شعار سال: حسین سلاح ورزی در یادداشتی به بررسی اثرات حذف صفر از واحد پول ملی پرداخت و نوشت:
گفتگو و کار در مورد حذف چهار صفر از پول ملی در شرایط حاضر چیزی شبیه تجویز جراحی زیبایی برای بیمار مبتلا به سرطان است.
دوستان صحبت از کاهش هزینههای حسابداری بر اثر این تغییر میکنند که در میان مدت حرف صحیحی است.
البته در کوتاه مدت این اقدام، با توجه به لزوم اصلاح ارقام آمارها و صورتها مالی سالهای گذشته، برای مقایسه پذیر شدن، هزینهزا است و شانس خطا هم در دوران تغییر، در محاسبات مالی بالا میرود؛ اما به طور کلی، در مقیاس ناکارآمدیهای نظام اقتصادی ایران، این اعداد و ارقام خنده آور است.
نگرانی مسئولان از بابت افزایش هزینه حسابداری
سلاح ورزی در ادامه یادداشت خود، آورده است: در ایران، دولت تقریباً هم اندازه تولید ناخالص داخلی نومینال، سوبسید پیدا و پنهان توزیع میکند؛ و این سوبسید در برخی حوزهها همچون آب و انرژی، علاوه بر ایجاد ناکارآمدی اقتصادی شدید، اثرات مهمی بر ناپایدار کردن زیست بوم ایران دارد؛ که بهای آن را نسلهای بعدی به سختی خواهند پرداخت.
این فقط یک قلم از مشکلات حاد ماست و حالا در میان فهرست مطول مشکلات ناکارآمدی کشور، چرا دوستان نگران هزینههای حسابداری به دلیل وجود صفرهای اضافهشدهاند؟!
فعالیتهای غیرضروری اثری بر روی اقتصاد کشور ندارد
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در پایان یادداشت خود، نوشت: انگار در انباری که شتر با بارش در آن گم میشود؛ شما برای افزایش دقت انبارداری، واحد اندازه گیری ارزن ورودی انبار را، از کیلوگرم به دانه تغییر دهی!
در کوتاه مدت هم اثر حذف چهار صفر از پول ملی، با گرد شدن قیمتها به سمت بالا، اثر تورمی خواهد بود.
اما در مجموع این فعالیت یک کار غیرضروری و نمایشی است که هیچ اثر و ارزش واقعی در اقتصاد کشور ندارد و امیدواریم مسئولان به جای ادامه این مسیر مخرب بازی با اعداد، به فکر حل مشکلات واقعی اقتصاد ایران باشند.
شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری صنایع، کد خبر:171563، تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ ، www.sanayepress.com