پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۱۴۹۸
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۰
وزارت نفت سال گذشته، چندین تفاهم نامه را برای ساخت چند پالایشگاه امضا کرد؛ به مانند دولت نهم که ساخت ۸ پالایشگاه را تبدیل به قرارداد کرد اما فقط یک پالایشگاه وارد فاز اجرایی شد و در دولت دوازدهم به بهره برداری رسید. از میان طرح های پالایشی وزارت نفت، طرح پالایشگاه شهید سلیمانی اصلی ترین طرحی بود که انتظار می رفت زودتر از بقیه وارد فاز اجرایی شود اما با گذشت یک سال از امضای قرارداد آن در مقابل رئیس جمهور، هنوز هیچ اتفاق مثبتی رخ نداده است .

شعارسال: بنا بر گفته بسیاری کارشناسان با گذشت دو سال از آغاز دولت جدید، به نظر می‌رسد هیچ اقدام موثر و اساسی برای افزایش ظرفیت پالایشی کشور رخ نداده است. همه پروژه‌های پالایشی که طی دو سال اخیر به بهره برداری رسیده اند، متعلق به دولت قبل است که افتتاح آن به این دولت رسیده است، و این در حالی است که روزی که جواد اوجی برای گرفتن رای اعتماد به مجلس رفت، یک وعده مهم داد؛ او گفت ظرفیت پالایش نفت کشور طی چهار سال آینده ۱.۵ برابر می‌شود؛ یعنی بیش از سه میلیون بشکه در روز.

برنامه اوجی به شکست انجامیده است؟ پالایشگاه‌سازی تا کجا پیش رفت؟

وزارت نفت سال گذشته، چندین تفاهم نامه را برای ساخت چند پالایشگاه امضا کرد؛ به مانند دولت نهم که ساخت ۸ پالایشگاه را تبدیل به قرارداد کرد، اما فقط یک پالایشگاه وارد فاز اجرایی شد و در دولت دوازدهم به بهره برداری رسید. از میان طرح‌های پالایشی وزارت نفت، طرح پالایشگاه شهید سلیمانی اصلی‌ترین طرحی بود که انتظار می‌رفت زودتر از بقیه وارد فاز اجرایی شود، اما با گذشت یک سال از امضای قرارداد آن در مقابل رئیس جمهور، هنوز هیچ اتفاق مثبتی رخ نداده است بطوری که برخی منابع آگاه می‌گویند حتی شرکتی برای آن به ثبت نرسیده است و روند اجرای این پروژه به حدی کند پیش می‌رود که انتظار می‌رود، این طرح هم به سرنوشت طرح‌های بلندپروازانه محمود احمدی نژاد دچار شود که از قضا، مدیرانش عینا همان تصمیم را در این دولت پیاده کردند. برای اجرای این پروژه ها، به بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که با توجه به محدودیت‌های مالی کشور، تامین و تزریق این میزان به پروژه‌ها بسیار دور از دسترس است.

با این اوصاف هر چند به نظر می‌رسد که دولت سیزدهم از همان ابتدا عزم جدی برای توسعه پالایشگاه‌سازی و افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های کشور داشت، اما باید منتظر ماند و دید تا چه میزان به طرح‌های اعلامی جامه عمل پوشانده خواهد شد.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت نفتی ها، تاریخ انتشار: 6شهریور1402، کدخبر: 127266، naftiha.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین