پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 19
کد خبر: ۳۹۷۶۸۱
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۵
نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: بیشتر شرکت‌هایی که ارز خود را برنمی‌گردانند، دولتی یا شبه‌دولتی هستند یا دولت صندلی مدیریتی در آن شرکت‌ها دارد. رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در این خصوص بیان داشت که، متأسفانه گزارش‌هایی وجود دارد که برخی مجموعه‌های صادر کننده، از جمله پتروشیمی‌ها، ارز حاصل از صادرات خود را به‌موقع بازنمی‌گردانند. البته این شرکت‌ها موظف به بازگرداندن ارز هستند و در نهایت نیز این کار را انجام می‌دهند، اما تأخیر آن‌ها در این فرآیند، باعث ایجاد اختلال در تأمین نیازهای ارزی کشور می‌شود.

شعارسال: نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: بیشتر شرکت‌هایی که ارز خود را برنمی‌گردانند، دولتی یا شبه‌دولتی هستند یا دولت صندلی مدیریتی در آن شرکت‌ها دارد.

او ادامه داد: نظام ارزی کشور از سال۱۳۹۶ به یک نظامی ارزی تبدیل شده است که صادرکنندگان را به بازنگرداندن یا به تاخیر انداختن بازگشت ارز حاصل از صادرات خود، تشویق می‌کند.

۸۰درصد شرکت‌ها که ارز خود را بازنمی‌گردانند دولتی هستند + ورود کمیسیون اصل ۹۰ به ماجرای عدم بازگشت ارزهای صادراتی

محسن زنگنه اضافه کرد: تقریبا همه کسانی که به‌نحوی در این سال‌ها سکاندار نظام پولی و ارزی کشور بودند بر اساس یک نظریه غلط، افزایش قیمت ارز را ساده‌انگاری کرده‌اند و در عمل، این پیام را به مجموعه‌های صادرکننده دادند که در بازگشت ارز خود تاخیر بیندازند.

زنگنه ادامه داد: تاکنون در بازار ارز توافقی نزدیک ۳میلیارد دلار معامله صورت گرفته که بیش از ۵۰درصد ارز‌های عرضه‌شده در این بازار، دولتی بوده است و هنوز هم نمی‌شود قضاوت کرد که این بازار می‌تواند از پول ملی صیانت کند یا نه؟

نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به اینکه اقتدار دولت‌ها برای مقابله با ذی‌نفعانی مانند شرکت‌های بزرگ کم است، گفت: برای مثال فلان شرکت صادرکننده عمده، زیرمجموعه یکی از صندوق‌های بازنشستگی است و وقتی شما به این شرکت فشار می‌آورید که چرا ارز‌ها را به کشور بازنمی‌گرداند استدلال می‌کند که اگر ارز را دیرتر بیاورد سود می‌کند و از این سود حقوق بازنشستگان را پرداخت می‌کند.

او افزود: بنابراین سود به جیب فرد خاصی نمی‌رود، اما به‌هرحال دولت ذی‌نفع است.

محسن زنگنه ادامه داد: این تداخل ذی‌نفعان کنار نظریه افزایش قیمت ارز، موجب شده است یک نظام ارزی رها داشته باشیم و هر روز باید منتظر این باشیم که قیمت ارز افزایش پیدا کند.

نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق گفت: بخش عمده‌ای از تولید کشور به واردات وابسته است؛ بنابراین وقتی ارز به کشور برنمی‌گردد نخستین تاثیر خود را در تامین نکردن منابع اولیه تولید می‌گذارد و این تامین نشدن ماده اولیه به‌سبب تقاضایی که در بازار وجود دارد، ایجاد تورم می‌کند.

او اضافه کرد: زمانی که ارز برنمی‌گردد، قیمت ارز هم افزایش پیدا می‌کند؛ چون تولیدکننده مجبور می‌شود ارز را از طریق قاچاق تامین کند، این موجب افزایش قیمت ارز در بازار غیررسمی می‌شود.

محسن زنگنه اضافه کرد: عرضه و تقاضای ارز حتما باید یک نهاد تنظیم‌گر داشته باشد آن هم درخصوص ارز که هم در سمت عرضه و هم تقاضای ارز انحصار وجود دارد، حتی در بورس‌های دنیا هم که بر اساس عرضه و تقاضا کار می‌کنند یک نهاد تنظیم‌گر وجود دارد؛ بنابراین دولت باید تنظیم‌گری کند و سپس بر اساس عرضه و تقاضا، قیمت کشف شود.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار: 21اسفند1403، کدخبر:4162524، donya-e-eqtesad.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین