پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۴۲۱۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۳
با وجود پتانسیل بالای بخش کشاورزی و مزیت نسبی اقلیمی این امکان وجود دارد که با توسعه صادرات محصولات کشاورزی دیگر نیازی به درآمد‌های نفتی نداشته باشیم.

شعار سال: ایران با وجود پتانسیل بالای بخش کشاورزی و مزیت نسبی اقلیمی نقطه عطفی برای رشد اقتصادی کشور به شمار می‌رود که با توسعه صادرات کالا‌های مزیت دار، در آمد ارزی قابل توجهی را نصیب کشور می‌کند تا از فشار بر منابع نفتی بکاهد.
در شرایط فعلی تحریم و بحران کرونا با برنامه ریزی مدون می‌توان به قطب کشاورزی منطقه تبدیل شد و درآمد ارزی حاصل از صادرات را جایگزین در آمد‌های نفتی کرد.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که بخش کشاورزی نقطه عطف تاب آوری اقتصادی در کشور به شمار می‌رود که با رفع چالش‌های پیش روی این بخش می‌توان در تحقق شعار سال و جبران رشد منفی اقتصاد گام برداشت.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم‌تا از راهکار‌های اساسی تحقق شعار سال در بخش کشاورزی و توسعه درآمد‌های غیرنفتی با خبر شویم:


توسعه صادرات محصولات کشاورزی راهی برای بی نیازی از درآمد‌های نفتی
محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی نقش مهمی در تحقق شعار "جهش تولید" دارد، اظهار کرد: بخش کشاورزی در بحث رشد اقتصادی طی چند سال اخیر نشان داده که توانایی جبران رشد منفی اقتصاد را داراست.
وی افزود: طی سال گذشته با وجود رشد ۸ درصدی بخش کشاورزی، رشد اقتصادی در کشور منفی بود که این امر نشان می‌دهد در سایر بخش‌ها رشد اقتصادی صِفر بوده است.
ملک زاده ادامه داد: با وجود پتانسیل‌های بخش کشاورزی، اگر نگاه ویژه‌ای به کشاورزان و تولیدکنندگان صورت گیرد، بدون تردید شاهد رونق اقتصادی در کشور خواهیم بود.
رئیس نظام صنفی کشاورزی با تاکید بر امنیت غذایی کشور بیان کرد: با وجود فشار‌های تحریم و بحران کرونا، نگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی باید صورت گیرد چرا که وجود برخی مشکلات همچون سنتی بودن کشاورزی و خرد بودن اراضی از جمله موانع پیش روی بهره برداران است که در صورت رفع می‌توان حرفی برای گفتن در بازار‌های هدف داشت.
به گفته وی، با وجود ظرفیت و پتانسیل‌های بخش کشاورزی، امکان بی نیازی از درآمد‌های نفتی با توسعه صادرات محصولات کشاورزی شدنی است.
این مقام‌مسئول ادامه داد: با الگو برداری از کشور‌هایی که در کشاورزی موفق بودند، باید از برنامه‌های آن‌ها استفاده کرد تا بتوان در بازار‌های هدف حضور خود را پررنگ کرد.
وی ایجاد زنجیره تولید محصولات کشاورزی را یکی دیگر از راهکار‌های نقطه عطف و تاب آوری اقتصاد کشور دانست و گفت: با ایجاد زنجیره تولید، تامین و ارزش این امکان وجود دارد که ارزش و تبدیل کشاورزی سنتی را به رشد اقتصادی تبدیل کرد.

رئیس نظام صنفی کشاورزی افزود: در اوایل انقلاب ۷۰ درصد جمعیت در روستا و ۳۰ درصد شهرنشین بودند، در حالی که هم اکنون اکثر جمعیت شهرنشین شدند که این امر نشان می‌دهد نگاه جدی به بخش کشاورزی نداشتیم.
ملک زاده سیاست‌های نادرست در خرید تضمینی محصولات کشاورزی را یکی دیگر از موانع پیش روی بخش کشاورزی دانست و گفت: سیاست نادرست و اعلام قیمت ناعادلانه باعث می‌شود خودکفایی محصولات مختل شود و دست به سوی کشور‌های بیگانه دراز شود. به عنوان مثال در سال ۹۶ به خودکفایی تولید شکر نزدیک شدیم، اما به سبب اعلام قیمت ناعادلانه کشاورزان ۴۰ تا ۵۰ درصد سطح زیر کشت چغندر قند را کاهش دادند.
به گفته وی، در بحث دانه‌های روغنی به دنبال آن بودیم که تا چند سال آینده نیازی به واردات نداشته باشیم چرا که قیمت نامناسب خرید تضمینی موجب شده تا سطح زیر کشت به حداقل خود برسد.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در پایان بی توجهی بی اجرای الگوی کشت و کشاورزی قراردادی را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی تولید دانست و گفت: ساماندهی الگوی کشت در مناطق مختلف، کشاورزی قراردادی و توجه به زیرساخت‌های بخش کشاورزی همچون صنایع تبدیلی و تکمیلی و تامین انبار‌های استاندارد باید در دستور کار قرار گیرد تا شاهد رونق کشاورزی و پایداری تولید باشیم.


رونق اقتصاد در گرو تاب آوری بخش کشاورزی
سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با تاکید بر این مسئله که تحقق شعار سال نقش بسزایی در رونق اقتصادی کشور دارد، اظهار کرد: با توجه به تاکید رئیس جمهور بر اهمیت بخش کشاورزی و نقش آن در تحقق شعار سال انتطار می‌رود که نگاه ویژه‌ای به بخش کشاورزی صورت گیرد.


کم کاری وزارت نیرو برای بخش کشاورزی
مشاور ارشد نظام صنفی و کشاورزی منابع طبیعی با بیان اینکه در بخش کشاورزی اجرای قانون مورد توجه قرار نمی‌گیرد، افزود: بنابر قانون برق چاه‌های کشاورزی باید ۲۴ ساعته باشد، در حالی که وزارت نیرو ۲۰ ساعت می‌دهد و به طور کامل قانون را اجرا نمی‌کند.
وی ادامه داد: اگر مولفه‌های تولید به موقع در اختیار کشاورزان قرار بگیرد، امنیت غذایی کشور تامین می‌شود.

این مقام مسئول رونق اقتصاد کشور را در گرو توسعه بخش کشاورزی دانست و گفت: بنابر تاکید رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی باید توجه ویژه‌ای به بخش کشاورزی شود چرا که این بخش نقطه عطف تاب آوری اقتصاد در کشور به شمار می‌رود.
علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی نقطه عطفی برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: طبق فرمایشات رهبری کشاورزی زمینه ساز پایداری کشور است و تمامی مسئولان امر معتقدند که نقش بخش کشاورزی در تحقق شعار سال اهمیت بسزایی دارد.
وی افزود: تامین زیرساخت‌های لازم مسئله مهمی است که برای پایداری تولید و رسیدن به اهداف کشاورزی باید از آن حمایت کرد.
خان محمدی با اشاره به عوامل موثر در تاب آوری اقتصادی بخش کشاورزی بیان کرد: ساماندهی الگوی کشت در مناطق مختلف، اجرای کشاورزی قراردادی، ثبت سفارش کشاورزی و ایجاد زیرساخت‌های بخش کشاورزی همچون صنایع تبدیلی و تکمیلی و تامین انبار‌های استاندارد برای نگه داری محصولات از جمله عوامل موثر بخش کشاورزی است.
مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی تاکید کرد: اگر توجهی به بخش کشاورزی صورت نگیرد، نه تنها شعار سال عملیاتی نمی‌شود بلکه پایداری تولید معنایی ندارد.
در پایان از مسئولان جهاد کشاورزی در خواست می‌شود که هرچه سریع‌تر به معضلات و مشکلات کشاورزان در راستای تحقق شعار سال، افزایش امنیت غذایی و در آخر کاهش واردات به کشور رسیدگی کنند.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، کد خبر: ۷۳۴۲۷۳۷، تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، www.yjc.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
0
0
کشاورزی با این همه بارونی که این یکی دو سال اومده بهترین راه برای ایجاد اشتغال و گردوندن اقتصاد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین