پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۱۹۱۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۳:۴۹
سفیر اسبق ایران در چین با بیان اینکه گروهی از مسئولین و سیاستمداران در ایران ماهیت غرب‌گرایی دارند، گفت: موضوع همسایگان و توسعه روابط با آنها هیچگاه مورد توجه جدی سیاستمداران نبوده است.

شعارسال: حسین ملائک سفیر اسبق ایران در چین در خصوص لزوم توجه به دیپلماسی متوازن در سیاست خارجی که از جمله موارد مورد تاکیدرهبری انقلاب به مسئولین سیاست خارجی کشور هم هست، اظهارداشت: به نظر من از بدو انقلاب اسلامی، ایران در شرایط مواجهه با بحران قرار داشته و همواره بر اساس برطرف کردن آنها سیاست خود را تنظیم کرده است.

وی گفت: نظام سیاسی ایران هیچگاه یکپارچه نبوده و در درون خود جناح های متفاوت و نظرات مختلفی داشته که هریک تلاش کرده‌اند سایر بخش‌ها رابا نظرات خود همسوکنند. در این مسیر گاهی تلاش شده از نیروی خارجی نیز به نفع خود استفاده کنند.

سفیر اسبق ایران در چین اضافه کرد: گروهی از مسئولین و سیاستمداران در ایران ماهیت غرب‌گرایی دارند و برای تئوریزه کردن نظرات خود هنوز دنیا را به شرق و غرب تقسیم کرده و بر طبق سیاق ۴۰ سال قبل معتقدند نباید با شرق کمونیست کار کرد که البته این هم یک سوءاستفاده ایدئولوژیک است.

وی تصریح کرد: این گروه که یک نوع شبه روشنفکرهای جدید هستند فقط زمان و منابع را از ایران در طول این سالها دریغ کرده اند،عملکرد وزارت نفت و وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت در دولت فعلی نتیجه عملکرد این شبه ایدئولوژی است.

ملائک گفت: آنها که فکر می‌کردند با «برجام» کل مسائل کشور را حل کرده اند و بدون داشتن تضمین کافی از افق پیش رو راه های کشور را با چین و روسیه بستند و هم اکنون کشور را با چالش بزرگی روبرو کرده اند.

سفیر اسبق ایران در چین افزود: موضوع همسایگان و توسعه روابط با آنها از زمان روی کار آمدن دولت مصدق و شهید دکتر فاطمی در وزارت خارجه مطرح بوده اما هیچگاه حتی امروز هم مورد توجه جدی سیاستمداران قرار نداشته است.

وی با بیان اینکه دولت ایران قبل و بعد از انقلاب کمتر توانسته سیاست توسعه ای مناسبی را با کشورهای همسایه داشته باشد، تاکید کرد: برای دولت ایران این کشورها همواره منشاء تهدید بوده‌اند، البته این نگاه منفی بی پایه هم نیست.

ملائک ادامه داد:از عراق، پاکستان و افغانستان چه در گذشته و چه حال بیشتر مشکل به ایران سرریز می شود تا منفعت، اما این تا زمانی است که ایران نخواهدسیاست در این کشورها را به نفع توسعه همه جانبه منطقه ای به کار گیرد.

سفیر اسبق ایران در چین اضافه کرد: به طور مثال اکنون ایران حاضر نیست برنج را از پاکستان وارد کند ولی از تایلند وارد می کند یا گندم را از استرالیا وارد می‌کند اما از قزاقستان و یا روسیه واردات ندارد. گوشت از نیوزیلند و برزیل وارد می شود اما از قزاقستان نه؛ این اقدامات منشأضد استراتژیک در سیاست امنیتی کشور دارد که ملی نیست و منشأ آن سود جویی وابسته به خارج است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در سیاست خارجی نامتمرکز بودن این سیاست است که بخشی در دست دولت و بخشی خارج از دولت رقم می خورد،در داخل دولت نیز چند سازمان سیاست خارجی را شکل می‌دهند؛ وزارت خارجه، وزارت نفت، وزارت اقتصاد و وزارت صمت که هرکدام از این سازمان‌ها هم اجازه دخالت به دیگری را نمی‌دهند، این در حالی است که اول باید سیاست خارجی مشخص و سپس روابط خارجی بر اساس آن سیاست تنظیم شود.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر ، تاریخ انتشار: 5 شهریور 1397 ، کد خبر: 4381178 ، www.mehrnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
0
0
ا.ف75
کدوم همسایه؟ همسایه ای که تا دیروز نون خور ما بود اما امروز اومده تو خاک ما داره به ناموس ما تجاوز میکنه؟ ما اون موقع خون دادیم که عراقی ها حتی فکر بد راجع به سرزمین مون نداشته باشن!
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
0
0
ا.ف75
به قول دوستمون وقتی تموم همسایه ها مارو تنها گذاشتن دیگه رابطه با همسایه میشه دست درازی کردن به سمتشون
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین