پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۱۸
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
بافنده فرش در رفسنجان نیاز به دریافت تسهیلات دارد تا کارگاهش تعطیل نشود، اما شرایط دریافت تسهیلات برای او مشکل‌ساز شده و نیازمند حمایت است.

شعار سال : کارآفرینی ارزش والایی دارد و هرکس‌ در این راه قدم برداشته و افرادی را به نان و نوایی برساند بی‌شک اجر و ثوابی بزرگ نصیبش می‌شود، چراکه برای فرد یا افرادی شغل ایجاد کرده و از طرفی به یقین جلوی آسیب‌هایی که بر اثر بیکاری ایجاد می‌شود را گرفته‌است.

اما در این میان کارآفرینانی هستند که با وجود ایجاد شغل از سوی دولت حمایتی نشده‌اند و با سختی کارگاه خود را اداره می‌کنند تا نکند درب آن بسته شود و عده‌ای از نان خوردن بیفتند.

حسین ابولهادی، هنرمند چیره‌دستی است که با هنری که بر سرانگشتان هنرمندش دارد توانسته کارگاه قالیبافی ایجاد کند و تعداد زیادی زن هنرمند را در آن به‌کار گیرد.

وارد کارگاه قالی‌بافی‌ آقای ابولهادی شدم، صدای زدن شانه بر تن تار و پود قالی خاطره‌ای از کودکی در ذهنم تداعی کرد، همان روزها که از مدرسه برمی‌گشتم و مادرم در خانه دار کوچک قالی روی زمین ایجاد کرده‌بود و بر آن نقش می‌زد و من هر روز می‌پرسیدم چقدر دیگر مانده‌است.

اینجا اما دارها بلند و ایستاده بودند و پای هر دار یک یا دو زن در حال بافتن بودند.

بیش از 60 سال سابقه بافندگی / گنجایش 100 بافنده در کارگاه

نقش‌هایی زیبا و دلنشین و البته اصیل بر تار و پود فرش‌ها نقش می‌بست و هنری تاریخی را به ثبت می‌رساند.

حسین ابولهادی همان کارآفرینی که در ابتدا از وی سخن به میان آمد در گفت‌گو با خبرنگار فارس اظهار داشت: از سن 6 سالگی در روستایمان دره‌در به همراه دایی و عمویم که دو استاد من بودند، پای دار قالی نشستم و این هنر را فراگرفتم.

وی ادامه داد: از همان روزها دیگر کارم به زمین ننشست و همچنان به قالیبافی ادامه دادم و امروز تعداد زیادی هنرجو در کارگاهم با من همکاری دارند.

این هنرمند توانا و کارآفرین افزود: در حال حاضر 25 نفر پای 14 دار قالی در این کارگاه مشغول هستند و این کارگاه گنجایش 100 نفر را دارد، اما به دلیل عدم حمایت از ما نمی‌توانیم مسائل مالی قالیبافان را تأمین کنیم.

ابولهادی تصریح کرد: قالی‌هایی که در این کارگاه بافته می‌شود سه، 6 و 12 متری هستند و عمده صادر می‌شوند.

عدم حمایت مالی سبب متضرر شدن بافندگان می‌شود

وی بیان کرد: این فرش‌ها اگر توسط خود ما صادر ‌شود، سود بیشتری نصیبمان می‌شد و می‌توانستیم از هنرمندانمان هم حمایت بهتر و بیشتری کنیم، اما چون به پول آن نیاز داریم، کمتر از قیمت واقعی به فروش می‌رسانیم تا بتوانیم پول بافنده‌ها و مخارج دیگر را تأمین کنیم.

علی ابولهادی یکی از پسران این کارآفرین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: مشکل ما بافندگان به صورت متمرکز، عدم ارائه تسهیلات است و برای تسهیلات حمایتی نمی‌شویم و سنگ‌اندازی زیادی جلوی پای ما می‌شود.

وی ادامه داد: یک بار برای استفاده از تسهیلات اقدام کردیم، اما بابت وثیقه ایراداتی گرفتند که ما نیز منصرف شدیم و به هر سختی بود، نگذاشتیم درب کارگاه ما بسته شود و تعداد زیادی بیکار شوند.

فرزند کارآفرین صنعت فرش گفت: قالیبافی سختی کار خودش را دارد تا زمانی که فرش بافته نشود و به فروش نرسد، پولی دست ما را نمی‌گیرد، بعضی از بافندگان که نیاز مالی دارند، باید دلگرم باشند تا به ادامه بافت بپردازند.

دریافت مهر اصالت یونسکو

وی تصریح کرد: تمام بافندگانی که با ما همکاری می‌کنند، بیمه می‌شوند و پس از دو یا سه ماه آغاز به‌کار بر اساس هر گره‌ای که زدند مزد می‌گیرند.

ابولهادی افزود: تعداد بافندگان در تابستان به‌دلیل تعطیلی مدارس بیشتر است و تعدادی هم به‌عنوان هنرجو آموزش می‌بینند.

وی از بافت ریزنقش‌ترین فرش در این کارگاه به نام «گذر زمان» یاد و ابراز داشت: این فرش هفت متری توسط یک بانوی هنرمند در حال بافته‌شدن‌ است.

وی اضافه کرد: نقش این فرش نقش اصیل کرمان است که 40 سال پیش طراحی شده و مشاهیر و دانشمندان بزرگ از گذشته تا معاصر بر روی این فرش نقش بسته است.

علی ابولهادی بیان کرد: حدود یک سال و سه ماه پیش بافت این قالی ریزنقش آغاز شده و پنج سال طول می‌کشد تا به پایان برسد.

وی خاطر نشان کرد: چله فرش ابریشم و خامه پشم است و فرشی بسیار نفیس و ارزشمند بافته می‌شود.

وی به دریافت مهر اصالت یونسکو برای بافت فرش نیز اشاره کرد و خواستار توجه مسئولان مربوطه نسبت به فعال ماندن این‌گونه کارگاه‌ها شد که هم کارآفرینی می‌کنند هم مایه افتخار شهرستان هستند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وب سایت خبرگزاری فارس، تاریخ نشرخبر : 13 آبان ۱۳۹۴ کد مطلب: 13940812001537 www. farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین