پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۴۴۶۵
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳
شاخص قیمت مصالح ساختمانی در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

شعار سال: طبق جدیدترین اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز آمار کشور در خصوص تغییرات شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در پاییز ۹۹، بازار مصالح ساختمانی به عنوان یکی از مهترین اجزای هزینه بر ساخت و سازها با رسیدن به عدد ۸۵۰,۱ نسبت به تغییرات قیمتی پاییز ۹۸ رشد ۱۰۲ درصدی را تجربه کرده است.

 آهن آلات، میلگرد پروفیل درب و پنجره و نرده با رشد ۱۶۳,۵ درص دی بیشترین تورم نقطه به نقطه و گروه اجرایی خدمات با ۴۰.۳ درصد کمترین تورم نقطه به نقطه را در بین گروه‌های موثر در تعیین نوسانات قیمتی بازار مصالح ساختمانی پاییز امسال رقم زده‌اند.

با مقایسه تغییرات قیمتی شاخص مصالح ساختمانی شهر تهران در پاییز ۹۹ نسبت به فصل تابستان ۹۹ در می‌یابیم که سرعت رشد این شاخص اثرگذار در قیمت نهایی واحدهای مسکونی به بازه زمانی تنها یک فصل، نزدیک به ۲۲ درصد بوده است.

همچنین سرعت رشد نقطه‌ای شاخص قیمت مصالح ساختمانی شهر تهران در پاییز ۹۹ نسبت به رشد نقطه‌ای شاخص فوق در تابستان ۹۹ بیش از ۳۰ درصد بوده است.

بررسی آمار فوق از یک ابر جهش قیمتی در بازار مصالح ساختمانی خبر می‌دهد، ابر رکود تورمی ۳ رقمی فوق در شرایطی رخ داده که ۵ سال متوالی است در بازار معاملات خرید و فروش مسکن رکود عمیقی حاکم است و تقاضایی برای خرید واحدهای مسکونی آماده عرضه وجود ندارد.

جای خالی نظارت در بازار مصالح ساختمانی

علت افزایش سرعت رشد قیمت مصالح ساختمانی در زمانی که ساخت و ساز رونق ندارد چیست؟ وقتی بسیاری از مصالح همچون سیمان در داخل با مازاد تولید مواجه‌اند چه دلیلی برای افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت آن از درب کارخانه تا بازار وجود دارد؟

در پاسخ به سوال فوق باید به نظر کارشناسان و فعالان بازار مسکن رجوع کرد، پاسخی که به نوسانات، جهش‌ها، شوک‌های ارزی و نبود اختیارات کافی وزیر صمت برای کنترل بازار معطوف می‌شود.

کارشناسان صنعت ساختمان سازی، بازار مصالح و تجهیزات ساختمانی را یکی از بازارهای اثرپذیر از شوک‌های ارزی دانسته و علت رکود تورمی ۳ رقمی حاکم بر بازار را در نتیجه جهش‌های ارزی می‌دانند.

همچنین برخی دیگر از کارشناسان علت بی‌ثباتی بازار مصالح ساختمانی را حضور و دخالت دلالان و واسطه‌ها در سایه خلا نظارتی دستگاه‌های ذی‌ربط عنوان می‌کنند امری که به رغم وعده علیرضا رزم حسینی در جلسه رای اعتماد نمایندگان مجلس مبنی بر کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی محقق نشد و همین امر باعث شده تا این مقام مسئول برای پاسخگویی و ارائه توضیح در خصوص دلایل افزایش قیمت مصالح و عدم نظارت کافی، به کمیسیون عمران دعوت شود.

غلامرضا شریعتی اندراتی  عضو کمیسیون عمران مجلس حضور و دخالت دلالان و واسطه‌ها را یکی از دلایل افزایش قیمت مصالح ساختمانی و از جمله مهمترین معضل بازار ایران مطرح و تاکید کرد: باید با فعالیت‌های سفته بازانه و دلالی مقابله جدی شود چرا که این گروه بارها و در هر بازاری باعث افزایش قیمت‌ها شده‌اند.

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس خلا نظارتی را عامل افزایش قیمت مصالح ساختمانی ارزیابی کرد و افزود: افزایش قیمت سیمان با وجود تولید مازاد در کشور، نتیجه عدم نظارت و ناکارآمدی دستگاه ناظر است.

وزیر صمت اختیار کافی ندارد

غلامرضا شریعتی اندراتی عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه رشد قیمت مصالح ساختمانی در شرایط فعلی مبنای منطقی نداشته و باید کاهش پیدا کند، گفت: برای تعادل بخشی به قیمت فولاد به عنوان محصول پرکاربرد در ساختمان براساس شیوه نامه وزارت صمت باید تمام تولیدات این بخش در بورس عرضه شود اما تنها بخشی از تولیدکنندگان به عرضه فولاد در بورس پرداخته‌اند.

به گفته وی صادرات فولاد و رونق این بخش به دلیل جهش‌های ارزی یکی دیگر از عوامل رشد قیمت‌هاست که برای کنترل این بخش وزیر صمت از نداشتن اختیار کافی برای توقف صادرات سخن گفته است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: ۵۵۹۱۰۱، www.ana.press.
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین