پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۹۴۱۲
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۸
با توجه به آمار متناقضی که درباره واردات واکسن کرونا مطرح می‌شود، مهرداد جمال ارونقی معاون سابق گمرک به ارائه جزئیات جدیدی از واردات واکسن پرداخته و عنوان کرده که طی ۵ روزگذشته ۲ میلیون و۴۰۰ هزار دوز واکسن سینوفارم طی دو محموله وارد کشور شده است.

شعار سال: به تازگی بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو خبر ممنوعیت واردات واکسن‌های خارجی را اعلام کرد. او گفته بود که هیچ گونه واردات واکسن از خارج کشور نداریم در حال حاضر به واکسن ایرانی متکی هستیم؛ بنابراین تولید داخل کفاف نیاز ما از جمله دوز سوم واکسن کرونا را خواهد داد.
 
دارایی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه میزان از سبد واکسیناسیون ما را واکسن‌های ایرانی تشکیل می‌دهد؟ افزود: هیچ گونه وارداتی از خارج از کشور نداریم؛ و‌ی در جواب سوال خبرنگار که آیا واردات واکسن ممنوع شده است گفت: بله، کاملاً به تولید داخل متکی هستیم و تولید داخل کفاف نیاز ما را از جمله دُز سوم خواهد داد.
 
طبق اعلام مسئولان وزارت بهداشت قرار است که از این پس واکسیناسیون تنها با واکسن برکت و پاستوکووک انجام شود. او بررسی مدارک علمی را زمانبر خوانده و ابراز امیدواری کرده که تاییدیه‌های بین المللی واکسن‌های داخلی به زودی دریافت شود.
 
براساس برنامه ریزی وزارت بهداشت قرار است که تولید کنندگان واکسن داخلی همچون برکت و پاستور در ماه ۱۵ میلیون دوز واکسن کرونا تولید کنند تا نیاز داخلی برطرف شود. وزیر بهداشت معتقد است که واکسن نورا نیز تا ماه آینده به سبد واکسیناسیون ایران افزوده خواهد شد.

با این اوصاف برخی از افرادی که واکسن سینوفارم و آسترازنکا را در نوبت دوم دریافت کرده اند، حالا با این ابهام مواجه شده اند که با ممنوعیت واردات واکسن‌های خارجی، برای دوز سوم باید چه واکسنی دریافت کنند.
 
واردات۲ میلیون و ۴۰۰هزار دوز واکسن سینوفارم
 
با این حال برخی از فعالان رسانه‌ای نیز اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو درباره ممنوعیت واردات واکسن را مبهم توصیف کرده اند.
 
همچنین با توجه به آمار متناقضی که درباره واردات واکسن کرونا مطرح می شود، مهرداد جمال ارونقی معاون سابق گمرک به ارائه جزئیات جدیدی از واردات واکسن پرداخته است.
 
بنابر اظهارات معاون فنی گمرک، تعداد کل واکسن های وارداتی طی ۸۷ محموله و تا تاریخ ۲۶ آذرماه سالجاری برابر با ۱۵۰ میلیون و ۱۰۸ هزار و ۳۰۸ دوز بوده است.
 
آنطور که ارونقی اعلام کرده، طی ۵ روزگذشته نیز ۲ میلیون و۴۰۰ هزار دوز واکسن سینوفارم طی دو محموله وارد کشور شده است. (طی محموله های ۸۸ و ۸۹). که اگر این تعداد واکسن وارداتی را به آمار قبلی اضافه کنیم، تجمیع واکسن های وارداتی به ۱۵۲ میلیون و۵۰۸ هزار و ۳۰۸ دوز می رسید.
 
ممنوعیت واردات واکسن‌، مصوبه ستاد ملی کرونا است!

در همین رابطه، کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اظهاراتی خبر ممنوعیت واردات واکسن را تایید کرد و گفت: واکسن‌های داخلی اثربخشی مناسبی از خودشان نشان دادند و در حال حاضر با توجه به تولید بالای واکسن‌های داخلی دیگر نیازی به واردات واکسن‌های خارجی نمی‌بینیم. او با اشاره به اینکه ممنوعیت واردات واکسن‌های خارجی مصوبه ستاد ملی کرونا است، افزود: این تصمیم در راستای حمایت از تولیدات و محصولات داخلی اتخاذ شده و حالا در قالب مصوبه ستاد ملی کرونا اجرایی خواهد شد.
 
معاون وزیر بهداشت به این نکته هم اشاره کرد که از واکسن‌های خارجی همچون سینوفارم و دیگر واکسن‌ها که پیشتر به کشور وارد شده و تا آنجایی که موجودی داشته باشیم، برای دوز دوم و سوم استفاده خواهیم کرد. اما در صورت تمام شدن واکسن‌های خارجی دیگر وارداتی صورت نخواهد گرفت و واکسن‌های داخلی جای آن‌ها را خواهد گرفت.  حیدری در مورد دوز سوم کرونا و واکسن جایگزین آسترازنکا نیز گفت: افرادی که دوز اول و دوم را واکسن آسترازنکا تزریق کرده اند، می‌توانند برای نوبت سوم از واکسن پاستوکووک استفاده کنند. 
 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی راه امروز  ، تاریخ انتشار:  13 دی 1400، کدخبر:73456 ،www.rahemrooz.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین