شعار سال: کشتارگاه دام، محلی برای ذبح دامها بهصورت بهداشتی است که با توجه به نوع کشتار به سه دسته سنتی، نیمهصنعتی و صنعتی تقسیم میشود. در حالی که شهرهای دیگر کشور از کشتارگاههای نیمهصنعتی و صنعتی بهرهمند هستند، شهر آمل از نداشتن کشتارگاه صنعتی رنج میبرد و نبود آن مهر تأییدی بر محرومیت آمل از شرایط تأمین کننده سلامت است. کشتارگاه سنتی آمل هزاران مشکل دارد و کشتارگاه جدید صنعتی بیش از یک دهه در حد حرف مانده و این وسط سلامت شهروندان در سایه بیتدبیری قربانی میشود. مسئولان میگویند زمین و پول برای ساخت کشتارگاه جدید و صنعتی در آمل مهیا است و ظاهراً دستهای پشت پرده از وضعیت کنونی کشتارگاه سنتی نفع میبرند و اراده جدی برای رفع مشکل وجود ندارد. ساخت کشتارگاه صنعتی در آمل بیش از یک دهه مطرح است؛ اما در پیچوخم روال اداری گیرکرده و وضعیت نامناسب کشتارگاه سنتی با محیطی بسیار بد مردم منطقه را تهدید میکند. در دوره چهارم و پنجم شورای اسلامی شهر آمل موضوع ساخت کشتارگاه صنعتی به جدیت در حال پیگیری است و در سال ۹۷ بودجهای برای این مهم اختصاص یافت. چندین سال قبل ساخت کشتارگاه صنعتی به پیمانکار داده شد؛ اما پیمانکار این مهم را به سرانجام نرساند و شهرداری آمل با ورود جدی این مسأله را پیگیری کرد؛ اما با توجه به آمادگی کامل تمامی دستگاههای اجرایی شهرستان آمل برای ساخت این کشتارگاه، منتظر تأیید کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان مازندران هستند تا عملیات ساخت را شروع و در کمتر از یک سال به بهرهبرداری برسانند.
منتظر تأیید کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان مازندران هستیم
سید جعفر رسولی، فرماندار ویژه آمل، درباره کشتارگاه صنعتی این شهر میگوید: تمامی زیرساختها برای کشتارگاه صنعتی اعم از زمین و اعتبار آماده است؛ اما در چند ماه اخیر منتظر تأیید کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان هستیم. فرماندار ویژه آمل از وضعیت کشتارگاه سنتی آمل ابراز نگرانی کرد و افزود: بیش از 10 سال گذشته پیگیر ساخت کشتارگاه صنعتی بودیم که متأسفانه پیمانکار این مهم را به اتمام نرساند. رسولی با اشاره به اینکه سال گذشته پس از انتصاب به عنوان فرماندار این شهرستان موضوع رفع مشکل زباله و کشتارگاه را در دستور کار قراردادم، گفت: این دو موضوع جزو مشکلات جدی شهرستان بود که شهرداری آمل در بودجه سال جاری برای این دو مورد اعتبارات خوبی تخصیص داد. وی افزود: مردم منطقه در اطراف کشتارگاه سنتی از وضعیت محیطزیست و بهداشت بسیار ناراضی هستند و ما این آمادگی را داریم تا پس از تأیید کارگروه استانی در کمتر از یک سال ساخت کشتارگاه صنعتی را به اتمام برسانیم.
کشتارگاه سنتی یکی از معضلات بهداشتی شهرستان آمل محسوب میشود
درعینحال، حمزه قاسمی، رئیس شبکه بهداشت و درمان آمل، نیزمیگوید: کشتارگاه سنتی یکی از معضلات بهداشتی شهرستان آمل محسوب میشود و از سال ۸۹ این کشتارگاه از وضعیت بسیار بدی برخوردار است. وی تصمیمگیری درباره ساخت کشتارگاه جدید را منتظر تأیید کارگروه سلامت استان بیان کرد. جهانگیر آذری، عضو شورای شهر آمل، هم از آمادگی کامل شهرداری آمل برای ساخت کشتارگاه صنعتی این شهر خبرداد و افزود: زمینی به مساحت 5/3 هکتار به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال خریداری شده است. عضو شورای شهر آمل با اشاره به اختصاص اعتبار در بودجه سال ۹۷ شهرداری آمل به ساخت کشتارگاه صنعتی گفت: این شهرداری ۱۰ میلیارد ریال در بودجه سال جاری برای ساخت کشتارگاه صنعتی آمل اختصاص داده. وی گفت: شهرداری آمادگی کامل در ساخت دارد؛ اما شکایت بعضی از ادارات از شهرداری برای وضعیت کشتارگاه سنتی ما را دچار چالش میکند که انتظار داریم کارگروه استانی این مهم را تأیید کند تا بتوانیم ساخت کشتارگاه صنعتی را به اتمام برسانیم.
کشتارگاه سنتی آلایندگی زیستمحیطی ایجاد خواهد کرد
احمد امیرسلیمانی، شهردار آمل نیز در سال 95با بیان اینکه مکان کشتارگاه سنتی آمل مناسب نیست، اذعان داشت: این کشتارگاه سنتی در سالهای بسیار قبل ساختهشده و در زمان احداث، مکان فعلی بیرون شهر محسوب میشد، ولی امروزه با توجه به مسکنسازی در اطراف کشتارگاه، این مکان در داخل شهر بهحساب میآید و موجب نارضایتی شهروندان منطقه شده است. وی تصریح کرد: به علت ایجاد مشکل برای بعضی از شهروندان، شهرداری آمل علاقه ندارد که کشتارگاه به فعالیت خود ادامه دهد، چراکه کشتارگاه قطعاً آلایندگی زیستمحیطی ایجاد خواهد کرد. شهردار آمل با اشاره به مرمت و بازسازی کشتارگاه سنتی فعلی گفت: شهرداری هزینههای پیدرپی را برای مرمت این کشتارگاه داده است و باید وضعیت کشتارگاه صنعتی را که به یک شرکت خصوصی واگذارشده است، بررسی کنیم.
امروزه رفع مشکلات زیستمحیطی یکی از دغدغههای مهم مسئولان شهرستان آمل محسوب میشود؛ لذا از مسئولان استانی انتظار میرود تا جهت رفع مشکلات این شهرستان روند اداری را برای پیشرفت پروژهها تسهیل کنند تا مردم شاهد مشکلات نباشند. در کشتارگاههای سنتی هیچکدام از اصول و قوانین بهداشتی که در کشتارگاههای صنعتی وجود دارد رعایت نمیشود و خطر بسیاری برای مصرفکنندگان و سلامت آنان دارد. از سوی دیگر امکان بازرسی قبل از کشتار نیز در کشتارگاههای سنتی وجود ندارد و پوست کندن دام بر روی زمین، جدا نبودن بخش کثیف از تمیز، نبود آب گرم برای ضدعفونی کردن لوازم، عدم رعایت فاصله زمانی برای کشتار، انتقال دام به قصابیها با هر نوع وسیله نقلیه گوشهای از عدم رعایت ضوابط بهداشتی در کشتارگاههای سنتی است. این وضعیت درحالی است که چند سالی قرار است پرونده کشتارگاههای سنتی در مازندران بسته شود، ولی همچنان این واحدهای غیربهداشتی در گوشه و کنار استان پابرجا هستند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه، تاریخ انتشار -، شماره: 43943