پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۵۵۳۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۹
در روز حسابداری، این سوال پیش آمده است که چرا دولت اقدام به اصلاح صورت‌های مالی و حسابداری سه شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز و شرکت پخش و پالایش در سال ۱۳۹۷ نمی‌کند. صورت‌هایی که ادعا می‌شود ۸۹ درصد درآمد‌ها و هزینه‌های آن (۷۲۰ هزار میلیارد تومان)، غیر واقعی هستند. منتظر توضیحات هستیم.

شعار سال: برخی از ارقام مندرج در درآمدها و هزینه های شرکت‌های دولتی، ارقام حسابداری (غیرواقعی) هستند. ارقام حسابداری یعنی مبالغی که در عمل جزو درآمدهای حاصل شده این شرکت نیستند و همچنین توسط این شرکت خرج نمی شوند یعنی دارای ماهیت هزینه و درآمد واقعی نیستند.

بررسی صورت های مالی شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در سال ۹۷ نشان می دهد که ارقام حسابداری نقش مهمی در درآمدها و هزینه های سه شرکت اصلی زیرمجموعه وزارت نفت دارند که جزئیات آن به شرح زیر است:

الف- بخاطر درج سهم دولت از درآمد فروش داخلی و صادرات نفت و میعانات گازی جزو درآمدهای شرکت ملی نفت ایران و احتساب مجدد این رقم جزو هزینه های این شرکت، بخش اعظم درآمدها و هزینه های شرکت ملی نفت ایران به صورت ارقام حسابداری (غیرواقعی) است.

ب- بخاطر درج سهم دولت و صندوق توسعه ملی از درآمد «خالص» صادرات گاز جزو درآمدهای شرکت ملی گاز ایران و احتساب مجدد این رقم جزو هزینه های این شرکت، بخش قابل توجهی از درآمدها و هزینه های شرکت ملی گاز ایران به صورت ارقام حسابداری (غیرواقعی) است

ج- بخاطر نقش واسطه گری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران یعنی خرید نفت خام و میعانات گازی از شرکت ملی نفت ایران و فروش آنها به شرکت های پالایش نفت، بخش اعظم درآمدها و هزینه های شرکت ملی پالایش و پخش به صورت ارقام حسابداری (غیرواقعی) است.

براساس جدول فوق، حدود ۷۲۰.۵ هزار میلیارد تومان از منابع و مصارف سه شرکت اصلی زیرمجموعه وزارت نفت بزرگنمایی شده اند.

 با توجه به آمارهای اشاره شده، میزان درآمدهای واقعی سه شرکت اصلی زیرمجموعه وزارت نفت در سال ۹۷ عبارتند از:

الف- شرکت ملی نفت ایران: ۵۵ هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان

ب- شرکت ملی گاز ایران: ۲۶ هزار و ۸۱۳ میلیارد تومان

ج- شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران: ۴ هزار و ۸۵۳ میلیارد تومان

با توجه به آنچه گفته شد، این سوال مطرح می شود که چرا دولت ارقام حسابداری را از بودجه شرکت سه شرکت اصلی زیرمجموعه وزارت نفت حذف نمی کند؟

 

 

 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری نفتی ها، تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹، کدخبر:-، http://naftiha.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
0
0
برای چی یه مساله حسابرسی بدیهی در ایران باید این همه مشکل زا باشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین