شعار سال: برخی برای نفت تشکیل وزارت انرژی را نسخه میپیچند و برخی دیگر از تشکیل شرکت ملی صنایع پالایش و پتروشیمی سخن به میان میآورند؛ با اینحال همه این افراد که اتفاقا دستی بر آتش مدیریت نفت چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم دارند تنها به دنبال پیچیدن نسخه هستند و به دنبال دکتری جهت درمان مشکلات این صنعت نیستند. به زبانی ساده تر، این روزها نسخهها بسیارند و طبیب حاذق کم! یکی میگوید وزارت انرژی تشکیل شود، اما از ارائه مطالعات کارشناسی و فنی در جهت احتمال اجرایی شدن آن و سرنوشت پیشروی چه صنعت و چه نیروی انسانی آن و البته آینده مبهم آنان دراین شرایط سخنی به میان نمیآورد.
دیگری از تشکیل شرکت ملی صنایع پالایش و پتروشیمی سخن میگوید بدون آنکه گوشه اشارهای به مطالعاتی داشته باشد که سرانجام شرکتهایی، چون شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی را مشخص کرده باشد! اینکه بعد ازآن چه میشود گوئی مهم نیست تنها ایده مهم است که این روزها همگان ایده پردازند و معتقد به اجرای ایدهای که قراراست جهان را تحت تاثیر قراردهد. انگار فراموش شده که همین مدیران امروزی که تنها جایگاهشان تغییر کرده و سالهاست به نوعی به نفت و انرژی متصل هستند قراربوده سال ۱۴۰۰ ایران را به قطب اقتصادی خاورمیانه بدل کنند و نام ایرانی را حداقل در صنعت نفت و پتروشیمی به نامی افتخارآمیز تبدیل کنند!
یکی از بزرگترین معضلات صنعت پتروشیمی ایران مصوبات قارچ گونهای است که از زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد برای کشور به ارمغان مانده است
حال این روزها هم باز ایده پردازان حوزه انرژی به وسط میدان آمده اند؛ گویی در تلاشند تا توجه بسیاری را به خود و ایدههایشان جلب کنند و دراین راستا از امتیاز پتروپالایشگاهها برای کشور سخن میگویند و دیگری البته از تحولاتی که وزارت انرژی برای کشور به بار میآورد! برخی از مجلس نشینان این روزها از رویای بدل شدن به یکی از کشورهای فعال در بخش پتروپالایشگاهها سخن میگویند، اما دراین میان شاید فراموش کرده اند پاسخی جدی دهند به دلایل و مشکلات پیشروی صنعتی که قراربود پتروپالایشگاه داشته باشد و ندارد!
در حال حاضر یکی از بزرگترین معضلات صنعت پتروشیمی ایران مصوبات قارچ گونهای است که از زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد برای کشور به ارمغان مانده و آنهم وعده احداث پتروشیمی در شهرها و استانهایی است که حتی در تامین آب آشامیدنی مردمانشان دچار بحرانی جدی هستند! اما از سویی دیگر بدل شدن صنعت پتروشیمی در ذهن مردم به عنوان صنعتی اشتغالزا مانعی جدی در جهت لغو این مصوبات است! شاید بد نباشد در اولین قدم تمام ایده پردازان فعال صنعت نفت که البته تعدادشان در مجلس، دولت و بخش خصوصی کم هم نیست به میدان بیایند و از توان ایده پردازی خود برای حل این معضل خاموش و خانمان سوز بهره ببرند و پس از آن به فکر پردازش ایدههای رویایی باشند که بدون مطالعات اولیه تنها دولت را بیش از گذشته در منجلاب دردسرهای قوانین بدون پشتوانه کارشناسی گم میکند!
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از نفتیها، تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰، کد خبر: ۴۰۸۳۰، naftiha.ir