پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۲۷۳۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۳
ضمن این که با توجه به افت فشار مخزن پارس جنوبی و کاهش تولید، اطمینانی به پایداری تولید میعانات نیست، کما اینکه میزان تولید میعانات گازی از میدان مشترک پارس جنوبی در حال کاهش است.
شعار سال : در شرایطی که هنوز بحث و حاشیه پیرامون استفاده از CNG یا LPG پا برجاست و هر چند وقت یکبار اظهارنظریک مسئول و یا کارشناس این حوزه جرقه ای می‌شود دراتش این اختلاف نظرها،استفاده از یک سوخت دیگر در سبد سوختی کشوروضعیت نابسامان مصرف انرژی کشور را به هم ریخته است.

استفاده از میعانات گازی در سبد سوختی نیروگاه‌های کشور یکی از برنامه‌های وزارت نیرو در سال جاری است که وزیر نیرو در چشم انداز برنامه‌های این وزارتخانه برای سال جاری به آن اشاره کرده است.

نکته اما اینجاست که استفاده از میعانات گازی مدتهاست بعلت آلودگی های زیست محیطی و مشکلات ایمنی متعددی که داشت از چرخه سوخت در جهان خارج شد است و این که حالا چرا دوباره برنامه جدیدی برای استفاده از آن در نظر گرفته شده است جای سوال دارد.

همین دیروز هم مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اعلام کرد: علت و منشا بوی بد و الودگی روزهای اخیر در بستانو ذخیره سازی بدون مجوز میعانات گازی برای استفاده به عنوان سوخت است و تاکید کرد هیچ کدام از صنایع اجازه ندارند محیط زیست را آلوده کرده و بهداشت عمومی شهروندان را تهدید کند. ضمن اینکه هرگونه آلودگی محیط زیست جرم تلقی شده و باید قبل از هرگونه اقدام در صنایع، هماهنگی لازم صورت گرفته و مجوز زیست محیطی صادر گردد.

هر چند بسیاری از موافقان معتقدند با توجه به افزایش تولید گاز از پارس جنوبی و در پی آن افزایش لاجرم تولید میعانات گازی باید برنامه ریزی های لازم برای استفاده از این سوخت به عنوان محصول ضمنی تولید گاز طبیعی در نظر گرفت که یکی از گزینه‌های مورد تأیید باشد.

اما این موافقان شاید چند نکته را فراموش کرده باشند، نخست این که اساسا استفاده از میعانات گازی در نیروگاه ها صرفه اقتصادی ندارد؛ از این جهت که سود معامله میعانات گازی دربازار جهانی بسیاری بالاتر از نفت است و در کل این مایع هیدروکربوری ارزشی بیش از نفت دارد.

ثانیا این که هر چند در شرایط فعلی که کشور با تحریم روبه‌روست این سیاست علی رغم تمام آلاینده بودن و ریسک‌های ذخیره‌سازیش و تنها از لحاظ این که روی دستمان باد نکند؛ ممکن است سیاست خوبی باشد، اما در نهایت نباید این را فراموش کنیم که این تنها یک سیاست کوتاه مدت خواهد بود ضمن این که با توجه به افت فشار مخزن پارس جنوبی و کاهش تولید، اطمینانی به پایداری تولید میعانات نیست، کما اینکه میزان تولید میعانات گازی از میدان مشترک پارس جنوبی در حال کاهش است و این روند تا چند سال آینده نمود عینی پیدا خواهد کرد.

حالا این که چرا در شرایط فعلی وزارت نفت و نیرو دست به اجرای یک برنامه جدید که هم پر هزینه است و هم نیازمند بررسی زده‌اند خود جای سوال دارد.



شعار سال ، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از نفتی ها ، تاریخ انتشار 18 اسفند 99 ، کد خبر : 40300 ، naftiha.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
0
0
افت فشار خبر خوبي براي پارس جنوبي نيست مسئولين امر بايد پيگير ماجرا باشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۶
0
0
مشکل اب و برق داشتیم مشکل کمبود گاز هم بهش اضافه شد دیگه جنسمون جور شده
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین