پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۴۸۹۶
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۲
علی یونسی و امیرحسین مرادی دو دانشجوی المپیادی دانشگاه شریف بودند که ابتدای اردیبهشت به خاطر ارتباط با سازمان مجاهدین خلق بازداشت شدند.سخنگوی قوه قضاییه گفته آن‌ها قصد بمبگذاری و توطئه علیه کشور را داشتند و از خانه‌شان نیز مواد منفجره کشف شده است. اما نزدیکان آن‌ها گفته‌اند دستگیری آن‌ها برای پرونده سازی بوده و دلیلی نداشته است.

شعار سال: در هفته جاری بازداشت دو دانشجوی دانشگاه شریف، بازتاب فراوانی در رسانه‌های خارج از کشور داشت. یکی از این دانشجویان علی یونسی بود که سابقه مدال‌آوری در المپیاد نجوم را داشت. خانواده یونسی در توییتر و مصاحبه با رسانه‌هایی مثل بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال، نسبت به شرایط بد بازداشت او اعتراض می‌کردند.
کانال «شورای صنفی دانشجویان کشور» اوایل اردیبهشت ماه برای نخستین بار خبر دستگیری یونسی و مرادی دو دانشجوی المپیادی دانشگاه صنعتی شریف را منتشر کرد. در خبر آن‌ها گفته شده بود این دو نفر بدون حکم و با ضرب و شتم بازداشت شدند. این کانال نوشته «ماموران امنیتی با یورش به منزل خانواده رضا یونسی عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان امیرکبیر پدر و مادر وی را بازداشت کرده و به نقطه نامعلومی انتقال داده‌اند و تاکنون نیز هیچ اطلاعی از وضعیت آنان در دسترس نیست.»
در شبکه‌های اجتماعی دو گروه طیف‌بندی کردند؛ اول گروه کاربرانی که می‌گفتند سندی برای اتهامات علیه علی یونسی وجود ندارد. آن‌ها به ماجرای مازیار ابراهیمی و اعترافات او اشاره می‌کنند و گفته‌اند هرچقدر اتهامات ابراهیمی و ماجرایی که برایش درست شده، واقعیت داشته، چنین ماجرا‌هایی هم حقیقت دارد. آن‌ها معتقدند بعداز ماجرای شلیک به هواپیمای اوکراینی، بی‌اعتمادی به نهاد‌های امنیتی بسیار بیشتر شده است.
گروه مقابل نیز کاربران امنیتی و اصولگرایان بودند که معتقدند علی یونسی بمب‌گذاری کرده و رابط سازمان مجاهدین خلق در ایران است و می‌گویند در این موارد به اقدامات نهاد‌های امنیتی کاملا اطمینان دارند و هیچ دلیلی برای وارد کردن اتهام بمب‌گذاری و خرابکاری به یک دانشجوی المپیادی وجود ندارد، مگر آنکه واقعیتی در آن باشد.
علی یونسی دانشگاه شریف
بحث‌ها درباره دلایل بازداشت علی یونسی آنقدر بالا گرفت که سرانجام پس از دو هفته، روز سه‌شنبه نیرو‌های امنیتی تصمیم گرفتند درباره بازداشت علی یونسی و امیرحسین مرادی اطلاع‌رسانی کنند. اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در آخرین نسشت خبری خود توضیح داد دو دانشجوی دانشگاه شریف با گروه‌های ضد انقلاب به ویژه گروهک منافقین [سازمان مجاهدین خلق]ارتباط داشتند، تحت تعالیم این گروهک‌ها به دنبال اقدامات خرابکارانه جدی بودند. البته خانواده یکی از این افراد پیش‌تر با این گروهک‌ها ارتباط داشتند و در بازرسی از منازل آن‌ها اقلام انفجاری کشف شد.»
اسماعیلی گفته علی یونسی و امیرحسین مرادی در دوره بحران ویروس کرونا در ایران می‌خواستند توطئه کنند، اما اقدامات آن‌ها کشف شده است.
خبرگزاری فارس به نقل از یکی از مخاطبان (احتمالا فارس منبع خود را به نقل از مخاطبان ذکر کرده است) ماجرا را اینطور شرح داده است: «طبق اخبار واصله امیرحسین مرادی دانشجوی فیزیک و علی یونسی دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، در ۲۲ فروردین ۹۹ بوسیله ماموران لباس شخصی بدون ارائه هیچگونه حکمی و با ضرب و شتم بازداشت شدند. پس از پیگیر‌های خانواده علی یونسی مشخص شد که وی و هم‌دانشگا‌هیش توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شده‌اند و پرونده به شعبه ۶ دادسرای اوین به بازپرس جعفری ارسال شده است. در طول هفته گذشته و این هفته، پدر علی یونسی تقریبا هر روز به دادسرا مراجعه کرده و ۳ بار توانسته با بازپرس جعفری صحبت کند.»
برادر عضو سازمان؟
خبرگزاری فارس نوشته «علی یونسی همان فردی است که خانواده او سابقه ارتباط با گروهک تروریستی منافقین را دارند؛ برادر او یعنی «رضا یونسی» که در حال حاضر مقیم سوئد است، دانشجوی اخراجی دانشگاه امیرکبیر است که فعالیت خود را در سال‌های ابتدایی دهه هشتاد در خبرنامه امیرکبیر آغاز و سپس به واسطه «زیبا» خاله اش که از اعضای شورای مرکزی گروهک منافقین در پاریس بود، ارتباط‌گیری با این گروهک را شروع کرد و بعنوان یک سمپات منافقین به فعالیت در محیط دانشجویی پرداخت؛ او در عین حال هسته‌ای ۱۵ نفره از دانشجویان و دوستان نزدیکش را تشکیل می‌دهد و با تقسیم کار انجام شده در راستای اهداف گروهک منافقین اقدام می‌کند.»
رضا یونسی برادر علی یونسی که در سوئد زندگی می‌کند اتهامات وارد شده را «داستان‌سازی و کتمان حقایق» توصیف کرده و مدعی شده مسئولان ققضایی ایران را متهم کرد به دنبال اتهام سازی علیه برادرش هستند، زیرا علی فقط به فکر تحصیلاتش بوده است.
بعضی دانشجویان سابق پلی تکنیک می‌گویند به خاطر حضور رضا یونسی در برخی فعالیت‌های رسانه‌ای، تعدادی از دانشجویان این دانشگاه متهم به ارتباط با مجاهدین خلق شدند، اما همگی از این اتهام تبرئه شدند. سندی درباره بازداشت (احتمالی) رضا یونسی نیز در دسترس نیست. از طرفی بعضی کاربران توییتر به این نکته اشاره کردند که خواهر و برادر علی یونسی تمام توییت‌هایی که قبل از بازداشت او نوشته بودند را پاک کرده‌اند تا کسی متوجه گذشته آن‌ها نشود.
آیدا یونسی خواهر علی یونسی نیز در توییت‌های مستمری که از روز بازداشت برادرش تا کنون منتشر کرده، گفته «ماموران هنگام بازرسی خانه گفته‌اند مورد مشکوکی پیدا نشده و بازپرس پرونده هم بار‌ها به خانواده گفته بوده که علی مشکل چندانی ندارد.»
از سوی دیگر رسانه‌های اصولگرا نوشته‌اند، چون کلی خانواده علی یونسی عضو سازمان مجاهدین خلق بوده‌اند، او نیز از خانواده پیروی کرده و به دنبال براندازی بوده است. فارس نوشته «یوسف یونسی پدر خانواده یونسی سابقه دستگیری در سال ۱۳۶۳ را به دلیل اقدامات تروریستی و عضویت در سازمان منافقین دارد که در آن زمان به ۱۲ سال زندان محکوم می‌شود، اما پس از تحمل ۳ سال حبس، عفو و از زندان آزاد می‌شود.»
فارس نوشته «مجید» دایی رضا و علی یونسی نیز که عضو گروهک منافقین بود، در سال ۱۳۶۰ کشته شد. عامل اصلی و سرحلقه اتصال این خانواده به گروهک تروریستی منافقین، «زیبا» خاله رضا و علی یونسی است که همسر او هم در عملیات مرصاد [فروغ جاویدان]کشته شد. زیبا که سابقه عضویت در شورای مرکزی گروهک منافقین را داشت، در سال ۱۳۸۷ و بر اثر ابتلا به سرطان در پاریس مُرد.
خبرگزاری فارس به دلایلی نام خانوادگی زیبا و مجید را ننوشته است، اما همین ارتباط خانوادگی را انگیزه علی یونسی برای عضویت در سازمان مجاهدین خلق قلمداد کرده است. به خصوص اینکه برادر و خواهر او در گفتگو با رسانه‌ها به سوابق خانوادگی خود اشاره‌ای نکرده بودند.
ارتباط خانوادگی با مجاهدین همیشه برای افراد دردسرساز بوده است. نمونه اخیر آن پیروز حناچی بود که به خاطر سوابق برادرش، با مشکلات فراوانی برای نشستن روی صندلی شهرداری تهران مواجه شد. البته برخی دیگر مثل آیت الله جنتی با این مشکل مواجه نشده است. درباره علی یونسی البته ماجرا کمی متفاوت است، مشکل او ارتباط خانوادگی نیست، اتهامی که به او زده شده، بیشتر از ارتباطات است و او فعلا به اتهام بمب‌گذاری و توطئه در خرابکاری بازداشت شده است. فعلا حکمی برای او صادر نشده و معلوم نیست واقعا او سر پل و رابط سازمان مجاهدین در ایران بوده یا یک دانشجوی نخبه معمولی است.

شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی رویداد24، کدخبر: ۲۱۳۵۱۹، تاریخ انتشار: 18 اردیبهشت 1399، www.rouydad24.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین