پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۲۱۰
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶

ضرورت توجه به وحدت ادیان

تاکید قرآن در این آیه و آیات دیگر به این است که اصول وحدت از قبیل اعتقاد به یگانگی خدا، باور به قیامت، التزام به قرآن و دیگر اصول برآمده از فرامین وحی باید در میان قاطبه مسلمانان محترم و و اجب دانسته شود تا و حدت و یکپارچگی امت مسلمان محفوظ باشد.در این میان نکته جالب توجه این است که اصول اولیه مکاتب و حیانی و آیین پیامبران الهی که وحدت آفرین است یکی است .

شعار سال: سالها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای توسط رژیم ستمشاهی طاغوت و شاه به ایرانشهر تبعید شدند.ایشان در تبعیدگاه این ابتکار را بکار زدند تا با هماهنگی امام اهل سنت شهرستان، از دوازدهم ربیع الاول تا هفدهم را بصورت مشترک بین اهل سنت و شیعه جشن برگزار کنند . این اتفاق میمون و مبارک، دیدگاه اهل سنت با دیدگاه و روایت شیعه در موضوع سالروز میلاد پیامبر رحمت، رسول اعظم حضرت محمد (ص) را باعث تقریب شد و دلها را به هم پیوند داد . بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) ، این ایام فرخنده که مصادف با میلاد صادق آل محمد حضرت امام صادق (ع) بود هفته وحدت نام گذاری شد. رخدادی که راهبرد مهم وحدت را عینیت بخشید و اصلی از اصول محکم قرآن کتاب آسمانی ما مسلمانان را بیش از گذشته مورد توجه عالمان و بزرگان دینی قرار داد . در ریشه یابی مسئله باید عرض کنم که خدای سبحان در قرآن کتاب آسمانی مسلمانان، در آیه یکصد و سه سوره آل عمران دستور داده ، همه مسلمانان به رشته محکم الهی چنگ بزنند و از تفرقه و جدایی پرهیز نمایند زیرا که اختلاف و تفرقه باعث از بین رفتن عزت و اقتدار است.

تاکید قرآن در این آیه و آیات دیگر به این است که اصول وحدت از قبیل اعتقاد به یگانگی خدا، باور به قیامت، التزام به قرآن و دیگر اصول برآمده از فرامین وحی باید در میان قاطبه مسلمانان محترم و و اجب دانسته شود تا و حدت و یکپارچگی امت مسلمان محفوظ باشد.در این میان نکته جالب توجه این است که اصول اولیه مکاتب و حیانی و آیین پیامبران الهی که وحدت آفرین است یکی است . به همین جهت است که دعوت قرآن به وحدت، حتی وحدت و ضرورت اتحاد غیر مسلمانان با امت اسلامی را شامل می گردد بطوریکه در آیه 64 سوره آل عمران دارد که پیامبر گرامی اسلام اهل کتاب و پیروان ادیان آسمانی دیگر را نیز به وحدت دعوت فرموده است. در دستور خدا به پیامبر(ص) در قرآن آمده است: قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْاْ إِلَى کَلَمَةٍ سَوَاء بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ بیائید از کلمه ای پیروی کنیم که بین ما و شما یکسان است یعنی ما می گوئیم خدا شما هم می گوئید خدا،ما می گوئیم برنامه ریزی برای آخرت،شما هم می گوئید برنامه ریزی برای آخرت و دنیا گذرگاهی برای آخرت بیش نیست.ما در تقابل با کفار و مشرکین قرار داریم،شما هم در تقابل با کفار با مشرکین قرار دارید،ما برخوردار از کتاب و دستور الهی هستیم شما هم برخوردار از کتاب نازل الهی هستید. ما می گوییم ظلم بد است.شما هم بر این باور هستید که ظلم بد است . ما در کنار خدا دوست بودنمان ، نوع دوست هستیم . شما هم براساس فطرت ذاتی و الهی خودتان نوع دوست هستید . نتیجه اینکه درحقیقت دایره شمول دعوت همگانی به وحدت نه تنها بین مسلمانان به عنوان یک اصل باید رعایت شود بلکه این دعوت ، همه مکاتب الهی را دربرگیرنده است . اقدام بایسته و آینده نگرانه ای که امروزه در تقابل جریان دینی با غیر دینی ، ضرورتی انکار ناپذیر است . با این حال مهم داشتن تفکر توحیدی و التزام به آن است . اگر روح تفکر توحیدی بر ما حاکم باشد و در عمل هم بتوانیم خدا و معاد را به درستی پاس بداریم استراتژی وحدت امکانپذیر خواهد بود درغیر اینصورت وضع از آنچه که هست بدتر هم خواهد شد. به نظر می رسد ریشه همه ی ناخالصی ها و اختلاف ها در این است . پس بکوشیم تا به توحید به معنی درست کلمه درست اندیشه کنیم و در میدان عمل آن را در زندگی عینیت بخشیم تا بتوانیم به دشمنان خدا و بشریت پیروز گردیم.


با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران - ایسکانیوز، تاریخ انتشار 8 دی 1394، کد مطلب: - :www.iscanews.ir

خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین