وی افزود: موضوع صبر مسألهای مهم برای همیشه کشور به خصوص در شرایط کنونی است و این مقوله میتواند جلوی خیلی از مشکلات اجتماعی کشور را بگیرد.
جهانگیری تصریح کرد: در دین اسلام برای زندگی اجتماعی انسانها رضایت و بخشش و عفو گذشت مورد توجه قرار گرفته است تا به این ترتیب مرهمی بر زخمهای جامعه باشد.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: نبود روحیه بخشش و گذشت و صبوری در جامعه بر روان جامعه آسیب جدی وارد میکند، در واقع نبود چنین روحیهای میتواند دلیل این باشد که جامعه از چنین فضایل اخلاقی دور بماند.
جهانگیری تصریح کرد: به همین دلیل در سال جاری ما حداقل چهار جلسه در حضور رهبری و سایر مسئولان برگزار کرده و در خصوص آسیبهای اجتماعی مطالبی را با تأکید بر موضوع جلوگیری از آسیبهای اجتماعی بیان کردیم.
وی افزود: فکر میکنم به دنبال آن جلسات و تشکیل ستاد صبر و ترویج این فرهنگ، شاهد آثار و برکات آن هم باشیم، ما هر چه پیش میرویم با مشکلاتی روبرو میشویم که نتیجه این تگناها بیشتر ما را به سمت درک مفاهیم مربوط به صبر هدایت میکند.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: اگر بخواهیم با تنگناهای پیش روی جامعه مقابله کنیم مفاهیمی مثل صبر و عفو باید در جامعه به گفتمان مسلط جامعه تبدیل شود، نه حکومت و نه جامعه و نه هیچ جریانی از سوء تفاهم و سوء گفتار و رفتار سود نخواهد برد، در واقع جامعه بدبین و بدگمان توان حل مشکلات را نخواهد داشت.
وی افزود: از منظر یک مسئول اجرایی که تجربهام در حوزه مسائل اقتصادی است به نتیجه رسیدم هیچ تحولی به دور از فرهنگ مدارا و صبر قابل تحقق و اجرا نیست، هر برنامه دقیقی که نوشته میشود پیش نیازش فرهنگ مدارا و صبر است و اگر اینگونه نشود برنامهها نا ممکن است.هرجا سرمایه اجتماعی کم شود همبستگی و اعتماد در میان شهروندان کاهش پیدا میکند.
جهانگیری ادامه داد: افزایش سرمایه اجتماعی موجب افزایش انواع سرمایه میشود، اصلی ترین سوالی که مطرح می شود نحوه بالا بردن سرمایه های اجتماعی و از بین نرفتن ان است که مهمترین آن این است که باید انگیزه های اخلاقی را تقویت کنیم.
وی افزود: اگر مکارم اخلاقی در جامعه توسعه پیدا کند و وجه غالب باشد میتواند از زوال سرمایه اجتماعی جلوگیری کند، ما باید به جای خشونت تحمل، به جای پرخاش کینه و به جای انتقام بخشش را حاکم کنیم البته این کار بزرگی است که تنهایی از یک نهاد بر نمیآید و باید از کودکی آموزش داده شود و همه به میدان بیایند.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: صبر و مدارا و عفو تنها وجه سلبی ندارد بلکه خصیصه تحرک هم دارد، صبر در واقع مثل مقاومت محدودیت نیست بلکه گشایش است و فرصت ایجاد میکند، ما با گذشت و صلح فرصت پیشرفت را برای کشور فراهم میکنیم.
وی ادامه داد: در بحث اقتصاد مقاومتی برخی میگویند یعنی یک اقتصاد انزوایی ولی اینگونه نیست اینجا مقاومت یعنی ایجاد فرصت های بهتر، یعنی با تکیه بر ظرفیتهای داخلی توسعه بهتری به وجود بیاوریم.
جهانگیری اظهار داشت: در همین 24 بند اقتصاد مقاومتی به گفتمان سازی هم اشاره شده است و باید به این وجه توجه شود، صبر به معنای بخشش و رضایت و صلح وقتی محقق میشود که به گفتمانی غالب در جامعه تبدیل شود.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 24 اسفند 1395، کد مطلب: 13951224000720، www.farsnews.com