹۷ آغاز که تا اواخر تیر ماه سال ۱۳۹۸ مبارزه با افت مذکور در مراحل مختلف و پهنه وسیعی از استان‌های جنوبی و جنوب غربی کشور شامل استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام انجام گرفت.

در سطح حدود 11 میلیون هکتار ردیابی و 750 هزار هکتار مبارزه شیمیایی انجام شد

وی تصریح کرد: در سطح حدود 11 میلیون هکتار ردیابی و 750 هزار هکتار مبارزه شیمیایی انجام شد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی گفت: با استفاده از 2 هزار نفر از نیروهای شبکه مراقبت و انواع سم‌پاش‌های(ulv  پاش، توربولاینر، پشت تراکتوری و ...) 150 خودروی کمک‌دار و هفت فروند هواپیمایی سمپاش شرکت خدمات هواپیمایی ویژه و حدود 500 هزار لیتر سموم در جهت مدیریت این آفت انجام شد.

موسوی خاطرنشان کرد: موج دوم هجوم با ورود دستجات جدید ملخ صحرایی از مناطق تولیدمثل تابستانه (مرز بین هند و پاکستان) انجام گرفت که عملیات مقابله با افت مذکور در 10 استان کشور از تاریخ 30 مهرماه سال جاری آغاز و تاکنون ادامه داشته است.

وی افزود: اقدامات انجام شده عبارتند از انجام 650 هزار هکتار ردیابی و 9 هزار هکتار مبارزه با هجوم افت از جبهه جنوبی و جنوب شرقی کشور، در طی هفته‌های گذشته به شرح استان‌ها سیستان و بلوچستان و هرمزگان (از سمت هند و پاکستان: ریزش به صورت لکه‌ای، سطح مبارزه یک‌هزار هکتار)، استان‌های بوشهر و فارس (از سمت حاشیه دریای سرخ، سودان، عربستان، اریتره و ... ریزش به صورت چهار دستجات بزرگ طی هفته گذشته سطح مبارزه یک‌هزار هکتار) بوده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی گفت: استان‌های هرمزگان، و بخش هندیجان خوزستان (از سمت سواحل جنوبی به صورت لکه‌ای 7 هزار هکتار با مشارکت بیش از 2 هزار نفر (هر استان 200 نفر) از همکاران سازمان جهادکشاورزی استان‌ها در عملیات ردیابی و مبارزه انجام گرفت.

اختصاص 400 میلیارد ریال از منابع مدیریت بحران برای مبارزه با ملخ صحرایی

موسوی برگزاری چهار دوره آموزشی برای دست‌اندرکاران مبارزه با آفت، برای هر 10 استان به مرکزیت استان‌های بوشهر و فارس، آمادگی 80 خودروی سم‌پاش با توان آتش 300 تا 400 هکتار به ازای هر ماشین در روز، استقرار دو هواپیمای سم‌پاش آماده برای عملیات در بوشهر و اختصاص 400 میلیارد ریال از منابع مدیریت بحران برای مبارزه با ملخ صحرایی از ابتدای سال 1398 و با وجود هجوم آفت (به مقدار کم) به باغات نخیلات در استان بوشهر ولی مبارزه به موقع مانع رسیدن خسارت شده است.

پیش‌بینی‌ 1/5 میلیون هکتار سطح مبارزه با ملخ صحرایی در کشور

موسوی در خصوص پیش‌بینی وضعیت مقابله با آفت خاطرنشان کرد: با توجه به طغیان ملخ صحرایی در سال جاری و افزایش کانون‌های تخم‌ریزی این آفت در کشور از سه استان به 10 استان و با توجه به بارندگی‌های مناسب در نیمه دوم سال 1398 و پیش‌بینی آن برای بهار 99 در مناطق کانون ملخ صحرایی در ایران و جهان، به نظر می‌رسد هجوم دستجات پروازی ملخ صحرایی به این مناطق بسیار گسترده‌تر از سال گذشته و مرحله اول باشد.

وی تاکید کرد: به طوری‌که حداقل سطح مبارزه با ملخ صحرایی برای سال جاری و در پیش‌رو یک تا یک‌و‌نیم میلیون هکتار پیش‌بینی می‌شود.

شعار سال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 17اسفند1398 ، کدخبر: 13981217000428: www.farsnews.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین