پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۶۲۲۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۶
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با امضای چند فرمان اجرایی، ارتباط شهروندان آمریکایی را با دو اپلیکیشن چینی یعنی «تیک‌تاک» (متعلق به شرکت بایت‌دنس) و «وی‌چت» (متعلق به تنست‌هولدینگز) ممنوع اعلام کرده است.
شعار سال :  به‌نظر می‌رسد هدف اصلی این حکم‌ها اعمال محدودیت علیه قدرت جهانی چین در عرصه فناوری‌های ارتباطی و اطلاع‌رسانی است که در نهایت به‌تنش‌های برخاسته از رویارویی‌های دولت ترامپ با چین خواهد افزود.
 
شاید هم بتوان انتخابات در راه ریاست‌جمهوری آمریکا را یکی از عوامل به‌چالش‌کشیدن چین به‌مثابه محور اصلی کمپین ترامپ قلمداد کرد. در یک تحول مشابه، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم از شرکت‌های آمریکایی خواسته است تا «تیک‌تاک» و «وی‌چت» را از فروشگاه‌های خود حذف کنند. شدت تقابل واشنگتن با پکن به‌حدی است که با اجرایی‌شدن ممنوعیت این دو اپلیکیشن، شهروندان یا شرکت‌های آمریکایی که با «تیک‌تاک» و «وی‌چت» و شرکت‌های مادر آن‌ها دادوستد داشته باشند، جریمه خواهند شد.
 
ترامپ علت امضای حکم‌های خود علیه «وی‌چت» و «تیک‌تاک» را حفاظت از آمریکا و مقابله با تهدیدات ناشی از این دو اپلیکیشن چینی اعلام کرده است و بد نیست بدانید که دو غول ارتباطی آمریکا یعنی «مایکروسافت» و «اوراکل» هم در پی خرید این دو محصول چینی هستند.

ترامپ علاوه بر «تیک‌تاک» و «وی‌چت» از مدتی پیش شرکت بزرگ ارتباطی دیگر چین یعنی «هوآوی» را هم تحت‌فشار گذاشته، به‌گونه‌ای‌که ۳۸ زیرمجموعه «هوآوی» را در ۲۱ کشور به‌فهرست سیاه اقتصادی خود اضافه کرده است. ترامپ به‌طرزی آشکار «هوآوی» را هم به جاسوسی از آمریکایی‌ها متهم کرده است. این اقدامات آمریکا علیه چین که عمدتا از سوی ترامپ با ادعای جاسوسی شرکت‌های چینی علیه آمریکایی‌ها مطرح می‌شود، آینده مناسبات ارتباطی و نظریه‌های مبتنی بر جریان آزاد اطلاعات و ارتباطات و بازار آزاد عقاید را که عمدتا از سوی غربی‌ها مطرح شده است، در درازمدت دچار تکانه‌ها و دگرگونی‌های عجیب می‌کند.
 
رویارویی ارتباطی کنونی آمریکا با چین که جنگ تجاری آن‌ها هم رخساره دیگری از همین نبرد است، آن‌قدر فزاینده شده است که انگار حالا واشنگتن شرکت‌های ارتباطی چینی را امتداد دست‌های نظامی پکن می‌داند و این انگاره چیزی نیست جز یک جابه‌جایی جهانی در عرصه اندیشه معتقد به هژمونی و سلطه ارتباطی که تا پیش از این به‌طرزی پیوسته و در قالب یک‌رویه از سوی غرب به شرق نسبت داده می‌شد.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شهرنیوز، تاریخ انتشار: ۳ شهریور، ۱۳۹۹، کدخبر: shahraranews.ir / ۴۰۰۸۴
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
France
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
0
0
جنگ تجاری امریکا و چین در حال انجام هست و انگار هر چی زمان پیش میره این دشمنی و موضع
گیری ها تندتر هم میشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین