پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۴۸۲۶
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۹
ابتدای سال 99 بود که سیل و سرما زدگی مانند سال های قبل به سراغ کشاورزان استان آمد و مقدار زیادی از محصولات کشاورزان استان را از میان برد.حالا با وجود گذشت 5 ماه از سال ،هنوز شیوه نامه ای برای جبران این خسارات در هیئت وزیران تصویب نشده است.
شعار سال: ابتدای سال ۹۹ بود که سیل و سرما زدگی مانند سال‌های قبل به سراغ کشاورزان استان آمد و مقدار زیادی از محصولات کشاورزان استان را از میان برد. حالا  با وجود گذشت ۵ ماه از سال، هنوز شیوه نامه‌ای برای جبران این خسارات در هیئت وزیران  تصویب نشده است. کشاورزان  استان خراسان رضوی با ۳۱۴۵ میلیارد تومان خسارت ناشی از سیل و سرما زدگی امسال  خسارات سنگینی را متحمل شدند. خساراتی که می‌تواند به دلسردی بیش از پیش این کشاورزان منجر شود و در نهایت صدمات جبران ناپذیری را به تولید محصولات کشاورزی استان در آینده نه چندان دور وارد کند.

هنوز مصوبه‌ای به دست ما نرسیده است

حسین خاکی، رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی  درباره اقدامات این سازمان در زمینه  جبران  خسارت کشاورزان به خراسان رضوی گفت: از زمان وقوع خسارت با  فاصله زمانی بیست روزه مکاتبات لازم با مدیریت بحران استانداری، دفتر مدیریت بحران وزارت و مجمع نمایندگان استان انجام می‌شود. وزیر جهادکشاورزی نیز چندین مرتبه گزارش خسارات و میزان اعتبارات لازم را به وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرده است و پیگیر طرح در هیئت دولت هستیم. در ادامه هیئت وزیران رقمی را باید برای خسارت دیدگان بخش کشاورزی مصوب کنند و بر اساس مصوبه هیئت وزیران، سازمان برنامه و بودجه کشور اعتبار را به هر استان اختصاص می‌دهد. پس از این مرحله  شیوه نامه‌ای بعد از تصویب ارائه می‌شود و در آن  به ازای هر هکتار زراعت، باغ و آبزیان مبالغی تعیین می‌شود و دستور چگونگی پرداخت‌ها به استان‌ها اعلام می‌شود. وی در پاسخ به این سوال که تا امروز روند رسیدگی به پرداخت خسارت به کشاورزان استان تا چه مرحله‌ای پیشرفت داشته است، گفت: هم اکنون گزارش‌های مربوط به خسارات به دست وزیر کشور (قائم مقام شورای عالی مدیریت بحران کشور) رسیده است و در خواست اعتبار را نیز ارائه کرده ایم، اما تا این لحظه از سوی دولت مصوبه‌ای برای جبران خسارت اعلام نشده است. وی افزود:در سال گذشته هزارو هشتصد و بیست و هفت میلیارد تومان خسارت به کشاورزان استان وارد شد که حدود ۳۲ میلیارد تومان پرداخت بلاعوض (۷۵۵۲ نفر) و حدود ۳۴ میلیارد تومان هم تسهیلات ارزان قیمت (۶۲۲۱ نفر) به بانک‌های عامل معرفی شدند. حسین خاکی  گفت:در سال گذشته مصوبه هیئت وزیران تا اردیبهشت ماه به دست ما رسیده بود، ولی امسال هنوز مصوبه‌ای به دست ما نرسیده است و برای شروع به کار باید تصویب نامه هیئت وزیران و دستورالعمل اجرایی مربوط ابلاغ شود.

کشاورزان خسارت دیده برای ثبت اطلاعات به دهیاری مراجعه کنند

رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان در پاسخ به انتقاد برخی از کشاورزان مبنی بر این که  هیچ کارشناسی برای برآورد خسارت به آن‌ها مراجعه نکرده است، گفت: ما فرم‌هایی را در اختیار دهیاری‌ها قرارداده و در ادامه مکاتباتی را با فرمانداری‌ها انجام داده ایم  کشاورزان خسارت دیده  با مراجعه به دهیاری و با اعلام نام محصول و میزان خسارات اطلاعات لازم را در اختیار دهیاری‌ها قرار دهند تا همکاران ما لیست را از دهیاری‌ها دریافت کنند و بازدید میدانی را انجام دهند. خاکی تصریح کرد:در سال گذشته که مصوبه در اردیبهشت ماه  اعلام شده بود بعد از پر شدن فرم خود اظهاری کشاورزان و مراجعه همکاران ما به محل و تعیین خسارت فرم در سامانه سجاد مراحل پرداخت انجام شد وتا اسفند سال گذشته اقدامات مربوط به پرداخت خسارت‌ها انجام شد و کلیه بهره برداران خسارت دیده که خسارت آن‌ها توسط وزارت کشور و پژوهشگاه فضایی تایید شد، مشمول بهره مندی از کمک‌های بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت شدند.

دلیل تفاوت چشمگیر میزان خسارت امسال نسبت به سال گذشته چیست؟

سید جعفر حاجی مجتهد معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که تا چه میزان برای جلوگیری از خسارات ناشی از حوادث طبیعی آموزش کشاورزان را در دستور کار قرار داده اید، گفت: ما برای جلوگیری از خسارات از سال‌های گذشته همواره  آموزش‌هایی را به کشاورزان می‌دهیم و به صورت مرتب  اطلاعات مربوط به وضعیت هوای استان را برای کشاورزان پیامک  می‌کنیم، استفاده از رسانه‌ها برای این قبیل اطلاع رسانی و ارائه آموزش‌های لازم در دستور کار قرار دارد که وظیفه این کار بر عهده واحد ترویج جهاد کشاورزی است. یکی از مباحث آموزشی ما پوشش دار کردن باغ‌ها به وسیله سایبان هاست که برای این کار تسهیلاتی را در نظر گرفته ایم و مبلغ زیادی از اعتبارات را به تهیه فیلم‌های آموزشی اختصاص داده ایم. سید جعفر حاجی مجتهد در پاسخ به این سوال که: «دلیل تفاوت چشمگیر میزان خسارات وارد شده طی امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته چیست؟» گفت: «طی امسال بیشتر خسارات به دلیل سرما زدگی و توفان و تگرگ بود و میزان خسارات امسال با سال گذشته به این دلیل تفاوت چشمگیری دارد که  میزان خسارات امسال در پنج ماه ابتدای سال محاسبه شده است، اما در سال گذشته بیشترین خسارات وارد شده به کشاورزان مربوط به سیل فروردین ماه بوده است و به دلیل این که در سراسر کشور خسارت‌های زیادی به تاسیسات آب، برق، منزل و امور مختلف از جمله کشاورزی وارد شد شرایط ویژه‌ای در کشور ایجاد شد و در نهایت به دلیل بالا بودن خسارات بنا به دستورالعملی که به دست ما رسیده بود فقط سیل فروردین را می‌توانستیم تامین اعتبار کنیم و همان عدد هم به عنوان میزان خسارت سال قبل اعلام شده است». وی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل در سال گذشته پرداخت خسارات تا اسفند ماه طول کشید، گفت: در سال گذشته ما حدود هفت هزار پرونده داشتیم که به طور قطعی پرداخت خسارت شامل حال آن‌ها شده بود و باید تمام اطلاعات وارد سیستم می‌شد و همکاران ما به صورت  شبانه روزی اطلاعات کشاورزان خسارت دیده را ثبت می‌کردند تا این که این اطلاعات به پژوهشکده فضایی ارسال شد و بعد از تایید پژوهشکده فضایی به دلیل اشکالاتی که در جی پی اس‌ها وجود داشت تعدادی از پرونده‌ها برگشت خورد و از طرفی تعدادی از افراد  ثبت نام نکرده بودندکه همین موضوع باعث شد روند پرداخت‌ها کند انجام شود. وی خاطرنشان کرد: سال گذشته هزار و هشتصد و بیست و هشت میلیارد تومان خسارت وارد شده بود  و حدود ۶۵۰ میلیارد تومان مربوط به فروردین ماه بود که ۶۶ میلیارد تومان (۳۲ میلیارد تومان به صورت بلاعوض و ۳۲ میلیارد تومان در قالب تسهیلات) به کشاورزان پرداخت شد و شاید این سوال پیش بیاید که به چه علت میزان پراختی به صورت چشمگیری از خسارت وارد شده کمتر است که در پاسخ باید گفت خسارتی را که وارد شده ما به تهران ارسال کرده ایم که طبق دستورالعملی که تهران به ما ابلاغ کرده محاسبه شده است و حدود ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد خسارت بوده، اما طبقجمع بندی که انجام شده و تعداد افرادی که ثبت نام کرده اند به میزان ۶۶ میلیارد تومان بوده است که ما به صورت کامل این مبالغ را به خسارت دیدگان پرداخت کرده ایم و اختلاف این مبلغ تا ۶۰۰ میلیارد تومان خسارات وارده به این علت است که گاهی برخی از کشاورزان به دلیل پایین بودن میزان خسارات از ثبت نام منصرف شده اند یا بنا به هر دلیلی ثبت نام انجام نداده اند.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه خراسان، تاریخ انتشار:۲۷ مرداد ۱۳۹۹، کدخبر:۷۰۳۸۴۴، www.khorasannews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین