پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۵۰۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۵:۱۴
تعداد خودرو‌های ترکیه ۲۲ میلیون دستگاه بوده و تعداد خودرو‌های ایران در حدود ۲۰ میلیون دستگاه است. اما مصرف بنزین در ترکیه در حدود ۸/۳۳ میلیون لیتر بوده و در ایران در حدود ۸۰ میلیون لیتر. بنظر شما علت این پدیده مصرف سوخت بهیه خودرو‌های ترک است یا زیرساخت‌های مناسب برای حمل و نقل عمومی. شاید هم راه اندازی دولت الکترونیک و کاهش مراجعات به ادارات و پراکنش محله محور مراکز خرید و دسترسی محلی؟

شعارسال: در کشور ترکیه با جمعیتی بالغ بر ۸۰ میلیون نفر، روزانه ۸ میلیون و ۲۶۸ هزار لیتر بنزین مصرف می‌شود. به عبارتی در هر شبانه روز به ازای هر نفر، ۰.۱ لیتر بنزین در ترکیه مصرف می‌شود. در کشور پرجمعیت چین با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و ۳۸۶ میلیون نفر (آمار سال ۲۰۱۷) حدود ۴۶۸ میلیون لیتر بنزین در روز مصرف می‌شود. به عبارتی در هر شبانه روز به ازای هر نفر، ۰.۳۴ لیتر بنزین در چین مصرف می‌شود.

مقایسه مصرف بنزین در ایران و ترکیه از این نظر مقایسه‌ای جالب است که تعداد جمعیت دو کشور و تعداد خودرو‌های سبک دو کشور، تقریبا یکسان است. اما در ایران به ازای هر نفر، ۱۰ برابر هر ترکیه‌ای و ۳ برابر هر چینی بنزین مصرف می‌شود. واقعا چرا؟

معمای مصرف بنزین در ایران و ترکیه: دو میلیون خودرو بیشتر،یک دهم مصرف بنزین؟

طبق آمار‌های اعلامی دولت در سال‌های گوناگون، "در هر روز بطور متوسط ۹۰ میلیون لیتر بنزین در ایران مصرف می‌شود، یعنی ایرانی‌ها در هر ساعت ۳ میلیون و ۷۹۰ هزار لیتر بنزین مصرف می‌کنند که این رقم تقریباً ۶ برابر میانگین مصرف بنزین در جهان است. ". واقعا چرا؟
اگر مبنای مصرف را خودرو قرار دهیم، خودرو‌های ایرانی باید در حدود دو تا سه برابر خودرو‌های خارجی مصرف داشته باشند. اگر مبنا را عدم توسعه یافتگی حمل و نقل و نامناسب بودن ساختار‌ها و چارچوب‌های شهرسازی بدانیم، موضوع اندکی متفاوت خواهد شد. اگر مبنا را بر ضعف حمل و نقل عمومی قرار دهیم، موضوع بشدت متفاوت خواهد شد. موضوع قاچاق نیز در این بین، بشدت روی آمار مصرف اثرگذار است. در نهایت اینکه، موضوع می‌تواند وابسته به عدم تحقق دولت الکترونیک باشد.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سیامک علیزاده نیا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۷
0
1
کمی دقت کنید، این یک گزارش سوخته سال 1382 هست که همون موقع جواب داده شد
با تشکر
مدیر پایگاه

سلام و عرض ادب

چرا خبر سوخته ؟ مگر قاعده فعالیتی و یا درصدها و میزان های بیان شده، فرق معناداری کرده است که اصل خبر را سوخته بدانیم.

چه مرجعی درسال 1382 پاسخ گفته و پاسخ ارایه شده،چقدر روا و پایا است؟

ارشادبفرمائید

نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین