پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۲۱۵۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۷
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم گفت: برخی سوداگران و واردکنندگان انحصاری برای سود بیشتر به تولیدکنندگان دام و طیور پیشنهاد می‌کنند به جای سویا از کنجاله بذر پنبه استفاده کنند. تغییراتی که هرچند ممکن است هزینه تمام شده تولید مرغ را کاهش دهند، اما بر روی سلامت مرغ، تخم مرغ و مردم به عنوان مصرف‌کننده نهایی این محصولات آثار سوء زیادی بر جای می‌گذارد.
  شعار سال:علیرضا نظری با اشاره به خطرات تغییرات در الگوی تغذیه ای دامداری‌ها و مرغداری‌ها گفت: دولت در سنوات گذشته برای نهاده‌های دامی معمولا ارز 4200تومانی تخصیص می‌داد تا نیازهای کشور در حوزه ذرت و کنجاله سویا که از جمله اقلام اصلی تغذیه دام و طیور است، تامین شود. ضمن اینکه تولیدکنندگان نیز بتوانند با تولید مناسب، قیمت منصفانه و رعایت حال مصرف کنندگان محصولی با کیفیت را در اختیار مصرف کننده قرار دهند. اما متاسفانه به دلیل ضعف مدیریت در خوش‌بینانه‌ترین حالت تنها 30درصد نهاده‌های دامی حمایتی با ارز 4200تومانی به دست تولیدکنندگان اعم از تولیدکنندگان دام سبک و سنگین و همچنین مرغداری ها در دو بخش تولید مرغ گوشتی و مرغ تخم گذار و...می‌رسید و عملا تولیدکنندگان 70درصد نیازهای خود را از بازار آزاد با قیمت های بالا تامین می کردند.
 
نماینده مردم خمین در ادامه با اشاره به مشکلاتی که نوسانات اخیر اقتصادی بر فعالیت های تولیدی دام طیور کشور داشته است، خاطرنشان کرد: مابقی این سود هنگفت به جیب سوداگرانی می‌رفت که از این ارزهای بادآورده استفاده می کردند.اخیرا هم رشد فزاینده قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی مزید بر علت شده و کار را به جایی رسانده که تولیدکنندگان کشور، حتی از تامین 70درصد نیاز نهاده خود از بازار آزاد نیز مستاصل شده اند. یعنی سویایی که در گذشته به قیمت هر کیلو 2500 تا 2600 تومان عرضه می‌شد، امروز به حدود 13هزار تومان برای هر کیلو رسیده است. از سوی دیگر هم دولت فشار می‌آورد که قیمت مرغ و تخم مرغ و... باید ثابت نگه داشته شوند. مجموعه این مشکلات باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان به این نتیجه برسند که با یک مدل تغذیه ای جدید و ارزان تر برنامه‌های خود را پیش ببرند. الگوی جدیدی که هرچند ممکن است ارزانتر تمام شود اما برای سلامت مرغ، تخم مرغ و مصرف کنندگان بسیار خطرناک است.
 
عضو کمیسیون کشاورزی با تشریح این روش جایگزین گفت: در این مدل جدید تغذیه‌‌ای بجای کنجاله سویای کیلویی 13هزار تومان از بذر پنبه یا پنبه دانه استفاده می‌کنند. این پنبه دانه را له می‌کنند و از آن کنجاله درست می‌کنند تا به عنوان غذای مرغ در مرغداری ها به کار گرفته شود. اما کارشناسان امور دام و طیور معتقدند که این الگوی تغذیه ای باعث مسمومیت مرغ‌ها و همچنین آسیب جدی در تخم مرغ تولیدی می‌شود. به عبارت روشن‌تر در این معادله، هرچند هزینه تولید کاهش یافته اما به قیمت کاهش سلامتی مردم مخصوصا در حوزه محصول پر مصرفی مثل مرغ و تخم مرغ این صرفه جویی انجام شده است.

علیرضا نظری ضمن تاکید بر ضرورت گسترش دامنه‌های نظرات بر مرغداری‌ها و دامداری ها خاطرنشان کرد: در این زمینه لازم است نهادهای نظارتی ورود پیدا کنند و اجازه ندهند که برخی سودجویان به قیمت سلامتی مردم یک چنین روش های مخربی را پیاده سازی کنند. چرا که کارشناسان معتقدند اگر قرار باشد بخشی از خوراک دام و طیور از طریق کنجاله پنبه استفاده شود، زمان ، میزان و مکمل های خاصی مورد استفاده می تواند آن تهدید را برای سلامت مرغ های تخم گذار و مرغ داشته باشد. از همین رو باید نهادهای نظارتی و صنفی در خصوص دامنه وسیع تاثیر این موضوع بر سلامت مصرف کنندگان نظارت های لازم را داشته باشند.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از  پایگاه خبری اقتصاد آنلاین  ، تاریخ انتشار: 4 مهر  1399  ، کدخبر:  469548،www.eghtesadonline.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Netherlands
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
0
0
تو حوزه امنیت غذایی خیلی ضعیفیم اگر بخوان بهمون حمله کنن نیازی به حمله نظام نیست با اختلال در امنیت غذایی بهمون می تونن آسیب بزنن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین