پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۴۱۵۰
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰
ملخ‌های صحرایی که سال گذشته به کشور هجوم آورده بودند، بار دیگر با دسته‌های بزرگ‌تر درحال بازگشت به کشور هستند. سال گذشته بیش از یک‌میلیارد ملخ صحرایی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به‌خصوص شبه‌جزیره عربستان به شهرهای مختلف استان هرمزگان هجوم آوردند که موجب خسارت‌های فراوانی به باغ‌ها و مزارع استان هرمزگان شدند.

شعار سال: حال با گذشت از کم‌تر از یک‌سال از هجوم ملخ‌ها مشاهدات حاکی از آن است که ملخ‌ها دوباره در حال بازگشت و هجوم به‌سمت کشور از جمله استان بوشهر هستند. هجوم ملخ‌ها به استان بوشهر نسبت به سال قبل افزایش چند برابری داشتهاست، این ملخ‌ها اکنون در ارتفاعات استان مستقر شده‌اند که این وضعیت، مبارزه با ملخ‌ها را سخت‌تر کرده. درحالی‌که این روزها کرونا به مهم‌ترین موضوع در سطح کشور تبدیل شده است، کرونای دیگری در استان بوشهر محصولات کشاورزی مردم را تهدید می‌کند و آن هم ملخ‌های صحرایی هستند که درصورت بی‌توجهی می‌توانند بخش زیادی از محصولات کشاورزی را نابود کنند.

به‌دنبال ورود و هجوم ملخ‌ها به استان بوشهر از بهمن‌ماه سال قبل، عملیات مقابله با ملخ‌های صحرایی به‌صورت جدی در استان بوشهر آغاز و با جدیت ادامه یافت تا موج خطر رفع شد. امسال بار دیگر شاهد هجوم ملخ‌ها به استان بوشهر هستیم که با آرایش جنگی جدیدی به میدان آمده‌اند و این موضوع عملیات مقابله‌ای با ملخ‌های صحرایی را سخت‌تر کرده است و به امکانات و نیروی بیش‌تری نیاز دارد.

ملخ‌ها که دوباره از اول اسفند وارد این استان شده‌اند، رفتارشان نسبت به پارسال عوض شده و اکنون به‌سمت کوه‌ها رفته‌اند که این موضوع دسترسی به این آفت و مبارزه را با آن را دشوار کرده است.

 

فعالیت ۵۵ اکیپ مبارزه با ملخ

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از ورود اولین دسته ملخ‌ها از بهمن‌ماه خبر داد و اظهار داشت: به‌صورت مستمر در حال اجرای عملیات ردیابی و مبارزه با ملخ‌های صحرایی هستیم و تیم‌ها با جدیت در میدان مبارزه هستند.

محمدتقی منوچهری با اشاره به تشکیل ستاد مدیریت بحران عملیات مبارزه با آفت ملخ‌های صحرایی به مهر گفت: ۵۵ اکیپ مبارزه‌کننده و ردیاب در استان فعال هستند و به‌صورت شبانه‌روزی در امر مبارزه با ملخ صحرایی تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به این‌که ملخ‌ها در ارتفاعات استان بوشهر مستقر شده‌اند، تصریح کرد: ملخ‌ها در ارتفاعات دشتستان، تنگستان و دشتی قرار گرفته‌اند و این آرایش استقرار ملخ‌ها مبارزه با این آفت را مقداری مشکل کرده است.

 

دسترسی به ملخ‌ها سخت شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به سخت ‌شدن دسترسی به ملخ‌ها ادامه داد: اکنون ملخ‌های صحرایی به ارتفاعات طلحه و درنگ شهرستان دشتستان، خاییز شهرستان تنگستان و ارتفاعات دشت زال و موند شهرستان دشتی پرواز کرده‌اند.

وی به اشاره به این‌که همه شهرستان‌های استان به غیر از دیلم درگیر ملخ‌ها هستند، افزود: مبارزه با ملخ‌های صحرایی از طریق زمین و هوا ادامه دارد و تاکنون ۹۰۰ هکتار اراضی استان بوشهر علیه این آفت سم‌پاشی شده است.

منوچهری اضافه کرد: یک فروند هواپیما سم‌پاش در فرودگاه بوشهر مستقر شده و یک فروند دیگر برای انتقال به بوشهر آماده است و همچنین امکانات و سم مورد نیاز برای انجام عملیات مقابله فراهم شده.

 

تخصیص ۱۰ میلیارد ریال برای مقابله با ملخ‌ها

استاندار بوشهر نیز از تلاش جدی برای مقابله با ملخ‌ها در استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: تاکنون ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با آفت ملخ‌های صحرایی اختصاص یافته است.

عبدالکریم گراوند از پیگیری وضعیت ملخ‌ها در استان بوشهر به‌صورت جدی خبر داد و اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی عزمی جدی برای این موضوع دارد و در استان نیز همکاری‌های کامل برای مقابله با این آفت انجام می‌شود.

وی با اشاره به استقرار ملخ‌ها در کوه‌ها و ارتفاعات استان بوشهر خاطرنشان کرد: این موضوع دسترسی به این آفت و مبارزه را با آن را دشوار کرده است، ولی عملیات مبارزه با ملخ‌ها به‌صورت مستمر ادامه خواهد داشت.

 

افزایش ۳ برابری هجوم ملخ‌ها

بر اساس اعلام محمدرضا درگاهی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، با توجه به تغییر شرایط اقلیمی در شمال و شمال‌شرق آفریقا، هندوستان و پاکستان و تغییر شرایط اقلیمی در استان‌های جنوبی کشور که متأثر از بارندگی‌های بسیار خوب امسال است، به نظر می‌رسد هجوم ملخ‌های صحرایی تا ۳ برابر افزایش یابد.

وی با بیان این‌که یکی دیگر از مشکلات هجوم ملخ‌ها حجم بالای ریزش آن‌هاست، افزود: با این حال امسال محاسنی نیز داریم که یکی از آن‌ها امکانات بسیار و آمادگی تجهیزات نسبت به سال گذشته است.

درگاهی با بیان این‌که امسال تمامی همکاران ما مجهز به تجهیزات شده‌اند و آموزش‌های لازم را دیده‌اند و همچنین جلسات ستاد بحران در استان‌های جنوبی تشکیل شده و دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های مربوطه صادر شده است، گفت: اعتبارات لازم نیز در اختیار استان‌ها قرار گرفته و دولت نیز قول داده که اگر به اعتبارات بیش‌تری نیاز بود، این اعتبار را از محل اعتبارات ملی و همچنین استانی تأمین کند.

وی با بیان این‌که سال گذشته برای مقابله با آفت ملخ صحرایی بیش از ۷۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی سم‌پاشی شد، افزود: با توجه به حجم ریزش‌های امسال پیش‌بینی می‌کنیم عملیات مبارزه در بیش از یک‌میلیون هکتار از اراضی کشور انجام شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این‌که از حدود ۱۰ روز پیش ۹ استان جنوبی هرمزگان، بوشهر، فارس و سیستان و بلوچستان درگیر هجوم ملخ‌های صحرایی شده‌اند، گفت: در مرحله اول مبارزه تاکنون بیش از ۹ هزار هکتار از اراضی سم‌پاشی شده‌اند که بیش‌تر آن‌ها در استان هرمزگان بوده است.

 

امنیت غذایی کشور در خطر است

درگاهی با اشاره به حضور پر رنگ و مؤثر کشاورزان و امر مقابله با آفت ملخ‌های صحرایی افزود: سال گذشته کشاورزان همکاری بسیار خوبی در این زمینه با ما داشتند و امسال نیز از آن‌ها درخواست می‌کنیم تا امکانات و دستگاه‌های سم‌پاشی خود را به کار بگیرند. سم رایگان نیز در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم تا مشکل مبارزه با این آفت خطرناک را نداشته باشیم.

وی با بیان این‌که ملخ صحرایی امنیت غذایی کشور را به خطر می‌اندازد، گفت: با این حال با توجه به اقدامات انجام شده، تخصیص اعتبارات لازم و بسیج نیروها مشکلی در مقابله با این آفت نخواهیم داشت و مردم عزیز ما از این نظر دغدغه‌ای نداشته باشند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور درباره برخی شبهات مبنی‌بر ناقل کرونا بودن ملخ‌ها افزود: اگرچه از این آفت می‌توان به کرونای زمین‌های کشاورزی تعبیر کرد، اما این ملخ‌ها به هیچ‌وجه ناقل ویروس کرونا نبوده و مردم از این بابت نگرانی نداشته باشند.

درگاهی گفت: سموم مورد استفاده برای مقابله با این ملخ‌ها پس از دو تا سه روز اثر خود را از دست می‌دهد، به همین دلیل مردم درباره ماندگاری آثار این سموم در طبیعت و اثرات مخرب احتمالی آن نگرانی نداشته باشند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه، تاریخ: 14 اسفند 98، کد خبر: 81990، www.sabzineh.org

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین