فناوری لیرز به دلایلی عدیده، تبدیل به یکی از کاربردیترین فناوریهای ضروری مورد استفاده صنعت شده است. بر این قاعده، برداشتن گامهای حمایتی برای تقویت آن و همچنین تلاش برای بومی سازی این صنعت، بشدت ضروری است. توسعه فناوریهای لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی از ابتدای سال ۹۵ مورد تاکید خاص قرار گرفته، اما خروجیهای مورد انتظار گویا حادث نشده است. توضیحات موسوی از فعالان صنعت ساخت تجهییزات لیزری، جالب توجه میباشد.
شعار سال: پیشرفت سریع فناوری لیزر از سال ۱۹۶۰ میلادی، هنگامی که اولین لیزر با موفقیت تهیه شد، شروع گردید. از طرف دیگر بشکل خاص، دانش مربوط به لیزر یا علم تابش نور همدوس (coherence radiation) بعنوان یکی از زیر بخشهای رشته فیزیک در حدود ۳۰ سال است که ظهور نمود و در حال تکامل است.
با وجود مدت زمان کم ظهور این دانش، نمودهای نوظهور آن در معرض کاربردهای جالب قرار گرفته و امروزه لیزر در زمینههای گوناگون از قبیل بیولوژی، پزشکی، مدارهای کامپیوتر، ارتباطات، سیستمهای اداری، صنعت، اندازهگیری در زمینههای مختلف و مواردی همانند، بکار برده میشود.
لیزر یک منبع نور خاص بوده و بشکلی بنیادین با سایر منابع نوری (نظیر نور لامپهای معمولی، چراغ برق، نور فلورسانت و ...) تفاوت فاحش داشته و در مقایسه با سایر منابع نوری در ردهای با مشخصات فوقالعاده نوری قرار داشته و با طبقه بندی نورهای برخوردار از همدوستی (coherence) فوقالعاده، بیان میشود.
بدلیل اهمیت فوق العاده لیرز در زندگی و صنایع و کاربردهای خاص در نظر گرفته شده برای آن، با محدودیتهای رقابتی و تحریمی صادرات فناوری هم روبرو است، لذا بومی سازی آن باید با جدیت در دستور کار قرار گیرد. برخی از مشکلات تولید و بومی سازی این صنعت در ایران شامل موارد بیان شده توسط آقای موسوی در ویدئوی زیر است.
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون