پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۶۳۲۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۶
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که سازمان برنامه و بودجه باید سیاست‌های کلی جمعیت را در برنامه هفتم توسعه به طور ویژه مدنظر قراردهد، گفت: برنامه‌ریزی برای افزایش نرخ رشد جمعیت نیازمند نگاه جامع و چندبعدی است.
شعار سال: اسحاق جهانگیری در جلسه سیاست‌های کلی جمعیت که به ریاست وی برگزار شد، از موضوع جمعیت به عنوان یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مولفه‌های اقتدار ملی در همه کشور‌ها یاد کرد و از سازمان برنامه و بودجه خواست در برنامه هفتم توسعه توجه جدی و ویژه‌ای به سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری داشته باشد.

جهانگیری همچنین از دستگاه‌های متولی اجرای سیاست‌های کلی جمعیت خواست این سیاست‌ها را به صورت جدی پیگیری کنند و گزارش اقدامات انجام شده را به صورت مستمر به سازمان برنامه و بودجه و دولت ارائه دهند.

معاون اول رییس جمهوری افزود: ایران به عنوان کشوری که سال‌ها از جمعیت جوان برخوردار بوده باید بتواند با سیاستگذاری‌های مناسب تدابیری را برای افزایش نرخ باروری اتخاذ کند تا فرصت طلایی جمعیت جوان کشور همچنان حفظ و تقویت شود.

جهانگیری همچنین با اشاره به دغدغه‌ها و نگرانی‌های موجود نسبت به کاهش نرخ باروری در کشور افزود: البته هنوز به نقطه نگران کننده نرسیده‌ایم که بخواهیم اقدامات اضطراری انجام بدهیم، اما آمار‌ها بیانگر اخطار و هشدار‌های جدی نسبت به کاهش رشد جمعیت و نرخ باروری در کشور است که باید برنامه‌های دقیقی را برای حل این مشکل تدوین کنیم.

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه موضوع جمعیت و باروری موضوعی چند بعدی است و نمی‌توان به سادگی برای آن برنامه ریزی کرد، گفت: برنامه ریزی برای موضوع جمعیت نیازمند نگاهی جامع و چندبعدی است و به عنوان مثال دلیل افزایش سن ازدواج در کشور را نمی‌توان فقط در مسایل اقتصادی جستجو کرد چرا که در خانواده‌های مرفه و ثروتمند نیز شاهد افزایش سن ازدواج هستیم و این یعنی پرداختن به این مسایل نگاهی جامع الاطراف با در نظر گرفتن همه ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را طلب می‌کند.

جهانگیری با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها سند موجود برای پیگیری موضوع جمعیت، سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری است، از دستگاه‌های اصلی و متولی اجرای این سیاست‌ها خواست ظرف سه ماه موضوع جمعیت و نرخ باروری را به طور جدی مورد بررسی قرار دهند و گزارش این بررسی‌ها را به دولت ارائه کنند.

در این جلسه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گزارشی از اقدامات انجام شده برای کاهش مرگ و میر، مراقبت‌های قبل و پس از زایمان، آموزش و مشاوره‌های قبل، حین و پس از ازدواج، ایجاد کلینیک‌های ناباروری و پوشش بیمه‌ای برای دارو‌ها و درمان ناباروری ارائه کرد و گفت: البته اصلاح نرخ باروری و افزایش جمعیت فقط به موضوعات بهداشتی و درمانی منحصر نمی‌شود و نیازمند تغییر در فرهنگ و نگرش جامعه و اصلاح شرایط اقتصادی کشور نیز است.

در این جلسه که وزرای آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز حضور داشتند، معاون سازمان برنامه و بودجه گزارشی از اقدامات این سازمان در راستای رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی ارائه کرد.

وی همچنین به تشریح تحولات جمعیت، روند آمار موالید در کشور و جایگاه جهانی ایران از لحاظ جمعیت پرداخت و گفت: ایران از نظر جمعیت در جایگاه سوم منطقه، نهم آسیا و هجدهم جهان است و آمار موالید در کشور برای چهارمین سال متوالی رشد منفی پیدا کرده است.

معاون سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در سال ۹۳ شاهد بدترین روند نرخ جمعیت در کشور بوده‌ایم، گزارشی نیز از جمعیت کشور و متوسط رشد سالانه آن طی سال‌های گذشته ارائه کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص نرخ باروری در ایران و مقایسه با کشور‌های دیگر منطقه پرداخت.

در ادامه این جلسه برخی از مهمترین چالش‌های جمعیتی پیش رو نظیر استمرار روند کاهشی رشد جمعیت، کاهش نرخ باروری، رشد سه برابری جمعیت سالمند و روند کاهشی آمار ازدواج مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد دستگاه‌های متولی اجرای سیاست‌های کلی جمعیت به صورت جدی اجرای این سیاست‌ها را در دستور کار خود قرار دهند و گزارش اقدامات انجام شده را ظرف سه ماه آینده به سازمان برنامه و بودجه ارائه کنند تا در جلسه آینده در این خصوص تصمیم گیری شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 3 شهریور 1399، کد خبر: 83919743،  www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Singapore
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
0
0
لازمه افزایش جمعیت ، افزایش ازدواج و یا افزایش فرزندآوری است. تا زمانی هم که مشکلات اقتصادی برطرف نشه، همچنان هیچ میلی به ازدواج و فرزندآوری نخواهد بود. حال هر چقدر هم که کارشناسان جلسه تشکیل بدهند و بحث کنند و راهکار ارائه دهند ولی مشکلی حل نخواهد شد مگر با رونق اقتصادی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین