پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۶۰۷۸
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۲
همزمان با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها، برنامه ای هدفمند و چند وجهی از سوی واشنگتن برای مهار و براندازی جمهوری اسلامی اجرایی شده است.
شعارسال: از چند ماه قبل در وزارت خارجه آمریکا، گروه اقدام ایران در راستای تلاش برای مقابله و براندازی نظام جمهوری اسلامی شکل گرفت. اولین بار مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده این خبر را رسانه ای کرد.

یکی از موضوعات مهم در این باره همزمانی تشکیل گروه اقدام ایران با سالگرد کودتای 28 مرداد 1332 بود اگر چه برایان هوک، رئیس این گروه عنوان کرد چنین تقارنی اتفاقی بوده اما به نظر می رسد این امر حاوی پیامی برای ایران بوده است؛ پیامی که نشان دهنده این است برخلاف دوره های گذشته، در دولت ترامپ سیاست مقابله، مهار، عقب نشینی و براندازی نظام جمهوری اسلامی منسجم تر از همیشه پیگیری و عملیاتی خواهد شد.

نگاهی به سوابق برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران نیز مهم و قابل تامل است. هوک، زمان رکس تیلرسون به عنوان مدیر دفتر برنامه‌ریزی‌های سیاسی وزارت خارجه فعالیت می کرده، در دولت جورج بوش، مشاور جان بولتون بوده و به اذعان خودش تمرکز همیشگی بر موضوع ایران داشته است.

در این بین خروج از برجام و بازگشت تحریم ها، بخش اول از برنامه ها و سیاست های دولت ترامپ بود؛ هدف غایی تغییر رفتار و در ادامه تغییر ساختار سیاسی ایران است.

البته به نظر می رسد نوعی دوگانگی در دولت ترامپ در قبال برخورد با ایران وجود دارد. در حالی که نومحافظه کارانی مانند پمپئو، بولتون، جولیانی و ... به شدت خواهان مقابله با ایران و سرنگونی نظام سیاسی به هر قیمتی اند اما دونالد ترامپ از سیاست فشار جهت به عقب راندن ایران و امتیاز گیری استفاده می کند.

به همین دلیل است وقتی دونالد ترامپ در 9 مرداد 97 در نشست خبری مشترک با نخست وزیر ایتالیا، سیاست آمریکا را در قبال ایران تشریح کرد و پیشنهاد مذاکره بدون شرط را مطرح کرد بلافاصله پمپئو شروط واشنگتن را برای مذاکره با ایران روی میز گذاشت. وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود در بنیاد هریتج، در خرداد ماه هم به 12 شرط برای امضای یک توافق جدید با ایران اشاره کرده بود. شروط وی اعلام تمامی جنبه های نظامی فعالیت هسته ای گذشته، اجازه دسترسی به کلیه تاسیسات هسته ای، پایان غنی سازی اورانیوم و تولید موشک های بالستیک، عدم حمایت از حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی، انحلال حشد الشعبی و .... است.

شروط فوق بیانگر تمایل واشنگتن به عدم توافق و اصولاً مخالفت با هر گونه مذاکره است. اما این امر حاکی از دو نگاه متفاوت در دولت ترامپ نسبت به ایران است. در حالی که حلقه نئوکان ها با غلبه نگاه ایدئولوژیک خواهان مقابله و سرنگونی نظام سیاسی ایران هستند اما دونالد ترامپ در پی مقابله، مهار و امتیازگیری از ایران است و نگاهی منفعت محور به موضوع دارد. اما جمع دو دیدگاه این است: ایران به هر طریق ممکن باید تضعیف شود. اما قرار است این اتفاق چگونه رخ دهد؟

هدف گروه اقدام ایران چیست؟

از زمان شکل گیری گروه اقدام ایران تا کنون، برنامه ها و راهبردها مختلفی برای زمین گیرشدن و به چالش کشیدن جمهوری اسلامی طراحی و اجرا شده است. در این راستا علاوه بر امریکا، نوعی هماهنگی بین واشنگتن و کشورهای منطقه مانند عربستان و امارات و البته رژیم صهیونیستی شکل گرفته است. هدف نهایی نیز افزایش نارضایتی و به آشوب کشاندن ایران است. برخی برنامه های گروه اقدام در این مدت به قرار زیر بوده است:

*راه اندازی جنگ روانی و تبلیغاتی علیه ایران: جنگ اقتصادی که آمریکا علیه کشورمان به راه انداخته در قالب بازگشت تحریم ها و کاهش صادرات نفت ایران نمود پیدا کرده است. اما مهم تر از جنگ اقتصادی، جنگ روانی و تبلیغاتی است که دونالد ترامپ علیه ایران شکل داده تا تاثیر تحریم ها را چند برابر نماید و حس ناکامی و شکست را به مردم القا نماید. هدف نیز فرافکنی و مقصر نشان دادن جمهوری اسلامی و معرفی آن به عنوان مسبب تمامی مشکلات است. در برنامه های رسانه ای و سخنان مقامات آمریکایی این گونه القا می شود که سیاست ها و اقدامات مسئولان عامدانه به عنوان مانعی برای رهایی آنها از مشکلات عمل می کند.

*هماهنگی بین نیروهای ضد انقلاب؛ همان طور که گفته شد برخی اعضای دولت ترامپ مانند جان بولتون و رودی جولیانی روابط بسیار نزدیکی با منافقین دارند و از سال های گذشته پای ثابت سخنرانی جلسات آنها بوده اند. اما از آنجا که منافقین در بین مردم ایران منفورند و صرفاً به عنوان عوامل آشوب در کف خیابان به کار می آیند اخیراً تشکلی با محوریت پسره شاه مخلوع نیز شکل داده اند تا آن را به عنوان آلترناتیو نظام سیاسی ایران برجسته سازند.در این راستا تلاشی هماهنگ در رسانه های ضدانقلاب جهت تطهیر پهلوی ها و برجسته کردن مشکلات و ناکارآمد جلوه دادن جمهوری اسلامی شکل گرفته است.

رودی جولیانی، وکیل ترامپ در نشست منافقین

* فعال شدن گروه های تروریستی: در یک سال اخیر مشخص شد برنامه ای هدفمند جهت تقویت گروهک های تروریستی برای انجام عملیات در ایران در جریان است. عملیات تروریستی اهواز و چابهار در راستای بی ثبات سازی سیاسی و فعال نمودن شکاف قومی برنامه ریزی و اجرایی شد.

*تلاش برای تخریب مقامات سیاسی: یکی از اقداماتی که در ماه های اخیر به صورت گسترده در فضای مجازی و رسانه های ضد انقلاب انجام شد انتشار اخبار دروغ درباره فساد مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی بوده است. در این باره می توان به دروغ های متعدد و جوسازی هایی که درباره قالیباف و سردار عبداللهی، فرمانده پیشین قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) شد اشاره کرد.

هفته گذشته برایان هوک هم در صفحه توییتر فارسی وزارت خارجه آمریکا گفت که واشنگتن در حال بررسی اخراج فرزندان مقامات جمهوری اسلامی است. به نظر می رسد این اقدام جهت جنگ تبلیغاتی و شکاف انداختن بین مسئولان و مردم طراحی شده است.

علاوه بر این برنامه ها می توان به تلاش برای ترغیب اقشار مختلف جامعه از جمله زنان و جوانان به نافرمانی مدنی و مقابله با سیاست ها و ارزش های سیستم سیاسی، القای فساد و ناکارآمدی، خبرسازی درباره بی توجهی به خواسته های طبقات ضعیف به لحاظ اقتصادی برای راه اندازی شورش و اعتراضات پیاپی برای به چالش کشیدن مشروعیت و کارآمدی سیستم سیاسی اشاره کرد.

برنامه گسترده آمریکا و هم پیمانان منطقه ای آن برای مقابله با جمهوری اسلامی، نشان دهنده این است مقامات سیاسی و اقتصادی وظیفه بزرگی برای رفع مشکلات و تامین نیازهای مردم و مسئولان امنیتی و انتظامی ماموریت سنگینی برای خنثی کرن توطئه های دشمنان برعهده دارند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از جامعه خبری تحلیلی الف ، تاریخ انتشار: 24 آذر 1397 ، کدخبر: 3970924188 ، www.alef.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین