پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۸۵۰۸۶
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۹
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: بر اساس مطالعاتی که در استان انجام شد، میزان هپاتیت C در استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.
شعارسال: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: بر اساس مطالعاتی که در استان انجام شد، میزان هپاتیت Cدر استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

دکتر اورنگ ایلامی در کارگاه دو روزه تدوین برنامه جامع سلامت استان افزود: طبق مطالعاتی که در سال ۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ انجام شد مسائل اجتماعی و فرهنگی در روند افزایشی هپاتیت c نقش داشتند.

وی بیان کرد: استفاده از سوزن مشترک در خالکوبی سنتی و ختنه‌های غیربهداشتی جز رفتارهای فرهنگی بوده که موجب افزایش این بیماری شده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، منشا بسیاری از بیماری ها را رفتاری، اجتماعی و فرهنگی، عنوان و خاطرنشان کرد: حوزه معاونت اجتماعی در بهبود اصلاح سلامت افراد جامعه، فعالیت های اجتماعی و برون بخشی در اهداف سلامت می تواند نقش موثر داشته باشد.

ایلامی ضمن ابراز نگرانی از آمار مصرف نمک در استان تصریح کرد: میزان نمک دریافتی هر فرد طبق استاندارد حداکثر کمتر از ۶ گرم در روز بوده که با مطالعات انجام شده، این میزان مصرف در استان حدود ۱۲ گرم است.

وی ادامه داد: استفاده از نمک به عنوان نگهدارنده مواد غذایی در موادی مانند نان، گوشت های بسته بندی شده، کباب ها و فست فودها از جمله دلایل مصرف بالای نمک در استان است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، میزان تحرک بدنی در استان در بیش از ۹۲ درصد از افراد کمتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته عنوان و بیان کرد: کم تحرکی، عادات نامناسب غذایی و استفاده بیش از حد نمک، شکر و چربی، موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود.

ایلامی با اشاره به اینکه برنامه ایراپن جهت ارزیابی این عوامل خطر و میزان خطرسـنجی سکته های قلبی و مغزی در حال اجرا است، تاکید کرد: این برنامه به طوری است که افراد بالای ۳۰ سال با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی، خانه های بهداشت و با انجام خطر سنجی و آزمایشات رایگان می توانند از میزان احتمال بروز سکته قلبی و مغزی در خود طی ۱۰ سال آینده مطلع شوند.

وی تصریح کرد: بهبود استانداردهای زندگی در کاهش ابتلا به بیماری های غیر واگیر تاثیرگذار بوده به طوری که یکی از استاندارد های زندگی تغذیه سالم است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: در گذشته بیماری سل و "کالا آزار" در استان ما شیوع بالایی داشته، اما خوشبختانه هم اکنون ریشه کن شده است.

ایلامی یکی از دلایل ریشه کن شدن بیماری کالا آزار در استان را بهبود کیفیت زندگی مردم عنوان و خاطرنشان کرد: در گذشته تهویه و نور نامناسب و زندگی در خانه های گلی و زندگی کردن چندین نفر در یک اتاق از جمله دلایل ابتلا به بیماری کالا آزار بوده است.

وی ادامه داد: امروزه بسیاری از بیماری ها که در نظام سلامت پیگیری می شود، مولفه های اجتماعی و فرهنگی دارند، که به این بیماری ها بیماری های رفتاری می گویند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد همچنین محصولات تراریخته، سموم باقی مانده مواد غذایی و آنتی بیوتیک های بی رویه در فرآورده های دامی را از عوامل تهدید کننده سلامت در جامعه برشمرد و گفت: دانشگاه های علوم پزشکی به همراه وزارت جهاد کشاورزی و سایر ارگان های ذیربط، برنامه ای را برای بررسی سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی در مواد غذایی در دستور کار قرار دادند.

ایلامی اضافه کرد: حداقل ۳۰ محصول کشاورزی، نمونه برداری و ضمن بررسی میزان سم باقی مانده در آنها به ارگان های ذیربط جهت مداخله گزارش داده می شود.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 17 مهر 1396، کدخبر: 96071709055، www.isna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین