پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۲۱۲۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۴
دیوان عالی آمریکا امروز (چهارشنبه) به نفع ایران و الواح هخامنشی رای داده و امکان فروش این آثار تاریخی به منظور پرداخت غرامت قربانیان آمریکایی انفجار سال ۱۹۹۷ بیت‌المقدس را رد کرد.

شعارسال: دیوان عالی آمریکا، بالاترین مرجع قضایی این کشور درخواست گروهی از عناصر وابسته به لابی های صهیونیستی مستقر در آمریکا را که مدعی هستند در سال ۱۹۹۷ در جریان یک بمبگذاری در سرزمینهای اشغالی مجروح شده بودند، برای مصادره کتیبه‌های هخامنشی متعلق به ایران و فروش آنها به عنوان غرامت، رد کرده است.

دیوان عالی آمریکا امروز چهارشنبه ۲۱ فوریه، سوم اسفند با هشت رأی در برابر صفر، این حکم را صادر کرده است.در این جلسه دیوان عالی النا کیگن، یکی از ۹ قاضی دیوان غایب بود.

در همین حال، کریستوفر وودز، مدیر موسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو که الواح هخامنشی را نگه‌داری می‌کند، روز چهارشنبه به بی‌بی‌سی ‌فارسی گفت با توجه حکم دیوان عالی آمریکا، این دانشگاه به دنبال این است که هرچه سریع‌تر این الواح را به ایران برگرداند و برای این‌کار برنامه‌ریزی‌هایی شده است.

برخی خبرگزاریهای بین المللی از جمله رویترز مدعی شدند این تصمیم دیوان عالی آمریکا باعث خواهد شد که از این پس تامین غرامت به خاطر حملات مسلحانه در خارج از کشور از طریق مصادره اشیا عتیقه و آثار فرهنگی متعلق به کشورهای خارجی دشوارتر شود.

در این پرونده مشخص، دیوان عالی آمریکا می‌بایست در مورد آن دسته از دارایی‌های کشورهای خارجی که طبق قانون مصونیت خارجی از مصادره معاف هستند، تصمیم می‌گرفت. طبق این قانون فدرال، اکثر کشورهای خارجی در مراجع قضایی آمریکا مصونیت دارند ولی این قانون شامل ایران نمی‌شود چون آمریکا آن کشور را در فهرست حامیان تروریسم قرار داده است.

ایران یکی از کشورهایی است که مراجع قضایی آمریکا آن را به پرداخت غرامت محکوم کرده‌اند ولی اجرای چنین احکامی بسیار دشوار است.

دادگاه استیناف ناحیه شیکاگو در سال ۲۰۱۶ انتقال مالکیت این اشیاء عتیقه به شاکیان را ممنوع کرد. این دادگاه در حکم خود گفت فقط اموال و دارایی‌های مورد استفاده دولت‌های خارجی می‌توانند مصادره شوند و نه اموالی که در اختیار شخص یا گروه ثالث مثلا دانشگاه شیکاگو است.

این دادگاه در عین حال گفت تغییرات سال ۲۰۰۸ در قانون مصونیت خارجی به این معنا نیست که قربانیان حملات تروریستی می‌توانند غرامت خود را در هر شرایطی فارغ از فعالیت‌های تجاری و استثناهای دیگر طلب کنند.

حکم روز چهارشنبه دیوان عالی آمریکا به احتمال زیاد روی نتیجه یک پرونده دیگر که در انتظار حکم نهایی است تاثیر خواهد گذاشت.

در آن پرونده چهار گروه مختلف نماینده مجروحان یک حمله مسلحانه مدعی‌اند که این حمله با حمایت ایران صورت گرفته و تلاش می‌کنند برای دریافت غرامت ۱۷.۶ میلیون دلاری که دادگاه برای آنها تعیین کرده است، اموال بانک ملی ایران در آمریکا را مصادره کنند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی پارسینه ، تاریخ انتشار: 2 اسفند 1396 ، کدخبر: 412897 ، www.parsine.com

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Norway
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
0
0
تموم دارایی تاریخی ایران در این کتیبه ها خلاصه میشه...چطوری میخواستن اینارو از ما بگیرن و ما ساکت بمونیم
ا.ف75
ناشناس
Switzerland
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
0
0
نه ترو خدا بیاین مصادره کنید ، واقعا شبیه یه جک مسخره میمونه که ایران در حادثه های تروریستی در جهان نقش داشته باشه
ا.ح75
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
0
باز خوبه هنوز یکم منطق توی وجودشون هست که چیزی رو که متعلق به تاریخ و بنیاد یک کشور هست رو برای خودشون مصادره نکنن
س.د۷۶
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین