پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۳۰۶۷۳۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۱
قیمت‌گذاری دستوری راه به جایی نبرده و نه تنها‌ نمی‌تواند از کشاورز حمایت کند بلکه سبب ضربه بیشتر به این صنعت خواهد شد. متولیان امر به جای تعیین قیمت‌های دستوری بهتر بود به موانع پیش روی تجار توجه کرده و با رفع آن سبب رونق گرفتن صادرات و در نهایت افزایش قیمت‌ها بودند. چرا که اگر صادرات زعفران تقویت شود قیمت‌ها خود به خود بر اساس عرضه و تقاضا در بازار افزایش یافته و نیازی به ملزم کردن تجار برای خریدن به نرخ دستوری نخواهد بود.
شعار سال: عرضه زعفران در بورس علاوه بر شفافیت قیمتی موجب حذف دلالان شده و به کشف قیمت بر اساس عرضه و تقاضا کمک شایانی داشته است. حجم بالای معاملات زعفران در مقایسه با دو کالای دیگر یعنی پسته فندقی و زیره سبز نشان از رونق گرفتن نسبی این کالای صادراتی در بورس دارد. در حال حاضر، کشاورزان بدون واسطه می‌توانند محصول خود را از طریق گواهی کردن آن به فروش برسانند و تجار هم توانسته بهترین جنس مورد نظر را از انبار‌های بورس کالا تهیه کنند. در این میان، اما از سال گذشته قیمت‌ها در بازار نقدی زعفران همواره نزولی بوده و این امر سبب سرخوردگی و نارضایتی شدید کشاورزان شده است. به عقیده فعالان صنعت زعفران، عدم مدیریت صحیح صادرات و موانع به وجود آمده بر سر راه صادرکنندگان مهم‌ترین عوامل ضربه خوردن صنعت زعفران در کشور و خام فروشی آن محسوب می‌شود.

چالش‌های دستوری 

البته چندی پیش در جلسه‌ای با حضور نمایندگان مجلس، تجار و جمعی از فعالان بازار، کف قیمت گل زعفران هر کیلوگرم ۱۵۰ هزار تومان، پوشال هر کیلوگرم ۱۶ میلیون تومان و نگین هر کیلوگرم ۲۰ میلیون تومان تعیین شد. اگرچه این اقدام برای حمایت از کشاورز بسیار قابل تقدیر است، اما قیمت‌گذاری دستوری در نهایت راه به جایی نبرده و نه تنها نمی‌تواند از کشاورز حمایت کند بلکه سبب ضربه بیشتر به این صنعت خواهد شد.

بر این اساس متولیان امر به جای تعیین قیمت‌های دستوری بهتر بود به موانع پیش روی تجار توجه کرده و با رفع آن سبب رونق گرفتن صادرات و در نهایت افزایش قیمت‌ها بودند. چرا که اگر صادرات زعفران تقویت شود قیمت‌ها خود به خود بر اساس عرضه و تقاضا در بازار افزایش یافته و نیازی به ملزم کردن تجار برای خریدن به نرخ دستوری نخواهد بود.

مهمترین موانع

همچنین نیاز است با اقدامات کارشناسی شده هر چه سریع‌تر بازار زعفران که هم اکنون در آغاز فصل برداشت به سر می‌برد، از کاهش بیشتر قیمت‌ها جلوگیری شود. از جمله مهمترین موانع پیش روی صادرکنندگان بحث پیمان سپاری ارزی بوده که انگیزه کشاورزان برای صادرات و افزایش قاچاق زعفران را رقم زده است. لازم به ذکر است که زعفران از محدود کالا‌های کشاورزی بوده است که با افزایش نرخ دلار رشد پیدا نکرده و تقریبا با قیمت‌های چند سال گذشته خود فاصله چندانی ندارد. در حال حاضر زعفران نگین در بازار در قیمت‌های ۹ الی ۱۰ میلیون تومان معامله می‌شود.  
 

شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از صدای بورس، تاریخ خبر: ۲۷ مهر ۱۳۹۹، کد خبر: ۴۱۹۱۱۵، www.sedayebourse.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
0
0
براي همين سرگرداني در قيمت گذاري هاست كه بازار اين همه بهم ريخته علي الخصوص همين بازار زعفران
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
0
0
بورس در ايران واقعا تبديل به يك فاجعه شده و هيچ كسي هم جلو دار و محافظ بروز اين فاجعه نيست
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین