شعار سال: مجری طرح مطالعات شیرینسازی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی با اعلام خبر پایان یافتن مطالعات بزرگترین طرح تامین آب شرق کشور از عمان با مشارکت بخش خصوصی، عملیات اجرای این طرح آغاز میشود.
برای سال ۱۴۲٠ نیاز [تقاضای کاذب] آبی بخش آشامیدنی و صنعت در سه استان مذکور یک میلیارد و ۷۵٠ میلیون مترمکعب پیشبینی شده است که حجم آب تولیدی این استانها در شرایط موجود فقط ۹٠٠ میلیون مترمکعب است. این طرح با هزینه [اولیه]۱۵٠ هزار میلیارد ریال انجام میشود.
طبق مطالعات انجام شده طول خط انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور که مبدا آن دریای عمان و مقصد نهایی آن خراسان رضوی است، حدود هزار و ۶٠٠ کیلومتر پیشبینی شده که این آب تنها برای آشامیدن و صنعت به مصرف خواهد رسید. این طرح در سه مرحله انجام میشود که اجرای کل طرح با تامین اعتبارات مربوطه حدود هفت سال به طول میانجامد و شیرینسازی آب با همکاری شرکت "طوس آب" و مشاور هلندی (witteveen bos) در مبدأ صورت میگیرد.
این طرح با همکاری نهادهای آستان قدس رضوی، قرارگاه خاتم الانبیا، شرکت سنگان خواف، شرکتهای پتروشیمی در شهرهای قاین، بیرجند و چابهار، فراسان شیراز و شرکت مپحا (شرکتهای پتروشیمی در سیستان و بلوچستان و کارخانه فولاد در خراسان رضوی) انجام میشود.
صنایع فولاد و پتروشیمی دو صنعت بشدت آب بر هستند که احداث آن در مناطقی که به گفته مجریان طرح، بیشترین کسری مخزن را در کشور دارد همیشه جای تأمل و سوال جدی در مباحث سیاستگذاری و آمایش سرزمین کشور داشته است که مسوولان و مجریان امر همیشه از پاسخگویی به آن سر باز زده اند.
پروژههای انتقال آب در کشور گذشته از مسایل محیط زیستی دارای ابعاد و تبعات بسیار جدی اجتماعی، سیاسی و هیدروپلیتیکی است که متاسفانه هیچگاه مورد توجه و دغدغه جدی شرکتهای مشاور، پیمانکار و کارفرما نبوده است.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از کانال تلگرامی مجمع فعالان اقتصادی