پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۸۳۱۰
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۲
در شرایطی که دولت با هدف تأمین میوه شب عید مردم حدود ۵۵هزار تن انواع پرتقال و سیب درختی را از کشاورزان، سردخانه‌داران، سورتینگ‌داران، دلالان و… با قیمت‌های ضد و نقیض خریداری کرده بود تا در ایام عید به مصرف کننده عرضه کند، به هر دلیل از جمله گران خریدن، بی‌کیفیتی محصول، شبهه‌ناک بودن برخی قراردادها، بازرسی و… متأسفانه بیش از ۲۰هزار تن آن در سردخانه‌ها ماند و به فروش نرفت تا بنا به دستورالعمل کارگروه در حاشیه بازار عرضه شود.
شعار سال: در شرایطی که دولت با هدف تأمین میوه شب عید مردم حدود ۵۵هزار تن انواع پرتقال و سیب درختی را از کشاورزان، سردخانه‌داران، سورتینگ‌داران، دلالان و… با قیمت‌های ضد و نقیض (به گفته شاه میری، مشاور ارشد سازمان مرکزی تعاون روستایی کیلویی ۱۳هزار و ۵۰۰تومان و به استناد مصاحبه‌ها و مستندات صدا و سیما کیلویی هفت تا ۹هزار تومان) خریداری کرده بود تا در ایام عید به مصرف کننده عرضه کند، به هر دلیل از جمله گران خریدن، بی‌کیفیتی محصول، شبهه‌ناک بودن برخی قراردادها، بازرسی و… متأسفانه بیش از ۲۰هزار تن آن در سردخانه‌ها ماند و به فروش نرفت تا بنا به دستورالعمل کارگروه در حاشیه بازار (سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، غرفه‌های دارای مجوز و…) عرضه شود.
 
تعداد بازدید : 3


میوه‌های حاشیه بازار در دست دلالان چه می‌کند؟

این میوه‌های ۲۰هزار تومانی در مرحله اول هر کیلو شش تا هفت هزار تومان قیمت‌گذاری شد تا در حاشیه بازار و به قیمت کارگروه به مردم فروخته شود، اما مقدار قابل توجهی از آن در میادین (همان‌هایی که مدیرعامل سازمان مرکزی به آن‌ها دلالان و مافیای میوه می‌گفت) سر درآورد و با هماهنگی عجیبی بسیاری از آن‌ها با سرعت جمع‌آوری، بارگیری و به سردخانه شمس آباد منتقل شد تا به احتمال زیاد مجدداً به چرخه فروش سازمان مرکزی تعاون روستایی یا اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی وارد شود.
 
آیا قوه قضائیه قصد ورود به پرونده میوه شب عید و مازاد برگشتی حدودا ۵۰ درصدی را ندارد؟ آقای اژه‌ای، سازمان بازرسی را دور زده اند یا اینکه خدای ناکرده؟

به کجا چنین شتابان؟
در همین ایام، مدارکی مستند رسیده که با وجود دستور وزیر مبنی‌بر صراحت خرید و حمل میوه تا حداکثر تاریخ ۱۵/ ۱۲/ ۱۴۰۰، تخلیه میوه‌ها تحت عنوان ذخیره ملی تا تاریخ ۳۱/ ۱/ ۱۴۰۱ (۴۵ روز بعد از آن) به‌صورت روزانه انجام گرفته که شماره بارنامه، میزان بار، محل بارگیری، ساعت تخلیه و… همگی حکایت از جمع‌آوری بار‌های ویژه دارد و جالب‌تر آن که در همین زمان، میوه‌های ۲۰هزار تومانی به قرار هر کیلو زیر شش هزار تومان تحت عنوان فروش حاشیه بازار در همین طرح به فروش رسیده است.
 
آیا قوه قضائیه قصد ورود به پرونده میوه شب عید و مازاد برگشتی حدودا ۵۰ درصدی را ندارد؟ آقای اژه‌ای، سازمان بازرسی را دور زده اند یا اینکه خدای ناکرده؟

یعنی به زبان ساده خرید دولت با هزینه‌های جانبی حمل و سردخانه و کسری در یک روز بالای ۲۰هزار تومان و فروش آن در همان روز از یک سردخانه در شمس آباد پرتقال زیر چهار هزار و ۸۰۰ و سیب زیر پنج هزار و ۷۰۰تومان بوده است.

نهاد‌های نظارتی چه می‌کنند؟

متأسفانه نهاد‌های نظارتی و سازمان بازرسی وزارت جهاد کشاورزی و حتی چشم‌ها و گوش‌های وزیر نپرسیده‌اند چگونه می‌شود که سیب درختی از دزفول یا ساری بارگیری و در سردخانه تنظیم بازار یا ذخیره ملی تخلیه می‌شود (مگر این شهر‌ها تولید سیب درختی انبوه و به این شکل دارند) و چرا حتی بعد از اعلام تاریخ توقف فروش توسط وزیر، همچنان باز هم تخلیه صورت می‌گیرد.

البته مسائلی مانند نحوه خرید، زمان و استان‌هایی که از آن‌ها خرید انجام شده و حتی برگه بازرسی فاقد پروانه استاندارد نیز که به تایید نرسیده، در رسانه‌ها منتشر شده که در خبر‌های تکمیلی، مجدداً جهت تنویر افکار عمومی منتشر خواهد شد.

سکوت وزیر علامت رضاست؟

اینک سوال بسیاری از دلسوزان در تماس‌های مکرر  این است که چرا با این همه مستندات وزارتخانه و دستگاه‌های نظارتی کاری نمی‌کنند؟ آیا سکوت وزیر علامت رضایت و تأیید عملکرد چند صدمیلیاردی تومانی با چنین فاکتورها، خرید‌ها و فروش‌هاست؟
 
آیا قوه قضائیه قصد ورود به پرونده میوه شب عید و مازاد برگشتی حدودا ۵۰ درصدی را ندارد؟ آقای اژه‌ای، سازمان بازرسی را دور زده اند یا اینکه خدای ناکرده؟

آیا صحبت‌های حاشیه‌ای پرداخت‌ها بابت تبلیغات و اینک جبران آن از این محل درست است؟ آیا وزیر پاسخ قانع‌کننده‌ای برای این چرخه سراسر شبهه ناک دارد؟

آدرس غلط دادن به کمیسیون کشاورزی و قوه قضائیه

از همه سوال برانگیزتر این است که چرا در کمیسیون کشاورزی و حتی در حضور ریاست محترم قوه قضائیه آدرس غلط داده می‌شود و ناگهان درختان زیتون‌در طرح طوبی نر می‌شوند تا شاید افکار منحرف شود.
 
آیا قوه قضائیه قصد ورود به پرونده میوه شب عید و مازاد برگشتی حدودا ۵۰ درصدی را ندارد؟ آقای اژه‌ای، سازمان بازرسی را دور زده اند یا اینکه خدای ناکرده؟

جالب‌تر این که دستور وزیر و تأکید ایشان حتی تا ۴۵روز بعد هم زیر پا گذاشته می‌شود و وزیر هم به آن اعتراض نمی‌کند و اجازه می‌دهد این روند فروش پرتقال به قیمت چهار هزار و ۸۰۰تومان که برای دولت بیش از ۲۰هزار تومان تمام شده، همچنان (حتی تا همین امروز) ادامه یابد.

ضرورت طرح سوال مجلس از وزارت جهاد کشاورزی

پیشنهاد می‌شود با توجه به بی‌انضباطی‌های مالی و سوء‌مدیریت‌هایی که در سازمان مرکزی تعاون روستایی و اتحادیه مرکزی و توسط مدیران ارشد و مشاورین ارشد در بحث زعفران، خرما و اینک فاجعه بزرگ چند صد میلیارد تومانی میوه خرید شب عید صورت گرفته مجلس با طرح سوال خود رانت‌ها و مبادلات پولی، ارزی و حتی ارز دیجیتال را پیگیری کند. شاید بخشی از حقوق بیت المال زنده شود.

فقط حیف و میل بیت المال

در خاتمه هر مسئولی از وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند به سوالات ما پاسخ دهد؛ زیرا نه سازمان تعاون روستایی و نه اتحادیه مرکزی به عنوان مباشر طرح حاضر به پاسخگویی رسمی و ارائه آمار بر مبنای درخواست رسانه‌ها و در جهت اقناع افکار عمومی نیستند.

سوالات این است که واقعاً باقی مانده میوه تنظیم بازار کشور چه مقدار بوده و چرا با جدول میزان باقی مانده در سرخانه‌های مختلف اعلام نمی‌شود و فروش کنونی به دو شخص معین که از خوبی روزگار خودشان نیز تامین کننده میوه بوده اند چه مفهومی دارد؟ آیا قرار است از جیب ملت این رقم چند میلیارد تومانی (ضرر) برداشت شود؟

‌این اظهار نظر‌ها در حالی است که اکنون میوه‌ای را که حدود ۱۴هزار تومان خریداری و با هزینه‌های تبعی ۲۰هزار تومان تمام شده، احتمالاً از حاشیه بازار استان آذربایجان غربی جمع آوری و به صورت عمده در تهران و در سردخانه مورد قرارداد سازمان و اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی روستایی تخلیه شده است.

صادرات به عراق هم محقق شد، اما…

پیش بینی ریاست سازمان مرکزی سرانجام برای صادرات باقی مانده محصول به عراق ظاهراً درست درآمد و این صادرات در حال انجام است؛ البته با این تفاوت که صادرات توسط همان خریداران و دلالان انجام می‌پذیرد، نه سازمان، تا پرتقالی را که سازمان هر کیلو چهار هزار و ۸۰۰ تومان به دلال فروخته، آن‌ها با قیمت ۱۰هزار تومان به عراق صادر کنند؛ لذا لازم است یک بار دیگر سخنان نماینده محترم سازمان میادین در مناظره صدا و سیما را ببینیم که وقتی از سوی مدیرعامل سازمان «دلال» خطاب شد، پاسخی داد که دقیقاً پیش‌بینی امروز بود.

مستندات را افشا می‌کنیم

پیشنهاد می‌شود کارشناسان سازمان تعاون روستایی و علاقه‌مندان به پیگیری این موضوع مجدداً مناظره ریاست سازمان مرکزی تعاون روستایی، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران و مدیر مرتبط با میدان مرکزی را ببینند و قضاوت کنند.

گفتنی است مستندات مطالب گفته شده در اختیار این رسانه است و در صورت ارسال تکذیبیه از سوی سازمان تعاون روستایی وظیفه خود می‌دانیم با ذکر دلیل و افشای حاشیه ها، برخی هدایا و… منتشر کنیم تا در سکوت مطلق وزیر و نگاه کردن به روال خرید و فروش و مبادله، مخاطبان خود قضاوت کنند و تاریخ نیز گواه باشد که ما رسالت رسانه‌ای خود را به جا آوردیم.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از اخبار سبز کشاورزی، تاریخ انتشار:۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، کد خبر:، akhbarsabzkeshavarzi.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین