شعار سال: «منبع آب» یکی از قدیمی ترین مناطق کلانشهر اهواز است که ساکنان آن از قشر کم درآمد جامعه هستند. منازل این منطقه به دلیل قرار گرفتن روی تپه ای بزرگ در حاشیه شهر اهواز، شرایط بسیار نامطلوب و خطرناکی دارند اما اهالی آن به ناچار در این خانه ها سکونت دارند.
به گفته کتانباف شهردار اهواز، وضعیت سکونتگاههای پر خطر اهواز به ویژه منطقه منبع آب به شدت پر خطر و بحرانی است به طوری که هر لحظه امکان دارد حادثه تلخ و ناگواری رخ دهد.
بارش باران نیز یکی از تلخ ترین و پر استرس ترین لحظات زندگی ساکنان این منازل از بیم ریزش مجدد کوه است.
مهرماه سال 96 بود که ریزش کوه در این منطقه موجب تخریب چند خانه، کشته شدن یک کودک و زخمی شدن پنج نفر دیگر از ساکنان شد.
پس از این اتفاق توجه ها به سمت منبع آب و لزوم جابجایی ساکنان منازل پرخطر این منطقه جلب شد و با دستور استاندار خوزستان چند منزل که شرایط بحرانی داشتند، تخلیه شدند.
شیرین شهر نام شهرکی جدید و درحال تکمیل است که به عنوان جایگزین برای انتقال ساکنان منطقه منبع آب اهواز از سوی مسئولان در نظر گرفته شده است.
شیرین شهر در فاصله 40 کیلومتری جاده اهواز به آبادان قرار گرفته و هنوز شرایط کامل برای زندگی خانواده ها را ندارد که این امر موجب بی میلی منبع آبی ها برای مهاجرت به این شهرک شده است.
وجود درمانگاه، امکانات نسبی تفریحی، مدرسه، خانه های ویلایی نوساز، از دور شهرکی رویایی را برای سکونت متصور می کند اما مسافت طولانی این شهرک نسبت به اهواز و آبادان کمی کار را سخت می کند.
811 خانه در کوی منبع آب اهواز نیاز به جابجایی دارند
استاندار خوزستان روز یکشنبه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری خوزستان، گفت: 811 خانه در کوی منبع آب اهواز نیاز به جابجایی دارند و باید پیش از اینکه حادثه نگران کننده ای رخ دهد جابجایی آنها انجام شود.
شریعتی خاطرنشان کرد: بیشترین نگرانی که در کوی منبع آب اهواز وجود دارد هنگام بارندگی است به همین دلیل نیاز است دستگاه های متولی در این حوزه اقدامات ویژه ای داشته باشند.
وی افزود: زمین های مازاد باید در اختیار اداره کل راه و شهرسازی خوزستان قرار بگیرد تا واحدهای مسکونی مناسبی برای ساکنان اینگونه مناطق تهیه و کار جابجایی صورت گیرد.
حاضرم در حاشیه اهواز زندگی کنیم نه شیرین شهر
یکی از ساکنان منطقه منبع آب اهواز اظهار داشت: وضعیت منازل در منبع آب بسیار بحرانی است و با بارش باران هر لحظه امکان ریزش کوه روی خانه ها وحود دارد.
حمیدی افزود: مسئولان پس از اتفاق سال گذشته وعده جابجایی ساکنان به شهرک شیرین شهر را داده اند اما آیا به فکر شغل ما بوده اند؟ به فکر دوری مسیر بوده اند؟
وی افزود: اگر خانواده من در شیرین شهر منتقل شوند، من برای سر کار رفتن باید از ساعت 5 صبح از خانه خارح شوم و خطرات مسیر را به جان بخرم؛ دختر من چگونه این همه مسیر را تا اهواز برای چند ساعت کلاس دانشگاه بیاید؟
این شهروند اهوازی گفت: ما از مسئولان برای اهمیت دادن به وضعیت بحرانی منطقه منبع آب تشکر می کنیم اما به جای شیرین شهر حاضریم در حاشیه اهواز هم زندگی کنیم.
منازل جایگزین منبع آب اهواز در شهر رامین آماده اسکان نیستند
مدیرکل راه و شهرسازی استان خوزستاندر گفت و گو با ایرنا با تاکید بر لزوم جابجایی 120 خانوار ساکن در پهنه پرخطر منطقه منبع آب اهواز گفت: واحدهای مسکونی جایگزین این منطقه در شهر رامین هنوز به دلیل تکمیل نشدن برخی خدمات زیربنایی آماده واگذاری و اسکان نیستند.
عباس پورسلان افزود: 120 واحد از مجموع 811 واحد مسکونی منطقه منبع آب در محدوده پرخطر قرار دارند که لازم است ساکنان این واحدها در اسرع وقت نسبت به جابه جایی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه 15 خانوار ساکن در این منطقه در دوره قبل در شهر رامین اسکان داده شدند، گفت: واحدهای مسکونی شیرین شهر بین 85 تا 97 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و برخی خدمات زیربنایی این واحدها باقی مانده که لازم است دستگاه هایی مانند آب، برق و گاز با فوریت نسبت به تکمیل آنها اقدام کنند.
وضعیت در منبع آب اهواز به اندازه ای بحرانی است که مردم این منطقه برای جابجایی منازل خود اشتیاق دارند اما این اشتیاق آنها با شنیدن شهرک شیرین شهر کم می شود.
تاکنون مسئولان تنها شیرین شهر را برای جایگزینی با منبع آب اهواز انتخاب کرده اند که بسیاری از مردم ساکن در منبع آب از این انتخاب ناراضی هستند.
آماده نبودن 100 درصدی شیرین شهر نیز از دیگر دلایلی است که منبع آبی ها را از مهاجرت به این شهرک منصرف کرده است.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شبکه اطلاع رسانی رهیاب، تاریخ 14 آذر 97، کد مطلب: 155767: www.rahyabnews.com