
شعار سال: رئیس اداره آموزش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به مشکلات موجود در این اداره کل گفت: کمبود نیروی توانبخشی از دیگر مشکلات این حوزه محسوب میشود.
سهیلا فریقی امروز اظهار کرد: آموزش و پرورش کودکان با نیازهای ویژه به دو صورت آموزش مستقیم به صورت آموزش در مدارس استثنایی و آموزش تلفیقی و فراگیر اتفاق میافتد.
وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جاری یک هزار و 880 دانشآموز با نیازهای ویژه تحصیل میکنند، گفت: این دانشآموزان در گروههای جسمی – حرکتی، نیازهای ویژه، آسیب شنوایی، ناتوانیهای بینایی، اختلال یادگیری و دیرآموزان به صورت تلفیقی و فراگیر و مدارس پذیرا مشغول به تحصیل هستند.
رئیس اداره آموزش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه 900 دانشآموز با نیازهای ویژه از جمله آسیبهای بینایی، شنوایی، عقبافتادگیهای ذهنی، اوتیسم و دارای چند معلولیت مشغول به تحصیل هستند، گفت: این دانشآموزان در 23 مدرسه استثنایی استان زنجان مشغول به تحصیل هستند.
فریقی با اشاره به اینکه در استان زنجان 27 کلاس ضمیمه نیز برای تحصیل دانشآموزان استثنایی در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: این کلاسها در حقیقت آموزش مستقل محسوب میشود که در مناطق روستایی و شهرستانهای کوچک با توجه به جمعیت کم دانشآموز استثنایی امکان برقراری مدارس استثنایی وجود ندارد، دایر میشود.
وی با بیان اینکه نیروی انسانی برای آموزش و پرورش استثنایی و توانبخشی یک ضرورت است، گفت: برای قرار گرفتن دانشآموزان استثنایی زیر پوشش با وجود شناسایی 100 درصدی نیازمند نیروی انسانی، فضای آموزشی و تجهیزات هستیم.
رئیس اداره آموزش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به کمبود نیرو در بخش اداره آموزش استثنایی استان زنجان بیان کرد: کمبود نیروی انسانی به ویژه در بخش توانبخشی بسیار احساس میشود.
فریقی با اشاره به کمبود 27 نفر نیروی توانبخشی در استان زنجان، تصریح کرد: این افراد در بخشهای گوناگون چون گفتاردرمانی، کاردرمانی و رفتاردرمانی باید فعال شوند تا کمبودهای نیرو در این بخشها رفع شود.
وی با بیان اینکه فضای آموزشی، آموزش استثنایی برای تحصیل این دانشآموزان مناسبسازی نشده است، خاطر نشان کرد: مدرسه پذیرا نیز جزو مدارس عادی بوده که با توجه به نیاز برای دانشآموزان دارای آسیب در نظر گرفته شده است.
رئیس اداره آموزش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه آرزوی ما مناسبسازی همه فضاهای آموزشی است، افزود: این مناسبسازی میتواند به آموزش تلفیقی و فراگیر منجر شود.
فریقی با اشاره به اینکه مناسبسازی منحصرا مربوط به دانشآموزان با نیازهای ویژه نیست، گفت: هر دانشآموز با شرایط ویژهای نیز در برههای از زمان ممکن است به این خدمات نیاز پیدا کند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 30 اردیبهشت 1397، کدخبر: 13970230000165 ، www.farsnews.com
ا.ح75
م.ص76