شعارسال: از ابتدای دولت تدبیر و امید تلاش زیادی برای رشد ورزش بانوان صورت گرفت و اصلیترین نتیجه آن را میتوان کسب اولین مدال تاریخ زنان ایران در المپیک توسط «کیمیا علیزاده» دانست که سرآغازی بر تاریخ ورزش بانوان تعریف می شود.
طراحی لباس ورزشی همسو با موازین شرعی و عرفی جامعه ایرانی و تلاش برای تایید آن در نهادهای ورزشی جهان از جمله مهمترین اقدامات وزارت ورزش در زمینه توسعه ورزش بانوان است. این تلاش ها موجب شد تا پوشش اسلامی رشته هایی مانند بسکتبال، کشتی کلاسیک و دوچرخه سواری مورد تایید قرار گیرد و ایران برای نخستین بار چند رشته خاص را به بازی های آسیایی و جهانی اعزام کرد.
اعزام تیم بسکتبال سه نفره به بازی های آسیایی، اعزام تیم نوجوانان وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا در کشور ازبکستان، اعزام تیم بسکتبال سه نفره دانشگاهی به مسابقات آسیایی در مالزی، اعزام تیم ووشو دانشگاهی در دو بخش ساندا و تالو به مسابقات جهانی در کشور چین از جمله رشته هایی بود که برای نخستین بار در بخش بانوان با حفظ موازین شرعی عازم مسابقات جهانی شدند.
همچنین وزارت ورزش با همکاری فدراسیون دوچرخه سواری برای نخستین بار دو تن از بانوان را به بازی های آسیایی اعزام کرد. افزون بر این دو رشته؛ «لیتا سهیلا سهی» بانوی سوارکار ایرانی در بخش درساژ به عنوان تنها سوارکار بانوی خاورمیانه در بازی های آسیایی، عنوان ششم را از آن خود کرد.
دیگر اتفاق خوشایند تحول در ورزش بانوان تایید لباس کشتی مخصوص بانوان ایرانی در اتحادیه جهانی کشتی بود. این اتفاق باعث شده تا انقلابی در ورزش بانوان رخ دهد و خیلی از زنان علاقهمند به این رشته برای رقابت روی تشک کشتی، کار خود را آغاز کنند.
اما شاید چشمگیرترین تحول در ورزش زنان، تماشای خانوادگی دو بازی تیم ملی فوتبال ایران در چارچوب جام جهانی 2018 در ورزشگاه آزادی بود. هر چند در این زمینه کارشکنی های زیادی انجام گرفت، اما با تلاش وزارت ورزش و تایید وزارت کشور، مجوز حضور خانواده های ایرانی برای حضور در ورزشگاه صادر و درهای این ورزشگاه به روی بانوان ایرانی برای تماشای بازی ایران با اسپانیا و پرتغال گشوده شد.
همچنین در زمینه اعزام بانوان به تورنمنت های بین المللی در یک سال گذشته تحول فراوانی در ورزش کشور رخ داد. در حالی که در دوره گذشته بازی های آسیایی اینچئون کره جنوبی، ایران فقط 58 ورزشکار بانو به این مسابقات اعزام کرده بود در این دوره از بازی ها 136 ورزشکار حاضر در کاروان ایران بانوان بودند.
نیمه دوم سال 1396 و نیمه اول سال 1397 را می شود به سرآمدن انتظار قهرمانی ایران در برخی از رشته های خاص دانست. در حالی که ایران در 70 سال گذشته چند ده مرتبه در مسابقات شطرنج قهرمانی آسیا شرکت کرده بود اما توفیق چندانی کسب نکرد، تا اینکه اعطای میزبانی مسابقات تیمی قهرمانی آسیا به ایران موجب شد تا تیم ایران برای نخستین قهرمان آسیا در بخش تیمی مسابقات شطرنج جام ملت های آسیا را از آن خود کند.
تکرار قهرمانی فوتسال زنان در آسیا یکی دیگر از موفقیت های ورزش ایران بود. در حالی که برخی قهرمانی قبلی ایران را غیر قابل تکرار می دانستند اما دختران ایرانی در آخرین دوره این مسابقات با اقتدار تیم ملی فوتسال ژاپن را شکست دادند و عنوان قهرمانی این بازی ها را از آن خود کردند. در این دوره تندیس های برترین گلزن، بازیکن و بازی جوانمردانه زن در مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا به ایران رسید.
اما شیرین ترین اتفاق ورزش ایران در جاکارتا رقم خورد و ایران توانست پس از 2 دهه به سلطه هندی ها بر رشته کبدی پایان دهد و در هر دو بخش زنان و مردان این دوره از بازی ها مدال طلا را از آن خود کند.
از دیگر دستاوردهای وزارت ورزش و امور جوانان در یک سال گذشته توجه ویژه به ورزش روستایی و بازی های بومی محلی بود. در یک سال گذشته دولت تدبیر و امید در جهت بهبود و توسعه ورزش روستایی اقداماتی مانند جمع آوری و تدوین اطلس جامع بازی های بومی و محلی، افزایش سه درصدی سالانه در برگزاری جشنوارههای روستایی و عشایری، برگزاری جشنوارههای همگانی جوان روستایی در سراسر کشور، برگزاری جشنواره های متنوع روستایی مانند جشنواره ملی اقوام، جشنواره عشایری یل و تیر و تندر، جشنواره بینالمللی مریوان و جشنواره کوچ عشایر منطقه قره داغ انجام داده است.
دفتر استعدادیابی و توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای این وزارتخانه در یک سال گذشته برنامه هایی مانند تدوین وارائه شاخص های ارزیابی عملکرد دفتر استعدادیابی و توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای، ارائه خدمات مشاوره ای در خصوص اصلاح و عملیاتی کردن فرایند استعدادیابی در فدراسیون های ورزشی، پیگیری تخصیص اعتبار تجهیز پایگاه های ورزش قهرمانی، همکاری با پژوهشگاه تربیت بدنی در خصوص تدریس در دوره تربیت مربی استعدادیاب ورزشی و بازدید و ارزیابی عملکرد پایگاه های ورزش قهرمانی استان های سراسرکشور را در دستور کار قرار داده است.
در نخستین سال دولت دوازدهم وزارت ورزش و امور جوانان بیش از 390 پروژه با مساحت 835 هزار متر مربع و اعتبار هزینه شده سه هزار و 154 میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است. همچنین 2هزار و 600 باب اماکن ورزشی از محل اعتبارات ملی در استان ها در دست احداث قرار گرفته که برای اتمام این پروژه ها اعتباری افزون بر 15 هزار میلیارد ریال مورد نیاز است.
همچنین افتتاح تعداد 40 پروژه شاخص ملی ورزشی مصادف با چهلمین فجر پیروزی انقلاب اسلامی در دست برنامه ریزی است.
از دیگر دستاوردهای وزارت ورزش و جوانان، انعقاد تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برای احداث 250 زمین فوتبال چمن مصنوعی در روستاهای کم برخوردار از انتهای سال 1396 است که برنامه اجرایی 150 پروژه تا پایان سال 1397 از محل طرح تملک دارایی های سرمایه ای به بهره برداری خواهد رسید.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 8شهریور1397 ، کدخبر: 83017245: www.irna.ir