پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۲۸۶۹۳۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲
کامران ندری گفت: بانک مرکزی نمی تواند همزمان جلوری تورم را بگیرد و هم به حمایت از تولید برخیزد.
شعار سال: کامران ندری درخصوص دلایل رشد نقدینگی در ۳ ماهه نخست سال جاری و همزمان با شیوع کرونا در کشور، اظهار داشت: مقایسه ایران با کشور‌های دیگر در ماجرای کرونا صحیح نیست. اقتصاد ایران همزمان با بحران کرونا با مشکل تورم هم مواجه است. در کشور‌های دیگر مشکل تورم وجود نداشته، ولی بحران کرونا رکود عمیق و شدیدی را در آن کشور‌ها ایجاد کرد و به نوعی می‌توان گفت در اثر رکود، رشد قیمت‌ها که در آن کشور‌ها پایین بود بیشتر افت کرد.
این کارشناس اقتصادی افزود: در این شرایط بانک‌های مرکزی سیاست انبساطی اتخاذ می‌کنند، چون صرفا با رکود مواجه اند و تورم وجود ندارد. این سیاست کمک می‌کند که رکود به تدریج از بین برود. در مورد ایران یک مقدار داستان متفاوت است، چون ایران به طور میانگین با تورم بالا مواجه است.
ندری خاطرنشان کرد: در این شرایط باید تصمیم گرفته شود که آیا سیاست انبساطی در نظر گرفته شود که می‌تواند تورم را بیشتر کند، ولی تا حدودی به تولید کمک می‌کند و جلوی افت تولید را می‌گیرد و یا اینکه به این جمع بندی برسند که با توجه به تورم بالا، کمک به تولید باید از منابع دیگری صورت گیرد.
وی ادامه داد: منابع دیگر یعنی اینکه دولت امکاناتی داشته باشد و بتواند این امکانات را برای حمایت از تولید به کار بگیرد. از آنجایی که دولت این امکانات را نداشته و از زمان خروج آمریکا از برجام با کسری بودجه مواجه است، جمع بندی‌ها این شده که کمک‌ها با وجود اینکه می‌تواند تبعات تورمی داشته باشد، به تولیدکننده‌ها صورت بگیرد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه تولید در ذهنیت مسئولان اهمیت بالایی دارد، تاکید کرد: بانک مرکزی به کمک تولید آمده و در این فاصله شاید افزایش نرخ رشد نقدینگی و تورم را داشته باشیم. مشکل ما در اقتصاد این است که ما انتظارات متفاوتی را از بانک مرکزی داریم و از سویی می‌گوییم بانک مرکزی نرخ ارز و تورم را کنترل کند و از سویی نیز بحث حمایت از تولید مطرح است، ولی این‌ها با هم جمع نمی‌شوند و نمی‌توان چند هدف را همزمان دنبال کرد.
به گفته ندری، اگر بخواهیم به تولید کمک کنیم با معضل تورم مواجه می‌شویم و اگر بخواهیم به تورم بپردازیم دیگر نمی‌توان به تولید کمک کرد. در اینجا باید نظام سیاسی کشور به جمع بندی برسد که اولویت اصلی در بانک مرکزی چه باید باشد. در کشور‌های دیگر می‌توان گفت در اثر تجربه و توجه به دستاورد‌های علم اقتصاد، اولویت اول بانک مرکزی مهار تورم است، چون این بانک نمی‌تواند کمک خیلی زیادی به تولید داشته باشد.
وی افزود: اگر بخواهید با منابع پولی به تولید کمک کنید هزینه این اقدام در بخش تورم خود را نشان خواهد داد. جمع بندی در کشور‌های دیگر این است که اولویت بانک مرکزی باید کنترل تورم باشد و از آنجایی که فهمیده اند که بانک مرکزی اگر بخواهد این هدف را دنبال کند تحت فشار دولت‌ها قرار می‌گیرد و نمی‌تواند هدف خود را محقق کند، لذا گفته اند که بانک مرکزی از دولت مستقل است و ترتیبات نهادی را تدارک دیدند که دولت‌ها نتوانند بر روی تصمیماتی که در بانک مرکزی گرفته می‌شود تاثیر بگذارند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر مشخص بود که ما از بانک مرکزی چه چیزی را می‌خواهیم و هدف اصلی بانک مرکزی مشخص شده بود و ماموریت این بانک روشن بود، بانک مرکزی می‌توانست تصمیمات مشخص تری در راستای نیل به هدف اتخاذ کند.
ندری بیان داشت: این هم درست است که بانک مرکزی می‌گوید به دلیل شرایط خاص کرونا اقدامات حمایتی از تولید را انجام داد، ولی در آینده می‌تواند بگوید دولت با کسری بودجه مواجه بود و برای کمک به دولت رشد نقدینگی بالاتر رفت.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۹، کد خبر: ۲۳۰۳۰۹۰، www.tasnimnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
France
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۰
0
0
بانک مرکزی شده مرکز تولید پول و هیچ کاری دیگه ای بلد نیست
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین