پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۹۰۵۶۷
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۵
بي‌شك برای احیای این دریاچه باید ابتدا دید که چه عاملی زمینه‌ساز این بحران شده و سپس برنامه‌ریزی‌های لازم برای احیا را در دستورکار قرار داد.
شعار سال: یوناتن بت کلیا در روزنامه قانون نوشت: بي‌شك برای احیای این دریاچه باید ابتدا دید که چه عاملی زمینه‌ساز این بحران شده و سپس برنامه‌ریزی‌های لازم برای احیا را در دستورکار قرار داد.
بحث خشک شدن دریاچه ارومیه، سال‌های بسياري دغدغه دولت و نمایندگان مجلس ‌شده‌است. در این میان بیش از همه نمایندگان استان آذربایجان غربی، تلاش‌های لازم را برای اعمال فشار به دولت برای احیای این سرمایه ملی انجام می دهند.
از طرفی نيز وزیر قبلی نیرو در کنار این نمایندگان هر آنچه را در توان داشته، برای احیای این دریاچه انجام داده ولی متاسفانه هنوز این موضوع به سرانجام خوبی نرسیده‌است.
باید گفت که در بحث‌هایی که در نشست‌های وزیر جدید نیرو انجام شده به موضوع خشک‌شدن دریاچه ارومیه توجه ویژه‌ای شده و برنامه‌های راهبردی فراواني برای احیای این دریاچه نمکی در دست اجراست.
یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که در این زمینه مورد توجه قرار دارد، توجه به کانال‌کشی و ورود آب از نقاط مختلف به دریاچه ارومیه است.
اما باید گفت که با توجه به بارش‌های کم، این دریاچه در سالیان گذشته وارد فاز نابودی شده و اكنون در حال خشک شدن است. بنابراین به نظر می‌رسد که در ابتدا باید الطاف‌الهی یا همان بارش برف و باران شامل حال این دریاچه شود و در کنار آن نیز دولت و مجلس در برنامه‌های راهبردی خود برای احیای این دریاچه تلاش کنند. به نظر من، یکی از راهکارهای مفید برای احیای دریاچه ارومیه استفاده از تکنولوژی ابرهای مصنوعی است.
راهکارهایی که هم اکنون در کشورهای پیشرفته جهان در حال به کارگیری است و به نظر می رسد که اگر در ایران نیز توان دستيابی به این تکنولوژی فراهم شود، می‌توان به احیای دریاچه ارومیه بیشتر امیدوار بود. یکی ديگر از عوامل بحراني شدن وضعيت درياچه نيز، بحث حفر چاه‌های عمیق زیرزمینی و استفاده بی رویه از آب دریاچه در کنار کمبود بارش‌ها بوده است.
پس به نظر می رسد که باید با نظارت بر کشاورزی این استان از حفر چاه‌هاي عمیق و غیرمجاز نيز جلوگیری کرد.
اگر دریاچه احیا نشود، شاید نزدیک به 10 استان در کشور، درگیر مشکلات تنفسی و ریزگردهای ناشی از خشک شدن این دریاچه شوند.
باید گفت که در حال حاضر این موضوع، یکی از دغدغه های اصلی نمایندگان استان‌های آذربايجان غربی و شرقی است و فشارهای فراواني از سوی این مسئولان به دولت وارد می‌شود تا بحث احیای دریاچه در اولویت اقدامات دولتی باشد.
همان‌گونه كه در بالا نيز به آن اشاره كردم، بیشتر این پیگیری‌ها از سوی نمایندگان شهر ارومیه است؛ بر همین اساس نمایندگان استان آذربایجان غربی در نشست‌های تخصصی با وزیر قبلی و جدید نیرو و حتی ريیس‌جمهور، پیگیر این موضوع هستند.
به نظر من نمایندگان این استان‌ها باید با پیشنهاد طرح استفاده از ابرهای باران‌زا در مجلس، برای این کار، اقدام اساسی انجام دهند. مردم بايد بدانند كه همه دست به دست یکدیگر داده‌اند تا هر چه زودتر، مساله احیای دریاچه را نهایی کنند.
عيسي کلانتری به عنوان رييس‌سازمان محيط‌زيست در نشستی که هفته قبل با نمایندگان استان‌ها داشت، بر این نکته تاکید کرد که احیای دریاچه ارومیه را به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف خود در نظر داشته باشند.
اما هنوز اطلاعات فراواني از برنامه‌های آقاي کلانتری برای احیای دریاچه مشخص نشده و به نظر می رسد که بعد از اربعین با برگزاری نشست‌های ویژه بین نمایندگان استان‌ها از جزيیات برنامه ایشان رونمایی خواهد شد. فراموش نشود كه در حال حاضر یکی از برنامه‌های دولت این است که نمایندگان حق استیضاح و بازخواست از وزرا و سایر مسئولان را داشته باشند.
بر همین اساس اگر ضعفی در برنامه‌های کلانتری نیز وجود داشته باشد، بي‌شك مورد استیضاح نمایندگان مجلس قرار خواهد گرفت.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت برترین ها، تاریخ انتشار 13 آبان 96، کد مطلب: ۶۲۵۵۹۷، www.bartarinha.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین