پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۷۲۷۰
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۴
کتاب «دنیای کوانتوم»، مبانی و چارچوب‌های دنیای کوانتوم را به‌نحوی که خواننده بتواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند، از مباحث ساده به پیچیده با زبانی روان و بدون محاسبات دردسرساز ریاضی، ارائه می‌کند.
شعار سال: علم کوانتوم از مباحث جذاب و پرطرفدار علم فیزیک است که کاربرد‌های آن نیز روزبه‌روز آشکارتر می‌شود: از مهبانگ تا تزانزیستور‌های امروزی. حوزه وسیعی که شاید اینشتین، پلانک، بور، هایزنبرگ، شرودینگر، فرمی و دیراک نیز چنین گستردگی را پیش‌بینی نمی‌کردند.

کتاب «دنیای کوانتوم؛ نظریه‌ای آزاردهنده در قلب واقعیت» که پژوهشگران مجله نیوساینتیست به سرپرستی آلیسون جرج آن‌را تدوین کرده‌اند، مبانی و چارچوب‌های دنیای کوانتوم را به‌نحوی که خواننده بتواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند، از مباحث ساده به پیچیده با زبانی روان و بدون محاسبات دردسرساز ریاضی، ارائه می‌کند. «به دنیای عجایب خوش آمدید»، «سفری در جهان کوانتوم»، «همه این مفاهیم به چه معناست؟»، «جادوی کاربردی»، «اطلاعات و محاسبات کوانتومی»، «زیست‌شناسی کوانتومی»، «در جستجوی واقعیت» و «عالم کوانتومی»، هشت فصل این کتاب هستند.

در کتاب حاضر، به جنبه‌های علمی، فلسفی و تاریخی کوانتوم پرداخته شده است. علاوه بر دیدگاه محض فیزیکی، به جنبه‌های دیگری ازجمله زیست‌شناسی کوانتومی، محاسبات کوانتومی و کیهان‌شناسی نیز توجه ویژه شده و به این ترتیب، خواننده از نگاهی صرفا مجرد به یک شاخه از فیزیک محض رها می‌شود و درمی‌یابد که این علم واقعی‌تر از چندین فرمول پیچیده ریاضی است.
 
فهم دنیای کوانتوم به زبان ساده

همه تصورات ما از عالم نمی‌تواند همزمان درست باشد

نویسندگان این کتاب معتقدند که طبیعت به اینکه ما دوست داریم هر چیزی چگونه باشد، علاقه‌ای ندارد. به عبارت ساده، همه تصورات ما از واقعیت، نسبیت، علیت، اراده آزاد و فضا و زمان، نمی‌تواند همزمان درست باشد. اما کدامیک اشتباه است؟ اساسا اگر صورت ظاهری فیزیک کوانتومی را پذیرفته باشیم، حداقل یکی از دو اصل پذیرفته شده دنیای کلاسیک را باید کنار بگذاریم. یکی از آن‌ها «واقعیت» است؛ این ایده که هر جسم دارای خواصی است که این ویژگی‌ها بدون اینکه اندازه‌گیری شوند، وجود خواهند داشت.

اصل دیگر «موضعیت» است، اصلی که براساس آن در جهان هیچ شیئی نمی‌تواند بلافاصله (سریع‌تر از نور) بر جرم دیگری تأثیر بگذارد، از آنجا که تمام شواهد موجود بیانگر این است که نقض محدودیت سرعت کیهانی تاکنون دیده نشده، از نظر اکثر فیزیکدان‌های کوانتومی، اصل واقعیت است که باید کنار گذاشته شود. حتی وقتی می‌آموزیم که چگونه عجایب مکانیک کوانتومی را تحت کنترل درآوریم، باز هم واقعا نمی‌توانیم در مورد معنی این نظریه به توافق برسیم.
 
فهم دنیای کوانتوم به زبان ساده

ارتباطات کوانتومی

«سیستم‌های رمزنگاری کنونی در وضعیت پرمخاطره‌ای قرار دارند. امنیت کلیه خرید‌های آنلاین، معاملات بانکی و شخصی ما، مبتنی بر یک فرض کاملا متزلزل است: انجام عملیات‌های ریاضیِ خاص دشوار است. شناخته‌شده‌ترین سیستم مدرن رمزنگاری ما RSA نام دارد. در این روش، برای کدگذاری داده‌ها، از دو عدد اول بسیار بزرگ، یک کلید ساخته می‌شود... امنیت RSA بر این واقعیت استوار است که هیچ میان‌بر شناخته‌شده‌ای برای یافتن دو عدد آغازین وجود ندارد. تنها راه برای انجام این کار، فرایند‌های تقریبا بی‌انت‌ها ازجمله امتحان کردن تک‌تک حالت‌های ممکن است یا دست‌کم ما امیدواریم که اینچنین باشد!

در حال حاضر، هیچ رایانه متعارفی این قدرت را ندارد که به‌سرعت این محاسبات فراگیر را انجام دهد. اما اگر رایانه‌های کوانتومی بسیار بزرگ با این هدف ساخته شوند، ممکن است شرایط تغییر کند. یک راه برای تقویت حریم خصوصی ما، استفاده از رمزنگاری کوانتومی است. این راه توانایی ایجاد کلید‌های کاملا تصادفی، کاملا غیرقابل پیش‌بینی و دور از دسترس جاسوسان را به ما وعده می‌دهد.»

نخستین چاپ کتاب «دنیای کوانتوم؛ نظریه‌ای آزاردهنده در قلب واقعیت» با ترجمه محمدحسین نیری در ۱۸۴ صفحه با شمارگان ۵۵۰ نسخه به بهای ۳۵ هزار تومان از سوی انتشارات سبزان راهی بازار نشر شده است.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری کتاب ، تاریخ انتشار: ۲۳بهمن ۱۳۹۹، کدخبر: ibna.ir، ۳۰۲۷۲۴
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین