شعارسال: آذربایجان غربی با وجود چندین قومیت به رنگینکمان اقوام و ادیان معروف بوده و مردم این استان در طول سالهای گذشته زندگی مسالمتآمیزی را در کنار یکدیگر دارند.
طرح مسئله قومگرایی در این استان توسط برخی از کاندیداها در دورههای انتخاباتی استان را وارد فضای قومیگرایی کرده و فضای سنگینی میکند.
برخی از نامزدهایی که از رویکرد قومگرایانه سوءاستفاده میکنند به جز تحریک همزبان خویش برای آرا بیشتر هدفی دیگری نداشته و بسیاری از این نامزدها با این عمل غیراخلاقی خویش فضای سطح شهرها را متشنج کرده و در بسیاری از موارد موجب اختلاف میان قومیتها میشود.
شهرستان ارومیه با داشتن چهار نامزد انتخاباتی که دو کاندیدا شیعه و دو کاندیدای دیگر سنی هستند وارد رقابت دور دوم انتخابات شدند که در این میان امروز دانشگاه قاضی طباطبایی ارومیه به منظور تنویر افکار عمومی مناظرهای بین این چهار کاندیدا ترتیب داده بود که یکی از کاندیداهای اصلاحطلب با شعار"من اینجا ریشه در خاک دارم"در بدو ورود خود به سالن مناظره بحث قومیتگرایی و دوقطبی بودن این مناظره را مطرح کرد.
این مناظره با حضور دو نفر از کاندیداهای انتخاباتی به نامهای حاکم ممکان و مجید دودکانلوی میلان در سالن جلسات آموزشکده فنی و حرفهای پسران ارومیه (شهید قاضی طباطبایی) برگزار شد و در ابتدای مناظره ممکان پیش از برگزاری مراسم و بدون هماهنگی به محل سخنرانی رفته و از نحوه چیدمان مناظره اعتراض کرد.
وی ادامه داد: بنده امروز به عنوان معترض علیه نحوه چیدمان مناظره نامزدهای انتخاباتی وارد شده و هیچ نوع پاسخی را در خصوص پرسش دانشجویان ارائه نخواهم داد.
نامزد دور دوم دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برگزاری مناظره براساس دیدگاه قومیتگرایی منجر به دوریگزینی میان اهل تشیع و تسنن شهرستان ارومیه میشود.
ممکان با تاکید بر اینکه من از نحوه چیدمان مناظره میان دو نامزد انتخاباتی از قوم تسنن معترض هستم، ادامه داد: دانشکده فنی و حرفهای ارومیه باید تمام کاندیداهای دور دهم انتخابات را امروز دعوت میکرد تا بحث قومیتگرایی نمود پیدا نمیکرد.
گفتنی است این نامزد انتخاباتی پس از بیان سخنان مذکور جلسه مناظره را به نشانه اعتراض ترک کرد.
پس از ترک این جلسه رئیس آموزشکده فنی و حرفهای پسران ارومیه بر لزوم رعایت اصول اخلاقی توسط کاندیداهای انتخاباتی تاکید کرد و از اینکه حاکم ممکان کاندیدای انتخاباتی بدون دعوت از سوی مجری ایراد سخنرانی کرده، انتقاد کرد و این حرکت را به دور از ادب عنوان کرد.
یعقوب پوراسد با بیان اینکه فلسفه برگزاری مناظره کاندیداهای انتخاباتی در محیط دانشگاه به دلیل بیان دیدگاهها و برنامههای نامزدهای انتخاباتی برای دانشجویان است، اضافه کرد: برگزاری مناظره میان دو کاندیدای انتخاباتی صرفا برای طرح این مسائل بوده و هیچ گونه ارتباطی با قومیت و یا مذهب نامزدهای انتخاباتی ندارد.
وی با بیان اینکه تمام افرادی که در این استان زندگی میکنند ایرانی بوده و باید تمام مسئولان و نمایندگان این استان در مجلس برای توسعه تلاش کنند، ادامه داد: نامزدهای انتخاباتی باید توجه داشته باشند زمانی که آنان به مجلس راه پیدا میکنند نماینده تمام مردم استان بوده و باید از تمام حقوق مردم استان دفاع کنند.
این مسئول افزود: زمانی که کاندیدای انتخاباتی نتواند در جمع دانشجویان، برنامهها و دیدگاههای خویش را ارائه کند چگونه میتواند در مجلس از حقوق مردم دفاع کند؟ پس باید بدانیم که کاندیدای انتخاباتی که به هر بهانه جلسه مناظره انتخاباتی را ترک میکند انتخاب اصلحی برای مردم نخواهد بود.
رئیس آموزشکده فنی و حرفهای پسران ارومیه خطاب به کاندیداهای انتخاباتی تذکر داد که این افراد باید بدانند که کشور ایران متعلق به تمام افراد این مملکت اعم از کرد، ترک، لر، فارس، بلوچ و... بوده و هیچ کدام از این قومیتها جدا از هم نیستند.
این مسئول تاکید کرد: در حال حاضر همه ما باید مدیون زحمات و تلاشهای سربازان و مدافعان این مملکت باشیم که علیرغم فشارهایی که از سوی دشمنان متحمل میشوند، از هیچ نوع تلاشی دریغ نکرده و امنیت کامل را در تمام شهرها و روستاهای این کشور برقرار کردهاند و این نکته را نیز باید مدنظر قرار دهیم که این سربازان از تمام قومیتها و مذاهب مختلف کشور بوده، لذا لازم است سایر مسئولان و مردم با یکدیگر اتحاد و همدلی داشته باشند و فرصت را به دست دشمن ندهند.
پوراسد به کاندیداهای انتخاباتی توصیه کرد به جای قومیگرایی در تبلغیات انتخاباتی خویش راهکارها و برنامههای لازم را در خصوص حل مشکلات بیشمار ارومیه ارائه دهند.
وی با بیان اینکه انتخاب نماینده اصلح وظیفه تمام مردم است، افزود: باید دقت داشته باشیم که اگر ما اکنون شاهد بیکاری در این استان هستیم اگر سرانه درآمد استان در کشور در رتبههای آخر کشور قرار دارد نشان از عدم دقت کافی در انتخاب نماینده مجلس اصلح است.
رئیس آموزشکده فنی و حرفهای ارومیه بر لزوم دقت در انتخاب نمایندگان مجلس تاکید کرد و از دانشجویان درخواست کرد که افرادی را انتخاب کنند که ظرفیت و قابلیت لازم برای توسعه این شهرستان را داشته باشند و بتوانند در مجلس شورای اسلامی مسائل و مشکلات این شهرستان را مطرح کنند و در این راستا به قومیت فرد اصلح توجهی نداشته باشند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار خبر 7 اردیبهشت 1395، کدمطلب: 13950206001001 ،www.farsnews.com