پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۹۳۰۶۲
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۶
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: در موضوع عرضه قلیان، برخورد با واحد‌های صنفی فاقد مجوز اولویت دارد.

شعار سال: جعفری دولت آبادی در سومین جلسه دادستانی تهران با موضوع آسیب های اجتماعی به دیدگاه های متفاوت در سطح جامعه و مسئولان در موضوع قلیان اشاره کرد و افزود: اولویت در برخورد با واحد های صنفی فاقد مجوز است و لذا پلیس در مورد رستوران ها و کافی شاپ های عرضه کننده قلیان مکلف به برخورد است؛ مگر اینکه از برخی نهاد ها مانند سازمان میراث فرهنگی مجوز داشته باشند.

وی گفت:: هم چنین قهوه خانه دارانی که دارای مجوز عرضه قلیان هستند، با اقدامات قضایی و پلیسی مواجه نخواهند شد.

اجتناب از اتخاذ شیوه های مختلف در اجرای قانون منع استعمال مواد دخانی در اماکن عمومی، راهکار دادستان تهران در مقابله با این آسیب بود.

وی با اشاره به عملکرد های متفاوت در استان های مختلف کشور افزود: در برخی استان ها به شدت با موضوع مقابله می شود، اما اجرای این قانون در برخی استان ها معطل مانده است.

جعفری دولت آبادی با تاکید به اینکه در مقولات فرهنگی گاه لازم است مقاومت و ایستادگی کرد افزود: نباید با برخی استدلال های فاقد مبنا، حوزه های فرهنگی را به سمت آسیب سوق داد؛ نه شدت و حدت در برخورد ها و نه رها کردن به طور کامل.

دادستان تهران در تبیین آسیب های ناشی از متروک ماندن قوانین مرتبط با حوزه فرهنگ، افزود: اگر هر قانونی در حوزه فرهنگ متروک شود و به مسامحه برگزار شود، نتیجه آن است که امتیاز داده می شود، اما نفعی عاید نمی شود لذا هر چه در حوزه فرهنگ عقب نشینی شود، اوضاع روز به روز بدتر خواهد شد.

جعفری دولت آبادی اقدام در حوزه های فرهنگی را مستلزم برنامه ریزی دانست و افزود: تدریج در مبارزه فرهنگی اثر دارد لذا ضروری است اجرای طرح های مصوب متوقف نشود.

وی به مشکل منطقه فرحزاد و رستوران های این منطقه اشاره کرد و در خصوص عدم انطباق حوزه قضایی و انتظامی در این منطقه اظهار داشت: از مشکلات موجود آن است که بخشی از این منطقه از نظر قضایی تحت مدیریت ناحیه دو دادسرا (سعادت آباد) قرار دارد، اما از نظر انتظامی، مربوط به پلیس شمیران است؛ لذا لازم است فرماندهی پلیس تهران مشکل را به نحوی هماهنگ و مدیریت کند.

تاکید دادستان به لزوم توجه به اقدامات پیشگیرانه

دادستان تهران گفت : به کسی که فاقد مجوز برند است، اجازه افتتاح واحد صنفی داده نشود.

جعفری دولت آبادی با موضوع آسیب های اجتماعی بر ضرورت پرداخت به علل آسیب های اجتماعی اشاره کرد و افزود : تشکیل این جلسات، پرداختن به عللی است که رفع آن ها در حیطه کاری دستگاه ها است؛ به عنوان مثال توقیف خودروهای حامل زنان بی حجاب در حوزه اقدامات قضایی و پلیس است و لذا لازم است پلیس همه ماهه گزارشی در خصوص تعداد خودروهای توقیف شده از این بابت ارائه دهد و اطلاع رسانی نسبت به آن ها، از این جهت که متخلفین متوجه شوند چنین اقداماتی با واکنش رسمی مواجه می شود، بازدارنده است.

نکته دیگری که دکتر جعفری دولت آبادی در اجرای مصوبات بر آن تاکید کرد ، توجه به اقدامات پیشگیرانه بود.

وی با اشاره به ماده 113 قانون برنامه ششم توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که مقرر نموده به منظور پیشگیری از وقوع جرم با هدف کاهش ده درصدی سالانه آمار مجرمان، قوه قضاییه مکلف است با استفاده از ظرفیت های تمامی دستگاه های اجرایی و بهره گیری از مشارکت اجتماعی مردم و سازمان های مردم نهاد و مراکز علمی و پژوهشی کشور نسبت به تهیه و تدوین برنامه جامع پیشگیری از وقوع جرم و ارتقاء سلامت اجتماعی با رعایت قوانین مربوط تا پایان سال اول اجرای قانون برنامه اقدام کنند . هم چنین قوه قضاییه را مکلف کرده است حداکثر تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه، با پیشگیری و کاهش جرم، دعاوی و اختلافات، نسبت به شناسایی عوامل موثر در بروز دعاوی و جرایم به تفکیک در حوزه های قضایی هر استان اقدام و پس از بررسی جامع پژوهشی، لوایح مورد نیاز را تهیه و با رعایت اصل 74 قانون اساسی به مجلس تقدیم کند .

وی گفت :قانون گذار به این نتیجه رسیده که علل آسیب ها در فقدان اقدامات پیشگیرانه است و به عنوان مثال در مساله بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، یکی از علل تشکیل پرونده های قضایی، اعطای تسهیلات کلان خارج از ضوابط قانونی به بدهکاران بانکی است.

مثال دیگر دادستان در اهمیت پیشگیری در خصوص واحدهای صنفی، مرتبط با به برندهایی است که فاقد مجوز هستند و ضرورت دارد به کسی که فاقد مجوز برند است، اجازه افتتاح واحد صنفی داده نشود.

دادستان تهران از دستگاه های اجرایی و انتظامی عضو جلسه خواست در مقابله با آسیب های اجتماعی ، تمرکز خود را به عللی معطوف دارند که مرتبط با وظایف آن هاست و ورود به دیگر علل که نیازمند اقدامات از طریق دیگر است و برنامه ریزی طولانی مدت را می طلبد، از حوزه بررسی جلسات دادستانی خارج دانست.

وی به نهاد مجازات جایگزین در قوانین مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری جدید که هر دو مصوب سال 1392 می باشد را از راهکارهای پیشگیری از تکرار جرم دانست که در حیطه کاری مراجع قضایی است و افزود : یکی از راه های پیشگیری از تکرار جرم، الزامی کردن آموزش برای افراد است و به عنوان مثال با استفاده از این ظرفیت می توان کسی را که به علت ارتکاب جرم های سبک تحت تعقیب قضایی قرار گیرد، ملزم به طی کردن دوره آموزشی کرد تا از تکرار آن پیشگیری شود.

جعفری دولت آبادی اقدام پیشگیرانه که در زمره اختیارات پلیس است، «تذکر» و ارسال پیامک دانست و هم چنین بر وظیفه رسانه ها به ویژه سازمان صدا و سیما بر امر «آموزش و اطلاع رسانی» تاکید کرد.

نکته دومی که مورد نظر دادستان تهران قرار گرفت، اهتمام اعضای جلسه در اجرای مصوبات و ارائه گزارش عملکرد بود و در این راستا از پلیس خواست گزارش مربوط به جمع آوری تجهیزات دریافت از ماهواره و توقیف خودروهای متخلف ماهیانه اعلام شود.

وی افزود: اطلاع رسانی از طریق اعضا پیرامون مصوبات جلسه ضروری بوده و واجد آثار پیشگیرانه است.

تمرکز بر اقدامات ایجابی و اکتفا به اقدامات واکنشی در حد ضرورت، توصیه دیگر دکتر جعفری دولت آبادی به اعضای جلسه بود که در توضیح آن اظهار داشت: آموزش به افراد که در زمره وظایف دستگاه های فرهنگی است، از اقدامات ایجابی مفید است. پلیس نیز در این امر سهیم است و توجه کند که عمق اقدامات مقابله ای باید در حد ضرورت باشد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری خبرلند، تاریخ انتشار 24 آبان 96، کد مطلب: 802640، www.khabarland.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین