پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۳۷۸۰
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۲
مشکلات مربوط به آب دیشموک به گونه‌ای شده که هفته‌ای نیست در خطبه‌های نماز جمعه این شهر مشکل آب از سوی امام جمعه مطرح نشود.

شعار سال:مشکلات مربوط به آب دیشموک به گونه‌ای شده که هفته‌ای نیست در خطبه‌های نماز جمعه این شهر مشکل آب از سوی امام جمعه مطرح نشود.

معضل آب دیشموک به گونه‌ای شده که در حال حاضر اگر درصدد معرفی چند مشکل اولویت دار در استان کهگیلویه و بویراحمد باشیم بی شک یکی از آن‌ها مشکل آب دیشموک است.

مشکلات مربوط به آب دیشموک به گونه ای شده که هیچ هفته ای نیست که در خطبه‌های نماز جمعه این شهر مشکل آب از سوی امام جمعه مطرح نشود.

مردم دیشموک نیز در همه اخبار و گزارش هایی که منتشر می‌شود بیش از هر چیز از مشکل آب در این منطقه می نالند.

مردمی که بیش از هر چیز غم آب دارند

 مشکل آب آشامیدنی در بخش دیشموک دو قسم است اول مشکل خود شهر دیشموک مرکز این بخش که مردم از طعم و مزه آن گلایه‌مندند و دیگری آب روستاهای این بخش که مردم مجبورند برای تامین آب مورد نیاز خود مسافت ها و مسیرهای طولانی و خسته کننده و البته زجرآوری را طی کنند و بنا به گفته عضو شورای اسلامی شهر دیشموک شاید یکی از دلایل و علل خودکشی ها در میان دختران و زنان دیشموکی ریشه در مشکلات مربوط به آب در این بخش دارد.

سلمان بینا می‌گوید: وقتی زن و دختر دیشموکی مجبور است روزانه مسافت چند کیلومتری را با الاغ برای تامین آب آشامیدنی خانوار طی کند و خستگی این کار هیچ گاه از تن زن دیشموکی بیرون نیاید مجبور است خودش را راحت کند.!

خطبه‌هایی با دغدغه آب

امام جمعه دیشموک نیز بارهای بار با انتقاد تند از وضعیت کنونی آب شهر دیشموک از آبفا انتقاد کرده که چرا کار بدون مطالعه انجام می‌دهید که هم مردم سختی بکشند و هم باعث می‌شود بیت المال مسلمین به هدر رود.

امام جمعه انتقاد می‌کند که چرا باید چاه آبی بدون مطالعه حفر شود در هنگام حفر دستگاه‌های حفاری در چاه‌گیر کند و این گونه سرمایه مملکت و اعتبارات به هدر رود.

در نشست چند روز اخیر رسانه ها با مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد به این سوالات پاسخ داده شد.

نظام برای دیشموک کم نگذاشته است

فیض‌الله پاسره مدیر شرکت آبفای استان در پاسخ به سوال در این نشست که چه زمان باید منتظر پایان داستان آب شهر دیشموک بود اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی برای مناطق محروم کشور تلاش های زیادی کرده که یکی از این مناطق دیشموک است.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان ادامه داد: بخش دیشموک 33 هزار نفر جمعیت دارد و نظام زیرساخت های لازم را در حوزه آب در این بخش اجرا کرده است.

وی گفت: در همین سال‌های اخیر تنها 200 کیلومتر لوله گذاری در این بخش انجام دادیم اما مشکل اصلی در تامین آب منطقه است که باید چاره اندیشی اساسی برای آن شود.

راه حل مشکل دیشموک بند گندمکار است

پاسره با بیان این که باید راه حلی نهایی و اقدام درازمدت برای منطقه دیشموک و چاروسا انحام داد و راه حل آن استفاده از آب رودخانه رودسمه است افزود: ایجاد بند انحرافی در منطقه گندمکار که مطالعات آن صورت گرفته و پروژه هم به مناقصه رفته است.

این مسوول با انتقاد از این که برخی می گویند کار بدون مطالعه در دیشموک صورت گرفته است افزود: هیچ کار بدون مطالعه ای انجام نگرفته اما در راه اجرای هر کاری ممکن است با مشکل و مانع روبرو شوید کما این که در هنگام حفر چاه دستگاه های حفاری با مانع برخورد کردند و دلیل آن هم عدم مطالعه نبوده است.

وی گفت: مطالعات روی این چاه صورت گرفته بود و کار حفاری روی آن انجام شد و در عمق 160 کیلومتری دستگاه ها گیر افتادند که نباید این مشکل را به مطالعات ارتباط داد.

سولفات آب دیشموک فراتر از حد مجاز نیست

پاسره در پاسخ به این سوال که چرا آب دیشموک مزه سولفات می دهد آیا نمی‌توان برای رفع این مشکل تدبیری اندیشید اظهار کرد: چند سالی خشکسالی و کمبود بارندگی در کل کشور و بخش دیشموک داشتیم که همین موجب شد آب چاه هایی که از آن استفاده می کردیم کم شود و همین موجب غلظت املاح در چاه های آب شده است.

این مسوول به برخی از شاخصهای کیفیت آب از جمله مقدار مجاز سولفات در آب اشاره کرد و گفت: حد مجاز سولفات در هر لیتر از آب 400 میلی گرم است که در حال حاضر با آزمایشات انجام شده میزان غلظت سولفات در آب شهر دیشموک 240 میلی گرم است.

وی با بیان این که از همه توان خود برای رفع مشکل آب دیشموک استفاده می کنیم افزود: قرار است فعلا آب مورد نیاز را از چاهی دیگر تامین کنیم تا این که در اواسط بهار سال آینده آب مورد دلخواه مردم دیشموک را تامین کنیم.

پاسره در پاسخ به این سوال که میزان غلظت سولفات آب یاسوج چه میزان است افزود: مهم این است که آب از چه منبعی تامین می شود محل تامین آب، چاه است یا چشمه و رودخانه اما با اندازه گیری‌ها مشخص شده که میزان سولفات آب شهر یاسوج 35 میلی گرم در هر لیتر است.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس،تاریخ انتشار:14دی1398،کد خبر:13981014000240،www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین