پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۴۹۶۶
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۳

ادامه اعتصاب کارگران اسنپ‌فود

رانندگان شاغل در اسنپ فود چند روزی است، موتور‌های خود را خاموش کرده و درخواست‌های وارده از اسنپ را روی گوشی‌های همراه خود پاسخ نمی‌دهند. آن‌ها می‌گویند این شرکت تصمیم گرفته تمامی پیک‌های اسنپ فود زیرنظر اسنپ باکس کار کنند تا از این طریق بتواند یک کمیسیون جداگانه هم از بایکر‌ها بگیرد.
شعار سال: یکی از این رانندگان در توضیح وضعیت شغلی خود و همکارانش و اعتصاب اخیرشان می‌گوید: «قیمت پایه جابجا کردن غذا برای ما حدود هشت هزار تومان است و ما می‌خواهیم این مبلغ حداقل به ده‌هزارتومان افزایش یابد.»
 
مشکلات صنفی اجتناب‌ناپذیر است

یکی دیگر از رانندگان موتور اسنپ هم می‌گوید: «اسنپ از راننده‌های اسنپ‌باکس حدود ۲۰ درصد کمیسیون می‌گیرد، برای همین هم است که ترجیح می‌دهد رانندگان اسنپ فود را هم به زیرمجموعه اسنپ باکس ببرد و از آن‌ها هم همان‌قدر کمیسیون بگیرد. تا حالا اینجور بوده که ما رانندگان اسنپ فود کمیسیون نمی‌دادیم و اسنپ کمیسیون خود را از رستوران‌ها دریافت می‌کرد، اما حالا در واقع می‌خواهد کمیسیون دوبل دریافت کند؛ هم از ما کارمزد کم کند و هم از محل تهیه غذا. اگر امروز اعتراض نکنیم قطعا فردا مجبور به پرداخت کمیسیون می‌شویم، درحالی که همین الان هم دستمزد خیلی کمی اسنپ به ما می‌پردازد.»

واکنش اسنپ فود به اعتصاب رانندگان و اعتراض کاربران که از نرسیدن غذایشان ناراضی بودند، این بود که آن را به بارندگی‌های اخیر نسبت بدهد و در شبکه‌های اجتماعی خود بنویسد: «به علت شرایط آب‌وهوایی و مشکل پیش‌آمده در فرایند ارسال، مارکت‌پارتی به تعویق افتاد.» در ادامه نیز رییس هیات مدیره اسنپ فود با دیجیاتو مصاحبه و اعلام کرد، «بروز مشکلات صنفی اجتناب‌ناپذیر است».

رقم ثابتی که کارگران موتور سوار اسنپ فود دریافت می‌کنند، ۸ هزار تومان است و جالب است که رییس هیات مدیره اسنپ فود ادعا کرده این رانندگان با این دریافتی ۸ هزار تومانی برای هر بار تحویل غذا، درآمد ماهانه‌ای بین ۶ تا ۱۲میلیون تومان دارند. یعنی یک راننده موتور باید روزانه به طور متوسط ۵۰ بار از طریق اسنپ فود باید غذا تحویل بگیرد و تحویل بدهد و درآمد ۱۲ میلیون تومانی در ماه کسب کند. به‌عبارت دیگر یعنی باید یک راننده روزی ۱۰ ساعت روی موتورش بنشیند، در هر ۱۲ دقیقه یک غذا دریافت و تحویل بدهد تا بتواند رقم ۱۲میلیون دریافتی مورد ادعای مدیرعامل اسنپ فود را داشته باشد.
 
مخالفت با ادغام در اسنپ باکس

رانندگان موتوری اعتصاب کننده اسنپ فود ضمن مخالفت با ادغام در اسنپ باکس، درخواست کرده‌اند پرداختی ثابت آن‌ها برای هر دلیوری از ۸ هزارتومان به ۱۰ هزار تومان افزایش یابد و می‌گویند تا لحظه‌ای که مطالباتشان پاسخ داده نشود، به اعتصاب ادامه خواهند داد.

طبق برآورد‌ها شرکت اسنپ روزانه درآمدی بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان دارد، اما کارگران اسنپ از این حجم درآمدی کمترین عایدی را دارند و درحالی در اسنپ مشغول به فعالیت هستند که عملا نه‌تن‌ها از دستمزد و امنیت متناسب با شغلشان برخوردار نیستند بلکه از حقوق کارگران رسمی مانند حق مرخصی، حق بیمه شغلی، سنوات، حق تشکل و حق بیمه بیکاری نیز محروم هستند.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از میدان، تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹، کدخبر: meidaan.com، ۷۵۲۳۱
خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
0
0
الان این بندگان خدا چی میخوان که اسنپ بهشون نمیده این ها هم حق دارن بخدا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
0
0
خداییش کار اسنپ اصلا در این زمینه درست نیست حق با این کارگران عزیزه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
0
0
این اعتصاب ها در ایران کی قراره تموم بشه؟ کی قراره در زمینه معیشتی به سمت خوب بریم
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین