با نوعی حساب سرانگشتی میتوان دریافت که فرهنگیان و پزشکان فعال در مناطق محروم عموما دارای دریافتی متعارف و بعضا غیر مشمول مالیات میباشند. انگشت شمار پزشکانی وجود دارند که در این مناطق، دریافتیهای بسیار خاص کسب میکنند. سوال اینجاست که چرا باید اقدام به تصویب معافیت مالیاتی برای آنان نمود. منتقدین بحث افزایش انگیزه و تمایل به تداوم خدمت در این مناطق را مطرح کرده بودند. با وجود تمامی این مباحث، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با معافیت مالیاتی فرهنگیان و پزشکان مناطق محروم مخالفت کردند.
شعار سال: نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز شنبه با جزء الحاقی ۱ بند الف تبصره ۱۲ موافقت کرده بودند، اما در جلسه نوبت سوم مطرح شد که تصویب این موضوع نیازمند دو سوم رأی نمایندگان است که بار دیگر در جلسه نوبت سوم رأیگیری شد، اما رأی کافی را کسب نکرد و این مصوبه حذف شد.
بندی که حذف شد به این شرح بود:
پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص، فرهنگیان، آموزگاران، دبیران، مشاوران و مربیان تربیتی شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم کشور و صعب العبور و مناطق کوهستانی از پرداخت مالیات سالانه تا سقف دومیلیارد و چهارصد میلیون (۲.۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال معاف میباشند.
در ادامه جلسه، جزء الحاقی ۲ این بند هم حذف شد که در آن آمده بود: اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و نیز پزشکان متخصص و فوق تخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی شاغل در بخشهای دولتی، مشمول پرداخت مالیات موضوع این جزء به نرخ ده درصد هستند.
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰، کد خبر: ۸۰۷۸۴۹۸، www.yjc.news