شعار سال:مهری بهرامی ؛ به عنوان مثال پافشاری ایران بر برگه هایش مانند نفوذ منطقهای و توانمندیهای نظامی و موشکی و برنامه هستهای اش از روی کار آمدن یک جمهوری خواه یا دمکرات تاثیر نخواهد پذیرفت و از آنها به هیچ عنوان عقب نشینی نخواهد کرد. از طرفی دیگر راهبردهای آمریکا مانند پافشاری بر تضمین امنیت اسرائیل از دمکرات یا جمهوری خواه بودن رئیس جمهور تاثیر نخواهد پذیرفت و از این رو طبیعی است رابطه دولت آمریکا و حکومت ایران در نتیجه این فشار رابطه خوبی نباشد.
اما این مسئله به معنای هماهنگ بودن سیاستهای موقتی و تاکتیکی نامزدهای این دو حزب درباره مسائل داخلی و خارجی نخواهد بود. همیشه سیاستهای کوتاه مدت و میان مدت جمهوری خواهان در قبال ایران با دمکراتها متفاوت بوده است.
به طور کلی پرونده ایران پس از انتخابات آمریکا حتی درصورت پیروزی ترامپ شاهد تغییر بزرگی خواهد بود. چه برسد به پیروزی بایدن. علی رغم این که مخالفان لغو تحریمهای ایران این ایده را ترویج میدهند که سیاست آمریکا در قبال ایران حتی در صورت پیروزی بایدن تغییر نخواهد کرد، اما این اشخاص آرزوی خود را بیان میکنند و واقعیت از گشایش بزرگ در پرونده ایران با پیروزی بایدن حکایت دارد و پیش بینی میشود، تمام تحریمها لغو شده و او به توافق هستهای بازگردد.
آزادسازی داراییهای ایران
حتی درصورت پیروزی ترامپ گشایشی در موضوع هستهای ایران پیش بینی میشود. در کنار اظهارات ترامپ درباره امضای توافقی با ایران پس از پیروزی نشانههای دیگری مبتنی بر آرامش میان تهران و واشنگتن بروز پیدا کرده است. از جمله توافقی است که بانک مرکزی ایران با همتای عراقی خود درباره آزادسازی داراییهای بلوکه شده ایران در عراق امضا کردند. همچنین خبرهایی درباره معامله تبادل زندانی میان دو کشور و اجازه به کره جنوبی برای آزادسازی داراییهای ایران وجود دارد.
این تحولات با اظهارات مهم جانشین فرمانده سپاه قدس در روز جمعه مرتبط است. وی اشاره کرد دولت ترامپ از تهران خواسته است عملیات خود را در طول انتخابات آمریکا متوقف کند و این تحولات را نمیتوان از تصمیم جریانهای مقاومت عراق درباره تعلیق عملیات خود علیه نیروهای آمریکایی جدا دانست.
ترامپ چارهای جز تغییر سیاست خود در قبال ایران در صورت پیروزی ندارد؛ زیرا ادامه تنش زایی مطمئنا به رویارویی نظامی منجر خواهد شد. به ویژه این که ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد و با تنش زایی آمریکا شدیدا مقابله خواهد کرد و در این صورت دو طرف گزینهای جز درگیری نظامی نخواهند داشت. این مسئله خواسته ترامپ نیست و با انواع وسایل از آن پرهیز کرده است.
سرنگونی پهپاد آمریکا
چنانچه ترامپ با پاسخ گویی به سرنگونی پهپاد آمریکا و نیز موشک باران پایگاه عین الاسد مخالفت کرده آیا علیه ایران جنگی را آغاز خواهد کرد آن هم در زمانی که تلاش میکند هزینهها را کاهش دهد و نیروی نظامی آمریکا را به کشور بازگرداند و کشورهای منطقه را به امضای قراردادهای تسلیحاتی مجبور کند؟ از این رو پیش بینی میشود او به صلح تمایل پیدا خواهد کرد و سیاستهای خود را در قبال ایران در صورت پیروزی تغییر خواهد داد.
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته عصر دیپلماسی، تاریخ انتشار:۷ آبان ۱۳۹۹، کدخبر:asrdiplomacy.ir، ۵۷۸۰۵