پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۶۲۴۶
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۳
رهبر انقلاب در طول سال 95 نکات قابل تاملی را برای حل مشکلات اقتصادی کشور و عبور از بحران موجود بیان نموده‌اند که درصورت عملیاتی شدن این راهکارها وضع جور دیگری می‌شد.

شعار سال: سال 95 روزهای آخر را سپری می‌کند. این سال توسط مقام معظم رهبری باشعار "اقتصاد مقاوتی، اقدام و عمل" نام‌‌گذاری شده بود. قصد داریم در این گزارش به مهم‌ترین نکته نظرات رهبر انقلاب در عرصه اقتصاد و توصیه‌‌های ایشان به مسئولین و مردم بپردازیم.

احیای تولید/توجه به اقتصاد دانش‌بنیان/مبارزه جدی با فساد

(مطرح شده در حرم مطهر رضوی 95.1.1)

  • امروز حدود شصت درصد از امکانات تولید ما تعطیلاست، بعضی‌ها به کمتر از ظرفیت کار می‌کند، بعضی‌ها کار نمی‌کند؛ بایستی ما تولید را زنده کنیم، تولید را احیاء کنیم.
  • مسئولین محترم دولتی باید فعّالیت‌ها و زنجیره‌هایاقتصادی مزیت‌دار کشور را شناسایی کنند و بر آنها متمرکز بشوند؛ بعضی از فعّالیت‌هایاقتصادی در کشور اولویت دارد.
  • به یک چیزهایی احتیاج داریم که از خارج وارد کنیم، مجبوریم اینها را بخریم، اشکالی هم ندارد، لکن توجّه کنیم که این خریدهای ما، قدرت تولید داخلی ما را تضعیف نکند. اینکه ما همه‌چیز را از خارج وارد کنیم و نگاه نکنیم که این خرید ما، این واردات ما چه بلایی سر تولید داخلی می‌آورد خطا است.
  • بخش‌هایی دراقتصادما وجود دارد که مهم و دارای اهمّیت است؛ مثلاً بخش نفت و گاز.این بخشهای حسّاس و مهم،دانش‌بنیان بشود.جوانهای ما،نشان داده‌اند که میتوانند نوآوری کنند، میتوانند ما را از آن سطحی که در فنّاوری داریم بالاتر ببرند.
  • در همه‌ی معاملات خارجی‌، انتقال فنّاوری را شرط کنیم. در قراردادها این را باید بشدّت مورد توجّه قرار بدهند.
  • با فساد مبارزه‌ی جدّی بشود،با ویژه‌خواری مبارزه‌ی جدّی بشود،با قاچاق مبارزه‌ی جدّی بشود.اینها دارد بهاقتصادکشور لطمه میزند و ضررش را مردم میبرند.
  • به صنایع متوسّط و کوچک نگاه ویژه بکنند. الان چندین هزار کارگاه و کارخانه‌ی متوسّط و کوچک در کشور هست؛آن چیزی که در متن جامعه اشتغال ایجاد میکند، تحرّک ایجاد میکند و طبقات پایین را بهره‌مند میکند، همین صنایع کوچک و متوسّط است؛ اینها را تقویت کنند و پیش ببرند.

توجه به تولید داخلی/غربت تولیدات داخلی در فروشگاه های متعلق به حاکمیت(مطرح شده در دیدارکارگران 95.2.8)

تابلو زده‌اند، که در این فروشگاه فقط تولید داخلی فروش می‌شود. بارک‌الله! آفرین بر این انسان باغیرت. نقطه‌ی مقابلش، فروشگاه‌هایی هستند که وقتی انسان وارد می‌شود، هرچه چشم می‌گرداند، تولید خارجی است. متأسّفانه بعضی از این فروشگاه‌ها که فروشگاه‌های بزرگ هم هستند، مربوط به خود دستگاه‌های حکومتی‌اند! چرا این کار را می‌کنند؟ این کار باید زشت شمرده بشود.

"برند" دیگر چیست!/دورمان حصار نکشیده‌ایم ولی تولید داخل اولویت دارد/فروش کالای خارجی ضد ارزش شود(95.2.8)

بنده از این کلمه‌ی «برند» هم خیلی بدم می‌آید. فروش کالای خارجی و مصرف کالای خارجی باید در جامعه به‌عنوان یک ضدّ ارزش شناخته بشود،مگر آنجایی که مشابه داخلی‌اش نیست. آنجایی که مشابه داخلی‌اش نیست، خب بله، اشکالی ندارد؛ ما که دور خودمان حصار نکشیده‌ایم؛ ما با دنیا ارتباط داریم، تعامل داریم، میخریم، میفروشیم؛ ممکن است یک جاهایی هم باشد که تولید داخلی اصلاً به‌صرفه نباشد -از این قبیل هم داریم مواردی را- [واردات‌] اشکالی ندارد. آنجایی که ما تولید داخلی داریم و میخواهیم داشته باشیم و کارگر ما مشغول آن کار است و ارزش افزوده ایجاد میکند، آنجا ما برویم این تولید داخلی را کنار بگذاریم، شبیه این را از خارج بیاوریم با قیمت گاهی چندبرابر و به‌خاطر اینکه این نشان خارجی دارد، نشان فلان کارخانه‌ی معروف فلان کشور اروپایی را دارد، این را مصرف بکنیم، این باید ضدّ ارزش شمرده بشود.

گماردن قوی‌ترین افراد برای نظارت به گمرک(95.2.8)

قاچاق بلای بزرگی است برای کشور؛ قاچاق از واردات دولتی و گمرکی بسیار بدتر است: اوّلاً سلامت جنس معلوم نیست؛ ثانیاً درآمدی از آن عاید دولت نمی‌شود؛ ثالثاً همان اِشکال واردات را دارد که کساد کردن بازار تولید داخلی است. اینها آسیب‌های کوچکی نیست؛ باید با قاچاق به‌طور جدّی مقابله کرد. دستگاه مقابله‌ی با قاچاق را باید خیلی جدّی گرفت؛ قوی‌ترین آدم‌هایمان را باید بگذاریم برای این کار.

خام فروشی نفت،اشتباه محض!(مطرح شده در دیدار با معلمان 95.2.13)

وقتی عادت می‌کنیم که یک ذخیره‌ای را -که در خانه‌ها معمولاً خانواده‌های عاقل و بافکر ذخیره‌هایی نگه میدارند برای خودشان؛ ما هم یک ذخیره‌ی خداداد داریم و آن نفت است- مرتّب دربیاوریم و بفروشیم، بدون ارزش افزوده؛ یک‌وقت این را تبدیلش می‌کنیم به یک چیزی که دارای ارزش افزوده است، خیلی خب، قابل قبول است، امّا نخیر، بدون هیچ ارزش افزوده‌ای،درمی‌آوریم و می‌فروشیم.

اقتدار اقتصادی حلال مشکلات(مطرح شده در دیدار خبرگان 95.3.6)

اگر ما در داخل توانستیم اقتدار اقتصادی به دست بیاوریم، آنها خودشان می‌آیند به دریوزگی، می‌آیند دنبال ارتباط اقتصادی؛ت حریم نمیکنند که هیچ، بلکه ما میتوانیم دیگران را تحریم کنیم.

شرط آمد و رفت هیئت های خارجی

فایده‌ی آمد و رفت هیئت های خارجیباید سرمایه‌گذاری باشد، باید ایجاد تولید باشد،باید در جاهایی که احتیاج داریم به آوردن فنّاوری جدید،فنّاوری جدید باشد؛اینها باید باشد؛ اینها نیست یا کم است.

اقتصاد مقاومتی نباید از دهن بیفتد95.6.3(

با تکرار کلمه‌ی «اقتصاد مقاومتی» گفتمان‌سازی نمی‌شود، نباید کاری کرد که این کلمه حرف را همین‌طور این قدر تکرار کنیم که از دهن بیفتد؛ نه، بلکه با تبیین و توضیح و مانند اینها بیان بشود.

معنای اقتصاد مقاومتی چیست؟(95.8.26)

اقتصاد مقاومتی، یعنی اقتصادی که از درون میجوشد و احتیاج ما را به دیگران کم میکند و استحکام کشور را در مقابل تکانه‌های خارجی افزایش میدهد؛ این معنای اقتصاد مقاومتی است.

سیاست ما درقبال مسئله نفت

وابسته بودن به نفت را باید بتدریج کم کنیم. سیاست نفت و بالا پایین شدن نفت، دست دیگران است؛ نفت مال ما است امّا اختیارش دست دیگران است.

معیار مردم هستند

بیان شاخص‌های کلان خوب است البته اگر آمارها قابل خدشه نباشد، اما به‌هرحال این‌ها در زندگی و معیشت مردم در کوتاه‌مدت و میان‌مدت اثر نمی‌گذارد.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی آناج، تاریخ 28 اسفند 95، کد مطلب: 75757: www.anaj.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین