پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۸۲۱۹
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۸
سخنگویان و مدیران روابط عمومی ها در دولت چه باید بکنند؟ زین پس آنها هم باید به دلیل ترس از برکناری، بیان واقعیت و قضاوت و نظر خود را متوقف کنند؟ یا قبل از آن از وزارت صمت و دفتر رئیس جمهوری اجازه بگیرند؟

شعارسال: سخنگوی بیمه مرکزی به دلیل اظهارنظر متفاوت درباره استیضاح وزیر صمت، برکنار شد.

"مجید مشعلچی" قائم مقام بیمه مرکزی و سخنگوی بیمه مرکزی با اشاره به طلب ۴ هزار میلیارد تومانی صنعت بیمه از خودروسازی گفته بود: "صنعت بیمه باید درخواست استیضاح وزیر صمت را به خاطر بدهی خودروسازان مطرح کند".

سخنگو،‌ طوطی سخنگو نیست

در واکنش به این اتفاق، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در توییتر نوشت: "سخنگوی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از مقام سخنگویی برکنار شد. پیشتر به مدیران وابسته به دولت هشدار داده شده بود، هرگونه ناهماهنگی و مواضع غیرحرفه‌ای در درون دولت، در وهله اول با توبیخ و نهایتا به برکناری منجر خواهد شد. مدیران دولتی توجه کنند".

چند نکته:

۱- هر مقام مسوول در حوزه کاری خود باید و حتما از استقلال حرفه‌ای و کاری برخوردار باشد و این موضوع باید در اظهار نظر و رفتار‌های وی بروز کند. قرار نیست مدیران و مقامات دولت و از جمله سخنگویان، طوطی وار سخنان مقامات بالادستی را تکرار و چشم و گوش بسته از آن‌ها تبعیت کنند. این موضوع درباره سازمان‌هایی مثل بانک مرکزی و بیمه مرکزی از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که به دلیل جایگاه معیار قرار است استقلال بیشتری داشته باشند.

آن‌ها قرار نیست اگر اتفاقی رخ داد چشم‌ها را ببندند و دهان به حمایت و تایید باز کنند. قرار است مسوولان و به ویژه مدیران روابط عمومی و سخنگویان، براساس واقعیت، مسوولیت و تعهد حرفه‌ای اخلاقی گام بردارند و سخن بگویند نه براساس خوشایند مقامات بالادستی یا هم عرض.

۲-، چون وزیر صمت استیضاح شده همه مسوولان بالا تا پایین دولت و نهاد‌های زیرمجموعه باید از ایشان و عملکردشان حمایت یا سکوت کنند تا خدای ناکرده این وزیر حذف نشود؟ بر چه اساسی این رفتار را تجویز می‌کنیم؟ اگر وزیر صمت ناکارآمد و بی‌کفایت باشد چطور؟ اگر وزیر صمت اشتباهات و تصمیات نادرست داشته چطور؟ همه در دولت در برابر این موارد سکوت کنند تا یک مقام حفظ شود؟

۳- مگر بیمه مرکزی یا وزارت اقتصاد زیرمجموعه وزارت صمت هستند؟ بیمه مرکزی نهاد مادر و مستقل است و باید اعتبار خود را حفظ کند. نهادی که تا این حد وابستگی دارد که انتصاب و برکناری سخنگوی آن با امر و نهی خارج از مجموعه انجام می‌شود چگونه می‌خواهد از اعتبار و حیثیت خود دفاع کند. چگونه افکار عمومی و شرکت‌های بیمه باید به مسوولان بیمه مرکزی و سخنگوی بعدی آن اعتماد کنند وقتی سخنگوی قبلی به دلیل بیان یک آمار و یک وضعیت، این چنین برکنار می‌شود.

دیگر سخنگویان و مدیران روابط عمومی‌ها در دولت چه باید بکنند؟ زین پس آن‌ها هم باید به دلیل ترس از برکناری، بیان واقعیت و قضاوت و نظرات خود را متوقف کنند؟ یا قبل از آن از مقامات وزارت صمت و دفتر رئیس جمهوری اجازه بگیرند؟

اگر اتفاق بدی افتاد ... اگر رسوایی روی داد ... اگر عملکرد منفی بود... آیا سخنگویان می‌توانند درباره آن‌ها سخن بگویند و اطلاع رسانی کنند؟ یا اگر سخن بگویند برکنار می‌شوند؟ در این وضعیت، اعتماد عمومی به سخنگویان و روابط عمومی‌ها چگونه خواهد بود؟ مردم و رسانه‌ها چگونه به آن‌ها اعتماد کنند؟

۴. برکناری هر مقام از اختیارات مقام بالادستی است، اما باید در چارچوب منطقی و حقوقی انجام شود؛ درباره آن توضیح داد و قانع کننده باشد. برکناری بدون توجیه و خارج از چارچوب، تنها به اختلال در کار و تضعیف سازمان منجر می‌شود. در داستان برکناری سخنگوی بیمه مرکزی، جایگاه و اعتبار این سازمان نزد افکار عمومی کاهش یافت.

سایت تحلیلی خبری شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت عصرایران، تاریخ انتشار: 9اردیبهشت1402، کدخبر: 888417، www.asriran.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین