پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۸۰۴
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: شورای امنیت سازمان ملل که باید پاسدار صلح و امنیت جهانی باشد، امروز ابزاری در اختیار قدرت‌های بزرگ مانند ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه و غیره است.

شعار سال: اصغر زارعی در گفتگو با برنامه «گفتگوی سیاسی» گفت: در منشور سازمان ملل متحد در آنجا که بحث حق وتو مطرح می‌شود، حق وتو ناحقی است که به قدرت‌های برتر اعطا شد و از همانجا سنگ بنای بی‌عدالتی و عدم توجه به حقوق ملت‌ها بنا نهاده شده است.

وی تصریح کرد: شورای امنیت سازمان ملل که بر اساس مفاد منشور باید پاسدار صلح و امنیت جهانی باشد، ابزاری در اختیار قدرت‌های بزرگ مانند ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه و غیره است و حقوق بشر نیز بازیچه دست قدرت‌ها شد.

زارعی ادامه داد: حقوق بشر مطلوبی است که اساس آن در تفکر آرمانگرایان طراحی شد اما امروز حقوق بشر بازیچه دست کشورهایی مانند آمریکا شده، ایالات متحده که قبل از جنگ جهانی نخست لیبرال بود با آمریکای برتری‌طلب، سلطه‌جو بعد از جنگ جهانی دوم مقایسه کنیم. باید دید چه وضعیتی اتفاق افتاد کشوری که اروپا را امپریالیستی و استعماری می‌دید، خود در این ورطه قرار می‌گیرد و کاملا به عنوان یک نظام سلطه‌طلب در عرصه نظام بین‌الملل ورود می‌کند؟

این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به حضور نداشتن آمریکا در بسیاری از کنوانسیون‌های حقوق بشرعنوان کرد: خوی سلطه‌طلبی ایالات متحده باعث شده که اهمیتی برای بسیاری از پیمان‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی اهمیتی قائل نباشند. زیرا آنها را مانعی در برابر زیاده‌خواهی‌های خودشان می‌بینند و اساسا هر جا که دریابند که قوانین و مقررات سدی در برابر خواسته‌های آنهاست در مقابل تصویب آن مقاومت می‌کنند.

وی افزود: در ایالات متحده آمریکا موارد متعددی از نقض حقوق بشر داریم و آزادی‌های مدنی به شدت در این کشور محدود می‌شود. بحث سانسور مکالمات، بازدیدهای بدنی، زندان گوانتانامو و ابتدایی‌ترین حقوق آنها نقض، به حریم خصوصی افراد تعدی و تجاوز می‌شود. ضمن اینکه آنها از موضع سلطه‌جویانه حقوق و قوانین خود را به دیگران تسری می‌دهند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی بیان کرد: بحث دولت یمن مطرح است، دولت مستعفی که مردم یمن آنرا قبول ندارند. دولتی که به عربستان پناه برده و عربستان نیز علاوه بر حمایت دولت پیشین به سرکوب مردم یمن برخاسته و آمریکایی‌ها نیز از این حرکت عربستان حمایت می‌کنند. مردمی که در یمن در برابر این دولت برخاسته‌اند تروریست نام می‌گیرند اما در سوریه کسانی که مقابل دولت ایستاده‌اند، جنگجویان معارض نامیده می‌شوند.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار:11 آبان 1395، کد مطلب: 3811840، www.mehrnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین