
شعارسال: یکی از یاران نزدیک زنگنه که پیش از این به عنوان کارشناس ارشد معاونت برنامه ریزی وزارت نفت مشغول به فعالیت بوده اخیرا با دستور این وزیر به شرکت نفت فلات قاره کوچ کرده است و در حال حاضر مسولیت فنی این شرکت را برعهده گرفته است.
اگرچه علی خواجوی در بخش برنامه ریزی نفت از تخصص لازم برخورداراست اما در کارنامه کاری خود تا کنون حتی یک روز حضور در میدان نفتی، فعالیت در بخش زمین شناسی،مهندسی مخزن و ... را به ثبت نرسانده است. درحالیکه پاشنه آشیل یک شرکت تولیدی نفت قطعا بخش فنی آن است که نیازمند فردی متخصص و پر تجربه دراین بخش میباشد.
این انتصاب در حالی صورت گرفته که به اذعان کارشناسان، دشواری فرآیند تولید نفت در شرکت نفت فلات قاره ایران به دلیل کوچکتر بودن مخازن و لزوم تزریق آب و گاز بیشتر از شرکتهایی نظیر مناطق نفتخیز جنوب است به نحویکه هم اکنون ۲۵ درصد از عملیات تولید در این شرکت با استفاده از پمپهای درونچاهی صورت میگیرد که بر دشواری کار میافزاید.
بنابر برنامه ریزی صورت گرفته در این شرکت و بر مبنای برنامه چشمانداز ۲۰ ساله (۱۴۱۷-۱۳۹۸) تولید شرکت نفت فلات قاره ایران در سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ باید به ۵۷۰ هزار بشکه در روز برسد. که این امر نیازمند وجود نیروهای متخصص است که متاسفانه به نظر میرسد سفارشهای وزیرنفت نیز برای تعیین مدیران این شرکت بر مشکلات عدم تحقق این برنامه افزوده است.
دراین بین بسیاری از کارشناسان تاکید دارند در حالیکه علی خواجوی یکی از مدیران با تجربه در بخش برنامه ریزی است در صورت صلاحدید وزیرنفت این مدیر میبایست بر بخش برنامه ریزی این شرکت تکیه میزد و بخش فنی فلات قاره به دست متخصص پر تجربه دراین بخش سپرده میشد!
بنابر آمارهای موجود در حال حاضر حدود ۵۰۶ حلقه چاه نفتی و ۳۵۰ حلقه چاه گازی در میدانهای شرکت نفت فلات قاره ایران در مدار است و عملیات تولید نفت و گاز با بهرهگیری از این چاهها صورت میگیرد.
ازسویی تاکید میشود حدود ۷۵ درصد از هزینههای مربوط به تولید نفت مربوط به بخش حفاری است و قرار بوده بنابر برنامه ریزیهای صورت گرفته در سال ۹۸، جهت افزایش تولید از ۹ دکل حفاری استفاده شود که البته این رقم به غیر از تعداد هشت دکل مربوط به چهار بسته نگهداشت تولید محاسبه گردیده است.براین اساس برخی از کارشناسان با نگاهی بدبینانه معتقدند نزدیکی وزیر نفت به یکی از شرکتهای فعال در حوزه حفاری شاید دلیلی بر حضور خواجوی در فلات قاره باشد تا شاید با نگاهی ویژه تر نسبت به فعالیتهای حفاری این شرکت توجه گردد. هر چند که این استدلال کمی بعید به نظر میرسد اما به هر حال انتصاب حلقه نزدیک زنگنه در شرکتهای زیر مجموعه نفت و در سمتهای کلیدی و حساس اما سایه همچنان ادامه دارد و هنوز مشخص نیست دلیل این انتصابها که کوچ ژنرالها و حضور سربازها را هدف گرفته بر چه اساسی است؟
شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی نفتی ها ،تاریخ انتشار: 23 دی 1398،کدخبر: 27550 ،www.naftiha.ir