پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۹۷۵
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹
کتاب گزارش دوازدهمین جشنواره نقد کتاب به کوشش علی علی محمدی و الهه رجبی فر از سوی خانه کتاب منتشر و عرضه شد.

شعارسال: آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره نقد کتاب هفته گذشته به کار خود پایان داد.

در این دوره از جشنواره نقد کتاب، 630 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که طی آن 559 مقاله قابل بررسی بود و وارد چرخه داوری شدند. همچنین از میان 559 مقاله، 209 مورد به مرحله دوم داوری ها راه یافتند.

در این دوره آثار در 16 گروه «کلیات و اطلاع رسانی»، «میراث پژوهی»، «فلسفه، کلام و عرفان»، «علوم تربیتی و روانشناسی»، «دین»، «علوم اجتماعی»، «زبان»، «علوم و فنون»، «هنر»، «ادبیات فارسی»، «ادبیات داستانی»، «شعر»، «ادبیات عربی»، «ایران و اسلام»، «تاریخ و جغرافیا» و «کودک و نوجوان» بررسی شدند.

موسسه خانه کتاب با هدف آشنایی مخاطبان با کم و کیف این دوره از جشنواره نقد کتاب، کتاب «گزارش دوازدهمین جشنواره نقد کتاب» را منتشر کرده است.

مجید غلامی جلیسه مدیرعامل موسسه خانه کتاب در مقدمه این اثر چنین بیان کرده است: «از جمله تاثیرگذارترین عوامل کیفیت بخشی به کتاب های منتشر شده، نقد کتاب است. در نقد کتاب دو تأثیر عمده کاملاً محسوس است؛ اول بازدارندگی از نگارش بد و دوم استانداردسازی و کیفیت بخشی در نگارش های بعدی. منتقد با نگارش های خود نوعی احساس نبود امنیت برای نگارش های ناپخته و بد ایجاد خواهد کرد و این اتفاق باعث می شود که هر نویسنده ای در ابتدای امر وقتی قلم به دست می گیرد و اقدام به نگارش اثری می نماید، بداند که به هر روی، اثرش در معرض نقد منتقدان قرار خواهد گرفت.

« از این روی با دقت بیشتری اقدام به تالیف، تصحیح و یا ترجمه اثری می کند. این در حالی است که همین عامل در حوزه نشر نیز دست و دل ناشران آثار را می لرزاند. بر همین اساس هنگام چاپ اثر کمال دقت در انتخاب و انتشار را به خرج خواهند داد. شخصاً معتقدم به دلیل انتشار نیافتن نقد و پرداختن به نقد کتاب طی یک دهه گذشته است که حجم انبوهی از کتاب سازی ها صورت گرفته است...»

مدیر عامل موسسه خانه کتاب در بخش دیگر مقدمه این اثر از دیگر مزیت نقد به استاندارد سازی و آموزش نگارش خوب اشاره کرده و چنین توضیح داده است: «منتقدان با نگاه تیزبین و موشکافانه خود و با جراحی و کالبدشکافی اثر مورد نقد این امکان را هم به نویسنده هم به خواننده می دهند که با فراز و فرود اثر آشنا شده و خوب و بد اثر را دریابند و از همین حیث با اسلوب تألیف خوب آشنا شوند. نویسنده درمی یابد که در آثار بعدی خود چه نکات و ملاحظاتی را باید به کار بندد و خواننده نیز در سیر مطالعاتی خود ملتفت خواهد شد که چه اثر یا آثاری را باید بخواند و یا به چه شکل باید مورد توجه قرار دهد.»

سیدحسن اسلامی اردکانی دبیرعلمی دوازدهمین جشنواره نقد کتاب نیز در بخش «سخن سردبیر» چنین بیان کرده است: «کار منتقدان، هر چند ظریف و سنجیده، غالباً رنجاننده است و نویسندگان در بهترین حالت با ناقدان کنار می آیند، اما معمولاً از آن ها استقبال نمی کنند. دشواری کار نقد و ناقدان همین است. در حالی که همه به اعتبار و ارزش نقد وقوف دارند و آن را می ستایند، در عمل کمتر سینه گشاده ای در برابر نقد دارند.»

«به همین سبب، معمولاً با نقد و ناقدان دوگانه رفتار می شود؛ به شکل کلی کارشان ستوده و غالبا به «اما»یی درشت ـ در سطح فردی اعتبارشان به چالش گرفته و گاه انکار می شود.»

«جشنواره هایی از این دست، گامی است کوتاه در جهت غلبه بر این دو گانگی و تقویت فرهنگ نقد و نقادی و به کرسی نشاندن اعتبار آن در عمل. هنگامی که از منتقدان مشخص و به دلیل آثار معین آن ها تجلیل می کنیم، ارزش کارشان را به رسمیت شناخته ایم و از کوشش قلمی آن ها اندکی سپاسگزاری کرده ایم.»

کتاب «گزارش دوازدهمین جشنواره نقد کتاب» از بخش های «نمایه مقالات ارسالی»، «نمایه مقالات ارسالی، تارنماها، وبلاگ ها و پایگاه های خبری»، «نمایه مقالات راه یافته به مرحله دوم داوری»، «جدول آماری مقالات ارسالی و راه یافته به مرحله دوم داوری»، «نمایه آثار برگزیده و شایسته قدردانی» و «معرفی مقالات برگزیده و شایسته قدردانی و پدیدآورندگان آنها» تشکیل شده است.

در کتاب «گزارش دوازدهمین جشنواره نقد کتاب» با شمارگان 500 نسخه، در 180 صفحه، به بهای 150 هزار ریال از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 5دی1394، کدخبر: 81894718: www.irna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین