پایگاه خبری تحلیلی شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۹۶۴۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۱
نماینده مردم گرگان در مجلس در حالی وعده داده مسیر روستای زیارت به آبشار را آسفالت می‌کند که به گفته مسئولان نه تنها این طرح مصوبه و اعتبار ندارد؛ بلکه شرایط زمین‌خواری را هموار می‌کند.

شعارسال: نماینده مردم گرگان در مجلس در حالی وعده داده مسیر روستای زیارت به آبشار را آسفالت می‌کند که به گفته مسئولان نه تنها این طرح مصوبه و اعتبار ندارد؛ بلکه شرایط زمین‌خواری را هموار می‌کند. بر اساس اسناد سازمان میراث فرهنگی، روستای ییلاقی زیارت به‌عنوان یکی از ۱۰ روستای دارای بافت با ارزش تاریخی معرفی و با شماره ۵۰۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است؛ اما این روستای ییلاقی سال‌هاست دستخوش ساخت‌وسازهای غیرقانونی شده که جلوه‌های طبیعی آن را از بین برده است. اکنون از بافت بکر و منحصربه‌فرد روستا فقط ویلاهای چند هزار متری و ساختمان‌های سر به فلک کشیده دیده می‌شود؛ اگرچه از سه سال پیش پیگیری مقطعی مصطفی حقی دادستان پیشین مرکز استان گلستان در برخورد با متخلفان سازنده، قلع و قمع غیرمجاز موجب دلگرمی منتقدان شد؛ اما ادامه‌دار نبودن برخوردهای قانونی منجر به دست‌اندازی‌ مجدد به عرصه‌های طبیعی این روستا شده است. از ویلاسازی‌های غیرمجاز که بگذریم، طی چند روز گذشته زمزمه وعده آسفالت جاده زیارت تا آبشار توسط یکی از نمایندگان حوزه گرگان و آق‌قلا در مجلس دوباره صدای اعتراض مخالفان را نسبت به کم‌توجهی مسئولان به این منطقه ییلاقی بلند کرده است. مخالفانی که معتقدند آسفالت کردن این جاده به‌مثابه نابودی کامل زیارت و دست‌اندازی بیش‌تر زمین‌خواران تا از بین بردن کامل طبیعت روستا است. تخلف ساخت و سازهای غیرمجاز در حالی رو به فزونی گذاشت که دستگاه‌های متولی از نظارت بر تخلفات سازه‌ای در این روستا چشم‌پوشی کرده‌اند، به‌طوری که سال ۹۴ عباس رجایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس درباره برخورد با متخلفان در منطقه ییلاقی زیارت به صراحت اعلام کرده که رد پایی از دولتی‌ها در این‌گونه ساخت و سازها به‌چشم می‌خورد و برخی دستگاه‌های دولتی با زمین‌خواران تبانی کرده‌اند. حالا نماینده مردم گرگان و آق‌قلان در حالی وعده پیگیری و به سرانجام رسیدن آسفالت جاده زیارت تا آبشار را در صفحه شخصی خود در فضای مجازی منتشر کرده است که به گفته مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان، تصمیم‌گیری آسفالت این جاده در حیطه اختیارات نمایندگان نیست.

مجوزی در داخل بافت صادر نخواهد شد

ولی‌الله زمانی‌نژاد گفت: با توجه به این‌که اجرای آسفالت روستای زیارت تا آبشار باید از داخل روستا بگذرد، چنانچه مسیر این آسفالت مرتبط به داخل بافت روستا باشد، این اداره کل مجوزی برای آن صادر نخواهد کرد. وی افزود: طرح هادی روستای زیارت در سال ۹۱ تصویب شد و از سمت پل تا امامزاده زیارت داخل طرح هادی قرار دارد، به‌همین دلیل مسئولان نمی‌توانند وعده آسفالت محدوده‌های خاکی داخل بافت را بدون هماهنگی و دریافت مجوزهای لازم به مردم روستا بدهند. زمانی‌نژاد ادامه داد: مسیرهای خاکی خارج از بافت روستا در حیطه تصمیم‌گیری این اداره کل نیست و دستگاه‌های چون منابع طبیعی، امور اراضی و محیط زیست می‌توانند به این مسأله واکنش نشان دهند. مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان تصریح کرد: بی‌شک آسفالت جاده زیارت تا آبشار بدون دخالت در حوزه بافت روستایی ممکن است تبعاتی چون افزایش زمین‌خواری و ساخت‌وسازهای غیرمجاز را به‌همراه داشته باشد. زمانی‌نژاد با اشاره به این‌که از چند سال پیش باید جلوی ساخت‌وسازهای زیارت گرفته می‌شد، افزود: شیب زمین، افزایش تراکم‌ها و نوع ساخت‌وسازها باید قبل از معضل افزایش سازه‌های غیرقانونی در نظر گرفته می‌شد که به علت کم توجهی برخی دستگاه‌های اجرایی، امروز با تراکم‌های بالای شش طبقه در این منطقه ییلاقی مواجهیم و وقوع ناگهانی سیلاب‌ها و رانش زمین تهدیدی جدی برای زیارت محسوب می‌شود. وی بیان کرد: چنانچه بخش‌های خارج از طرح هادی روستا در دست بنیاد مسکن بود بی‌شک مجوز آسفالت آن بدون کار کارشناسی صادر نمی‌شد. زمانی‌نژاد افزود: در حال حاضر منطقه ییلاقی زیارت به‌دلیل کم توجهی آسیب جدی در حوزه تجاوز به منابع طبیعی دیده و مشکلاتی نظیر کم شدن آب چشمه‌ها و برخی مشکلات زیست‌محیطی گریبانگیر آن شده است. وی ادامه داد: با اجرای طرح آسفالت ممکن است این روند شکل دیگری به خود بگیرد و شرایط روستا وخیم‌تر از وضعیت فعلی شود.

منابع طبیعی دخالتی در آسفالت زیارت ندارد

مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان هم با بیان این‌که طرح آسفالت جاده روستای زیارت تا آبشار در حیطه اختیاری این اداره کل نیست، گفت: دستگاه‌های متولی باید در این حوزه تصمیم‌گیری کنند و چنانچه احساس شود عرصه‌های منابع طبیعی به خطر افتاده است به آن ورود خواهیم کرد. ابوطالب قزلسفلو با انتقاد از وعده نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس افزود: بررسی ابعاد این موضوع دست همه مدیران متولی استانی و شهرستانی است تا از آسیب دیدگی بیش‌تر به این روستا جلوگیری کنند.

وعده بدون امکان‌سنجی نابودی زیارت را رقم می‌زند

به سراغ مسئولان استانداری گلستان رفتیم تا شاید بتوانیم جزئیاتی از وعده نماینده مجلس را از طریق این دستگاه مطلع شویم؛ اما تمام مدیران مرتبط و غیرمرتبط با حوزه از این طرح اظهار بی‌اطلاعی کردند. یکی از مدیران کل که انتقاد فراوانی نسبت به این وعده داشت و خواست نامی از او برده نشود، گفت: تصمیم‌گیری آسفالت این روستا تا آبشار در حیطه دهیار نیست و دستگاه‌های متعددی باید موافقت خود را نسبت به این مسأله اعلام کنند. وی افزود: کشیده شدن جاده فقط نیاز مند آسفالت نیست و اقداماتی چون گارد ریل محافظ، چراخ‌کشی و تدابیری چون سنجش حریم جاده هم برای آن لازم است. این مسئول با بیان این‌که با اجرای این طرح عملاً دست زمین‌خواران بیش‌تری به زیارت باز خواهد شد، گفت: بهتر است مسئولان به‌جای وعده برای اجرای آسفالت کامل زیارت، برای روستاییان و دهیاران این مسأله را توضیح می‌دادند که اجرای چنین طرحی بدون بررسی ابعاد همه‌جانبه تخریب بیش‌تری را متوجه روستا خواهد کرد. وی ادامه داد: در حال حاضر زیارت به‌دلیل ساخت‌وسازهای بی‌رویه و غیرقانونی با مشکلاتی چون کمبود برق و آب مواجه شده و بسیاری از ویلاهای غیرمجاز به‌علت نداشتن پایان کار، دارای کنتور آب و برق نیستند و این به آن معنی است که این افراد به راحتی از منافع ملی و سهم روستاییان استفاده کرده و بابت آن هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند. وی افزود: هنوز مشخص نیست که چرا دستگاه‌هایی چون اداره برق و آب روستایی تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نداده‌اند و با آن‌که ساخت‌وسازها را غیرمجاز اعلام می‌کنند، مدام به تعداد آن‌ها اضافه شده و اقدام اساسی برای ممانعت از آن صورت نمی‌گیرد.

در حیطه اختیاری ما نیست

برای بررسی بیش‌تر موضوع موافقت دهیار با کشیده شدن جاده زیارت تا آبشار به‌سراغ مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان رفتیم که وی عنوان کرد: این مسأله ربطی به این اداره کل ندارد و ما فقط بر عملکرد دهیاری‌ها نظارت می‌کنیم. علی نصیبی با بیان این‌که مسائل مربوط به کشیده شدن این جاده در حیطه اختیاری این دستگاه نیست، گفت: آنچه در رابطه با عملکرد دهیاری باشد و در محدوده روستا اتفاق بیفتد به ما مرتبط است و تاکنون خبر رسمی در این باره نشنیده‌ام. پیگیری‌های مکرر برای دریافت نظرات مدیرکل محیط زیست استان گلستان هم به‌جایی نرسید و وی به هیچ یک از تماس‌ها و برای بررسی بیش‌تر این موضوع پاسخی نداد. بسیاری از مسئولان در حالی از اجرای برخی طرح‌ها در روستای ییلاقی زیارت اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند که به‌دلیل واقع شدن این روستا در محدوده جهان‌نما، این منطقه جزو مناطق حفاظت شده به‌شمار می‌رود و دستگاه‌هایی چون محیط زیست و منابع طبیعی باید بر وجب به وجب آن نظارت داشته باشند. نظارتی که گویا فقط بر روی کاغذ‌ها و مصوبه‌های اداری مانده است و هیچ یک از دستگاه‌های متولی قدرت ممانعت از ساخت‌وسازهای بی‌رویه در این روستا یا برخورد با وعده‌های بی‌پایه و اساس را ندارند. به استناد آمار اداره امور اراضی گلستان در روستای زیارت بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ واحد غیرمجاز ساخته شده که مجوز کمیسیون ماده یک تبصره یک جهادکشاورزی را ندارند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت روزنامه سبزینه، تاریخ انتشار 30 اردیبهشت 97، کد مطلب: 44239، www.sabzineh.org


اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
0
0
باید زمین خواری در کشور از بین بره و هیچ وقت به این جور مسایل تن در ندهیم
ا.ف75
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۸
0
0
این اسفالت در زمینه جنگلی سبب میشه که دچار ویلاسازی در جنگل ها بشویم
م.ص76
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین