شعارسال: جلسه مشترک سران سه قوا و مدیران و مقامات اثرگذار و ارشد، با رویکرد تقویت وفاق در نهاد ریاست جمهوری تشکیل گردید. برخی از مطلعین، درخصوص تبعات این نشست معتقد بودند که هدف اصلی نشست سران سه قوه با حضور اعضای هیات دولت، نمایش همدلی، همبستگی و وفاق ملی میان قوای سهگانه بود. سران قوا در این جلسه با یکدیگر گفتگو و همبستگی و هماهنگی خود را برای رفع مشکلات کشور و مردم اعلام کردند.
در این جلسه، رئیس قوه قضائیه، اشاراتی به برخی کج کارکردیها در نهادهای امنیتی کشور داشت. اشاراتی که قبلا نیز در سایر جلسات به مصادیقی پراکنده از آن اشاره میشد. در این جلسه، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در سخنانی تکان دهند گفت: «به برخی کارآفرینها گفته شده در ازای مجوز باید منبع اطلاعاتی ما باشید».
این در حالی است که اهمیت حضور و قوت نهادهای امنیتی در یک کشور بر کسی پوشیده نیست. اما نکته هم برای کارآمدی یک نهاد امنیتی، طراحی مکانیزمها و رویههای نظارتی موثر و متناسب با نوع فعالیت اینگونه از نهادها است. کم توجهی به سلامت هسته سخت در یک حکومت، از مهمترین عوامل موثر بر ضربه پذیری همان حکومت محسوب میشود. هسته سخت امنیتی در هر کشوری در صورت ضعف نظارتی، استعداد بالا جهت ابتلا به سه آفت سلیقه گرایی و منفعت خواهی شخصی، نفوذ و کج کارکردی دارد. برخی از تحلیل گران معتقدند که از مهمترین عوامل موثر بر سقوط پهلوی دوم، فسادهای ساواک و توسعه نامتوازن در روند برنامه ریزی کشور بوده است. درخصوص خبر حاضر، باید اشاره داشت که در چندین و چند جلسه مختلف، رئیس قوه قضاییه تاکیداتی روی تقویت نظارتها روی ضابطین، ارتقا قانون گرایی در برخوردهای امنیتی و شنودها و ... داشته اند. در جلسه مشترک سران قوا نیز، مجددا از برخی کج کارکردیهای برخی از فعالان امنیتی کشور سخن گفته اند. سوال اینجاست که آیا در گام دوم انقلاب، زمان بازسازماندهی، پالایش و تقویت عملکردی نهادهای امنیتی کشور، فرا نرسیده است؟
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون